Eindelijk afgestudeerd! | MIC

Daar is dan eindelijk de blogpost die ik eigenlijk in juni al wilde schrijven: ik ben afgestudeerd! Helaas had ik mijn scriptie niet in één keer gehaald, waardoor ik er iets langer over heb gedaan. Maar in augustus kreeg ik gelukkig het verlossende woord. Ik ben officieel student-af! 

SCRIPTIE NIET GEHAALD

Begin juni werd ik gebeld door mijn afstudeerbegeleider met de mededeling dat ik mijn scriptie niet in één keer had gehaald. Gelukkig hoefde ik niet veel aan te passen en kon ik mijn scriptie in principe voor 30 juni opnieuw inleveren. Omdat de beoordelaars pas in augustus naar de aangepaste scripties zouden kijken, mocht ik hem ook 17 augustus inleveren. Dit was voor mij wel gunstig, omdat ik al full-time aan het werk was bij mijn bijbaan. Op deze manier kon ik op mijn gemak aanpassingen doen, even wegleggen, om het vervolgens weer terug te lezen met een frisse blik. 

EINDASSESSMENT

Ondanks ik mijn scriptie nog niet had gehaald, besloot ik het eindassessment wel al te doen. Dan had ik het in ieder geval gehad. Ik had mijn portfolio al ruim van te voren af en laten checken door mijn studieloopbaanbegeleider. Normaal gesproken moet je je portfolio uitprinten en laten inbinden voor je assessoren, maar vanwege corona ging alles digitaal. Dat vond ik wel prettig. Geen gedoe met ergens laten inbinden. Het assessment zelf vond uiteindelijk via WhatsApp Audio plaats. Ik zag eerst best tegen het eindassessment op, maar het viel reuze mee. Het was eigenlijk een gezellig gesprekje waarin ik mijn STARR-formulieren toelichtte en bij een aantal wat extra voorbeelden gaf. Na het assessment moest ik ophangen en vijf minuten later werd ik al gebeld met het nieuws dat ik het eindassessment had gehaald! Het afstuderen hing volledig af van mijn herkansing. 

AFGESTUDEERD!

Vrijdag 21 augustus zou ik gebeld worden. Echter wel pas rond half vijf in de middag. Ik was aan het werk, dus ik zat de hele dag in spanning te wachten op het telefoontje. Om kwart over vier werd ik gelukkig al opgebeld met het heuglijke nieuws dat ik mijn scriptie had gehaald. Ik ging dus feestelijk het weekend in. Alleen: ik moest binnen 3 dagen mijn 'posterpresentatie' in elkaar flansen. Vanwege corona ging de posterpresentatie niet zoals normaal. Ik moest een video opnemen en deze doorsturen naar mijn beoordelaars. Twee dagen later ging ik videobellen met mijn beoordelaars. Tijdens dit uurtje gingen zij mij nog wat vragen stellen aan de hand van mijn video. Daarna moest ik even uit het gesprek. Een kwartiertje later werd ik weer toegevoegd aan het gesprek, kreeg ik wat feedback en kreeg ik te horen dat ik definitief afgestudeerd ben! Leuk feitje: ik deed dit gesprek op mijn werk in het kantoor van de grote baas (heel fancy dus). Toen ik klaar was met het gesprek, ging ik terug naar mijn werkplek en kwam iedereen direct naar mij toe om te vragen hoe het was gegaan. Gelukkig kon ik toen wel vertellen dat ik afgestudeerd ben! Daarnaast hadden twee lieve collega's mijn bureau versierd met slingers en ballonnen, dus ik ging feestelijk verder met werken!


EN NU?

Dit is dan het einde van de MIC updates. Nog voordat ik te horen kreeg dat ik mijn scriptie had gehaald, kreeg ik op mijn werk een vast contract voor onbepaalde tijd aangeboden. Daar ben ik natuurlijk onwijs blij mee. Dus nu ga ik lekker full-time aan de slag op de marketing & communicatie afdeling van het bedrijf waar ik al naast mijn studie werkte! Ik merkte de afgelopen paar weken sinds mijn afstuderen wel dat ik heel moe ben. Logisch ook, als je vanaf januari niet meer vrij bent geweest en volle bak aan je scriptie hebt gezeten en daarnaast hebt gewerkt. Dus, ik ga nu eerst eventjes vakantie houden en dan kan ik er weer helemaal tegenaan. Ik heb er zin in en ben benieuwd wat de toekomst mij allemaal zal brengen!

Geen opmerkingen