Een dagje toveren in Attractiepark Toverland!

Toverland is een attractiepark, gelegen in Sevenum. Dit park richt zich voornamelijk op jonge kinderen, maar is ook erg leuk om te bezoeken voor volwassenen (of oudere kinderen, net hoe je het wil noemen)! Het was voor mij alweer te lang geleden sinds mijn laatste bezoek aan Toverland. Afgelopen week had ik vakantie, dus ik vond het een mooi moment om weer een bezoekje te brengen aan dit park! 

Een dagje toveren in Attractiepark Toverland


ATTRACTIEPARK TOVERLAND

Altijd als ik aan mensen vertel dat ik naar Toverland ga, krijg ik de vraag: ''Maar dat is toch voor kleine kinderen?''. Attractiepark Toverland begon in 2001 als een overdekt pretpark, gericht op jonge kinderen. Later kwamen hier themagebieden bij die zich buiten bevinden, met een paar toffe achtbanen voor jong en oud. Als je het park binnenkomt, stap je meteen in het prachtige gebied Port Laguna. Wij besloten de warme dag te beginnen met donuts en koffie, uitkijkend op Solaris en achtbaan Fēnix!

Entree Toverland en donuts en koffie in Port Laguna

Daarna gingen wij meteen door naar themagebied Avalon, waar zich de wingcoaster Fēnix en bootvaart/dark ride Merlin's Quest bevindt! Het was gelukkig niet druk in het park, wat best logisch is op een doordeweekse dag én 33 graden. Hierdoor konden wij overal zo instappen! Eerst wakker worden in Fēnix om vervolgens bij te komen in Merlin's Quest. 

Toverland themagebied Avalon met achtbaan Fēnix en bootvaart Merlin's Quest


Na gestruind te hebben door Avalon, gingen wij door naar het volgende themagebied: Ithaka! Dit gebied staat in het teken van het Oude Griekenland. Hier staat de onwijs gave houten achtbaan genaamd Troy. Ook hier hebben wij meerdere ritjes kunnen maken!

Themagebied Ithaka in Toverland met achtbaan Troy en schommelschip


Wist je dat je in Toverland daadwerkelijk kunt toveren? In het themagebied Port Laguna vind je negen Toverpunten. Voorheen moest je een toverstaf van €25 kopen om te kunnen toveren. Tegenwoordig kun je dit kosteloos doen! Je hoeft enkel een borg te betalen van €25 die je na het terugbrengen van de Magische Toverstaf gewoon weer terug krijgt. Besluit je hem toch te willen houden, kun je hem inruilen voor een nieuwe toverstaf met een bewaardoos en de Mapa Magica. Op deze kaart staan alle toverpunten in Port Laguna met de daarbij horende toverspreuken en bewegingen. Dit moest ik natuurlijk proberen, dus ik 'huurde' een toverstaf! 

Toveren in Toverland met de Magische Toverstaf en Mapa Magica in Port Laguna


De Magische Toverstaf en Mapa Magica zien er allebei heel mooi uit. Tijd om de Toverpunten van Port Laguna te ontdekken! Ik moet zeggen, dit was erg leuk om te doen. Ja, ook als je 24 jaar bent! Voor verschillende etalages vind je sterren op de grond. Hier moet je op gaan staan. In de etalage bevindt zich een ster waar je op moet richten met je toverstaf. Als de ster begint te flikkeren, kun je de beweging maken die op de Mapa Magica staat. Als je het goed doet, gebeurt er iets magisch in de etalage! Een paar punten deden het echter niet heel goed bij mij. Achteraf bleek dat mijn toverstaf bijna leeg was. Als je dit ervaart, kun je er gewoon mee teruggaan naar Munda Magica, de souvernirwinkel waar je een interactieve toverstaf kunt halen. Nadat ik meerdere keren de Toverpunten had bezocht, bracht ik de toverstaf weer terug. Ik kreeg toen de borg weer terug én mocht de Mapa Magica houden als aandenken! Nu hopen dat Toverland snel uitbreidt met meer Toverpunten. 

Toveren in Toverland met de Magische Toverstaf

Had ik al gezegd dat het onwijs warm was die dag? Een lekker ijsje ging er bij mij wel in!

IJs eten in Ithaka Toverland


Nog even een paar foto's in Port Laguna, omdat het zo'n mooi themagebied is! Vooral als het zomers weer is, vind ik dit gebied echt prachtig. Hadden jullie al door dat ik fan ben?

Port Laguna, Attractiepark Toverland in Sevenum


Doordat het de hele dag zo rustig was, waren we eigenlijk al snel klaar met de dag. Voornamelijk omdat het 33 graden was. We besloten daarom al vroeg te gaan eten, namelijk om half vijf. Dit deden wij bij The Flaming Feather, een bourgondisch restaurant in themagebied Avalon. Hier kun je echt onwijs lekker eten! Daarna was het voor ons weer tijd om naar huis te gaan. We hadden nog een autorit van 2,5 uur te gaan! 

Dagje Toverland


Zoals jullie hebben gemerkt, zijn wij voornamelijk in de buitengebieden geweest. De overdekte hallen zijn namelijk wel echt gericht op de kleinere kinderen en tja, het was 33 graden die dag. Ik heb wel echt een heerlijke dag gehad in Attractiepark Toverland! Ik kom er niet zo vaak zoals ik had gewild, voornamelijk vanwege de afstand. Maar als ik er wel ben, weet ik weer waarom ik dit park zo leuk vind! Volgende maand ga ik terug voor de Halloween Nights. Dit wordt mijn eerste keer Halloween in Toverland. Ik heb veel positieve verhalen hierover gehoord, dus ik ben erg benieuwd. 

Mocht je op de hoogte willen blijven van mijn pretpark avonturen, volg dan zeker mijn pretpark account op Instagram: Pretparkhoppers

Geen opmerkingen