Een rustig dagje Efteling | 10 maart 2020

Wie mij volgt op social media, weet dat ik gek ben op de Efteling en dat ik al een paar jaar trotse abonnementhouder ben. 10 maart moest ik het concept van mijn literatuuronderzoek inleveren, dus ik vond dat ik mezelf mocht trakteren op een dagje Efteling. Ik ben al een tijdje niet meer op een (rustige) doordeweekse dag geweest. Op doordeweekse dagen is het meestal rustig, maar nu vanwege het coronavirus was het nóg rustiger. Ik laat jullie vandaag zien hoe de Efteling er op zo'n dag bij ligt.

rustige dag in de Efteling

Regen

Het was een regenachtig dagje, maar dat mocht absoluut de pret niet bederven. Warm aangekleed, parapluutje mee en gaan! De parkeerplaats was nagenoeg leeg en ook bij de ingang was het onwijs rustig. Rustig

Het was zo rustig, overal waren de wachtrijen 0 tot 5 minuten. Het langst dat wij hebben gewacht, was dus 5 minuten en dat was vooral bij de achtbanen. Doordat het zo regenachtig was, hebben wij eerst alle binnen attracties gedaan en zodra het droog werd zijn we naar de achtbanen geracet. 
Stroopwafel Karamel Cheesecake & warme chocomelk

Efteling heeft nieuwe cakejes en taarten. Toen ik hoorde dat ze Stroopwafel Karamel Cheesecake gingen verkopen, riep ik meteen dat ik die MOET proberen. Omdat we toch moesten wachten totdat het droog werd, gingen we even opwarmen met warme chocomelk en... de Stroopwafel Karamel Cheesecake! Mijn mening? Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. De bodem smaakte echt naar een kant-en-klare bodem. De cheese zelf was wel lekker in combinatie met de stukjes stroopwafel en karamel. 


Sprookjesbos voor onszelf

Altijd al het sprookjesbos voor jezelf willen hebben? Nou, dat hadden wij! Lekker rustig aan alle sprookjes kunnen bekijken, zonder al die gillende kinderen om je heen ;). 


Blijven zitten

Bij de meeste attracties kon je gewoon blijven zitten. Zo hebben wij Vogel Rok zo'n 10 keer achter elkaar gedaan, zonder te moeten verplaatsen. We konden goed tot rust komen in ons privé bootje in Fata Morgana, waar we ook mochten blijven zitten. En we vielen aan het eind van de dag bijna in slaap in de Droomvlucht. Een dagje Efteling is ook super vermoeiend, natuurlijk.


Al met al een leuke dag gehad. Het was onwijs rustig, waardoor de sfeer ook nergens te bekennen was. Maar dat kun je ook wel verwachten op zo'n dag. Een dag als deze is ideaal als je zoveel mogelijk attracties wilt doen. Voor de sfeer, doe mij dan maar een dag in het weekend of de grote vakanties! Het liefst zomer, ook... 

Mocht je op de hoogte willen blijven van al mijn pretpark avonturen, volg dan vooral mijn pretpark account op Instagram Pretparkhoppers!

Geen opmerkingen