No bake stroopwafel cheesecake | Pinterest probeersel

Ik ben sinds kort helemaal into Pinterest. Inspiratie opdoen voor ons huis (hierover later meer), kledingstijl inspiratie en natuurlijk recepten. Degenen die mij goed kennen weten dat ik groot fan van ben cheesecake. Op Pinterest kwam ik het 'no bake stroopwafel cheesecake' recept tegen van Laura's Bakery. Ik heb dit recept uitgeprobeerd en deel vandaag met jullie het resultaat!

no bake stroopwafel cheesecake van laura's bakery

De no bake stroopwafel cheesecake is op basis van witte chocolade. Uh, say what?! En dat in combinatie met stroopwafels. Perfecte combinatie, als je het mij vraagt. Ik heb wel eens vaker geprobeerd cheesecake te maken, maar dit wilde niet altijd even goed lukken. Durfde ik dit dan wel aan? No bake, kan haast niet mis gaan. Toch?

RECEPT

Voor de bodem:
  • 150 gram stroopwafelkruimels of digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter 
Voor de cheesecake:
  • 300 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas
  • 160 gram slagroom
  • 150 gram stroopwafel in stukjes
Voor de topping:
  • 6 el dulce de leche
  • 6 mini stroopwafels
Bovenstaand recept komt van de website van Laura's Bakery en is goed voor 12 personen. 

RESULTAAT

De bodem heb ik gemaakt van digestive koekjes, omdat deze makkelijk te verkruimelen zijn. Gewoon wat koekjes in een plastic zakje doen en erop losgaan met een deegroller. Tevens ook ideaal om je af te reageren, mocht je iets dwars zitten. Voor de cheese heb ik drie repen witte chocolade gekocht van het eigenmerk van de DekaMarkt en heb ik gebruik gemaakt van Philadelphia roomkaas. Laura geeft in het recept zelf aan gebruik te hebben gemaakt van 160 gram (ongeklopte) slagroom, maar ik heb het hele bakje van 250 gram er gewoon in gepleurd. Voor de stroopwafels heb ik twee zakjes mini stroopwafels à 200 gram gehaald. Achteraf gezien had ik in principe genoeg aan één zakje. Een deel van de mini stroopwafels brak ik in kleine stukjes en spatelde ik royaal door de cheese heen. Daarna kon hij de koelkast in!Wij hebben de cheesecake gemaakt zonder dulce de leche, omdat dit niet verkrijgbaar was in onze supermarkt. In de instructies van Laura stond dat de cheesecake minimaal 8 uur in de koelkast moest. Rond 13:00 uur 's middags deed ik hem in de koelkast en om 20:00 uur 's avonds wilden we hem toch al erg graag proeven. Ik merkte wel dat de cheese toen nog erg slap was, maar oh boy. Hij was toen al heel lekker hoor! Daarna de rest weer in de koelkast gegooid. De dag erna namen we na het avondeten weer een stukje als toetje. Ik merkte dat de cheese toen een stuk steviger was geworden en hij smaakte nóg lekkerder dan de avond ervoor. Echt. Onwijs. Lekker. De cheesecake was binnen twee dagen schoon op bij ons.


REVIEW VAN DE PIN

Vaak als er in een recept wordt geroepen dat het een simpel en makkelijk recept is, heb ik daar mijn twijfels bij. Meestal omdat er eigenlijk vrijwel altijd iets fout gaat bij mij. Dit keer was dat dus niet het geval! Laura legt alles stap voor stap duidelijk uit op haar website. Daarnaast is dit een no bake recept, dus er kan haast niks verkeerd gaan. Mocht je je een keertje vervelen op de zondagmiddag en lekkere trek hebben, dan is dit recept absoluut een aanrader. Ik sla hem in ieder geval op voor de volgende keer. Ben wel benieuwd hoe lekker hij is mét dulce de leche... 


Geen opmerkingen