Afstuderen: de laatste loodjes | MIC

De laatste keer dat ik een update schreef over mijn studie, was na afloop van mijn stage bij Etos en was ik net bezig met de eerste fase van mijn afstudeeronderzoek. Inmiddels zijn we bijna bij het eind aangekomen en wordt het allemaal wel erg spannend. Hoe sta ik er nu voor?

Foto: Stocksnap

Veldonderzoek

In de laatste update vertelde ik dat ik bijna het concept van mijn literatuuronderzoek moest inleveren. Inmiddels ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn afstudeeronderzoek. Time flies! Nadat ik feedback had gekregen op mijn literatuuronderzoek, ging het allemaal ineens heel snel. Ik kreeg een 'GO' voor mijn veldonderzoek, dus dat betekende dat ik nieuwe kennis op zou gaan doen. Ik vond dit eerst nog best een dingetje, want hoe wilde ik bijvoorbeeld gaan uitzoeken wat de gevolgen van het verbergen van likes heeft op de content van influencers in Canada? Tijdens mijn literatuuronderzoek begon ik alvast met het zoeken naar eventuele correspondenten voor interviews. Het was best lastig om Canadese influencers via Instagram te benaderen voor interviews. Daarnaast stond mijn account ook nog eens op privé. Veel influencers reageerden niet en als ze wél reageerden, zagen ze er uiteindelijk van af omdat ze mij niet helemaal vertrouwden. Aan de ene kant begrijpelijk, een random chick met weinig volgers op Instagram die ineens van je vraagt om al je statistieken als het ware te delen. Daarom besloot ik toch voor een casestudy te gaan. Omdat de likes voor ons in Nederland wel nog gewoon zichtbaar zijn, kon ik gemakkelijk likes en reacties verzamelen van influencers en deze analyseren. Dit vond ik oprecht heel leuk om te doen, ondanks het veel uitzoekwerk was. Al die tijdlijnen terugscrollen... Maar er kwamen zeker wel interessante resultaten uit! 

Daarnaast besloot ik toch nog interviews te houden, maar dan met Nederlandse influencers en online marketeers om inzicht te krijgen in hoeverre het verbergen van likes speelt in ons landje. De personen die ik wilde interviewen vond ik gelukkig ook al vrij snel, waaronder mijn twee mede-bloggers Iris en Joyce (nogmaals super thanks <3). Echter ging het afnemen van de interviews wel anders dan gepland. Corona kwam om de hoek kijken, waardoor ik genoodzaakt was om mijn interviews af te nemen via de mail. Een nadeel hiervan was wel dat je niet direct door kon vragen op bepaalde antwoorden. De een reageerde ook uitgebreider op de vragen dan de ander (Iris en Joyce reageerden trouwens heel uitgebreid hoor, heel fijn!), waardoor je veel mailtjes heen en weer moest sturen. Dan is een interview face-to-face toch wel echt idealer voor deze methode. Hoe dan ook heb ik ook uit de interviews interessante inzichten opgedaan die zeker relevant waren voor mijn eindconclusie!

Laatste loodjes

Literatuuronderzoek, check. Veldonderzoek, check. Toen werd het tijd om de eindconclusie, aanbeveling, evaluatie en samenvatting te schrijven! Volgens mij heb ik deze onderdelen het meest constant herlezen en weer aangepast. Uiteindelijk moest ik ook tegen mezelf zeggen: vanaf nu ga je niks meer aanpassen. Daarna moest ik enkel nog het concept van mijn posterpresentatie maken, alles checken op taalnorm en toen was het zo ver... inleveren die handel! Dit deed ik 's avonds, een dag voor de deadline, via videobellen samen met Celine, gevolgd door een overwinning wijntje. De dag daarna moest ik alleen nog mijn eindassessment portfolio aanpassen en opnieuw inleveren. Daarna was ik echt voor even klaar met opdrachten voor mijn studie!

En nu? Nu ben ik lekker fulltime aan het werk. In de eerste week van juni krijg ik te horen of ik mijn scriptie heb gehaald. Daarnaast heb ik ook mijn eindassessment gesprek. Eind juni heb ik alleen nog de posterpresentatie van mijn scriptie en dan kan ik daarna (hopelijk) mededelen dat ik afgestudeerd ben!
Geen opmerkingen