Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan | Review

Toen ik in januari op vakantie was naar Gran Canaria, was ik begonnen in het boek Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan. Na de vakantie was ik even gestopt met lezen en onlangs pakte ik het boek (of eigenlijk mijn e-reader) weer op en las ik hem eindelijk uit. Vandaag deel ik mijn mening over Girls of Paper and Fire!

Girls of Paper and Fire boek Natasha Ngan

Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan

Lei is Paper caste, de laagste klas van de bevolking in Ikhara. 10 jaar geleden werd haar moeder abrupt meegenomen door de koninklijke bewakers. Niemand wist wat er met haar gebeurde. Ieder jaar worden er acht prachtige meiden uitgekozen als Paper Girls die de koning zullen bedienen. Alleen is er dit jaar een negende uitgekozen als Paper Girl. De koninklijke bewakers komen Lei halen. Lei is het meisje met de gouden ogen en heeft hiermee de interesse van de koning aangewakkerd. 

Weken lang trainen de Paper Girls vaardigheden en charmes om de koning te kunnen bedienen. Elke avond wordt een van de Paper Girls opgeroepen om naar de koning te gaan om de dingen te doen die van hen worden verwacht. Maar dan wordt Lei verliefd, wat verboden is voor Paper Girls. Zij moeten namelijk trouw blijven aan de koning. Door deze romance raakt Lei verstrikt in een plot dat haar wereld bedreigt. Ze moet beslissen hoe ver zij bereid is om te gaan voor wraak en gerechtigheid.

Mijn mening

Dit boek is absoluut een aanrader voor fantasy liefhebbers. Er komen namelijk magie en demonen in voor. Ook voor The Hunger Games liefhebbers is dit een aanrader. Dit verhaal gaat namelijk ook over rebellen en jonge liefde. Natasha Ngan weet alles zo tot in de detail over te brengen, dat je echt in een hele andere wereld stapt. Het is absoluut een spannend boek dat taboes door wilt breken. Zo hoopt Ngan met dit boek ook seksuele mishandeling bespreekbaar te maken. De Paper Girls worden namelijk seksueel mishandeld door de koning. Voorafgaand waarschuwt Ngan ook over de seksuele mishandelingen die in het boek voorkomen, mocht dit voor sommige mensen confronterend zijn.

Hier en daar vond ik het boek wel een beetje te langdradig, voornamelijk in het begin. Waarschijnlijk heb ik hem daardoor even links laten liggen. Maar hoe verder je in het boek komt, hoe spannender het ook wordt. Het einde vond ik om heel eerlijk te zijn wel een beetje clich├ę. Ineens wordt er van Lei iets gevraagd wat haast onmogelijk is en slaagt daar ook nog eens in. Dit had ik liever anders gezien, maar kan ik niet al te veel over vertellen zonder te spoileren haha.

Hoe dan ook is dit boek zeker een aanrader! Ook ideaal voor tijdens het thuis in quarantaine zitten. Ik heb dit boek gelezen in het Engels en kon op Bol.com ook geen uitgave vinden in het Nederlands, enkel in het Engels en Spaans. Engels vind ik sowieso prettiger lezen, maar ook als je niet goed in het Engels kunt lezen is dit boek best prima te doen. Er is ook een sequel van dit boek, genaamd Girls of Storm and Shadow. Deze ga ik absoluut lezen, ik ben erg benieuwd hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen!

Welk boek heb jij onlangs uitgelezen? 

Geen opmerkingen