Stage bij Etos & Afstuderen! | MIC

In oktober 2016 publiceerde ik de eerste post over mijn studie Media, Informatie en Communicatie (Creative Business) aan de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels zit ik alweer in de laatste fase van deze studie. Time flies! In deze blogpost ga ik jullie kort vertellen over mijn stage bij Etos en hoe het afstuderen mij momenteel afgaat.

Foto: Kaboompics


Stage bij Etos

Aan het begin van het schooljaar was het tijd voor de allerlaatste meewerkstage van deze studie! Mijn eerste stage was bij een bedrijf met een kleinere Marketing & Communicatie afdeling, dus ik wilde het dit keer wat groter aanpakken. Sommigen wisten dat ik heb gesolliciteerd bij de Efteling, maar dit werd hem helaas niet. Maar ik vond al snel een andere leuk stage adres, namelijk op het hoofdkantoor van Etos! Op mijn verjaardag had ik het sollicitatiegesprek voor deze toffe stage en diezelfde avond kreeg ik nog een belletje dat ik het was geworden. Halverwege augustus begon ik op de Online Media & Social afdeling van Etos.

De eerste paar weken van mijn stage vond ik best intens. Er kwam zó veel informatie op mij af en een hoop nieuwe gezichten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het gigantische pand van Ahold Delhaize, waarin het hoofdkantoor van Etos is gevestigd. Dit was wel even andere koek dan mijn vorige stage. Na een paar weken vond ik mijn draai in de werkzaamheden en verliep alles op rolletjes.

Tijdens mijn stage bij Etos heb ik een hoop toffe dingen mogen meemaken. Zo hadden we in Amsterdam een influencer-lunch, heb ik een meeting met Olcay Gulsen meegemaakt, ben ik handmodel geweest voor de socials van Etos, heb ik een live-uitzending met een slaapexpert bijgewoond, mocht ik een eigen project opzetten en zo kan ik nog wel doorgaan. Dit waren hele leuke en leerzame ervaringen, maar het leven van een stagiaire is niet altijd rooskleurig. Zo moest ik samen met andere stagiaires handmatig duizenden tassen inpakken die opnieuw naar klanten verstuurd moesten worden. Maar dit was eigenlijk ook het enige klusje die ik wat minder vond ;). Daarnaast is Ahold Delhaize ook een tof bedrijf voor stagiaires. Elk half jaar lopen er zo'n 120 stagiaires door het pand. Vanuit het stagebureau werden diverse borrels en uitstapjes georganiseerd. Hierdoor leerde je meer mede-stagiaires kennen en leerde je meer over het bedrijf. Ik ben bijvoorbeeld naar Brouwerij 't IJ geweest, heb ik koekjes gebakken in de fabriek van Van Delft en heb ik een proeverij van AH Excellence wijn gedaan. Al met al een geslaagde stage om nooit te vergeten!

Afstuderen

In december moest ik al mijn afstudeervoorstel inleveren. In januari ging ik er even een weekje tussenuit naar Gran Canaria en daarna was het over met de pret: het afstudeertraject is begonnen! Ik kon kiezen tussen vier afstudeervarianten: Project, Onderzoeksopdracht, Product of Eigen Onderneming. Ik vond het erg lastig om een variant te kiezen, maar ben uiteindelijk gegaan voor Onderzoeksopdracht. Het prettige aan deze variant vond ik ook dat je je onderzoek niet per sé bij een bedrijf hoeft uit te voeren. Na heel wat wikken en wegen en veel aanpassingen, ga ik onderzoek doen naar een goede nieuwe maatstaf voor online marketeers en influencers als Instagram de likes gaat verbergen. Heel relevant en helemaal in mijn straatje!

In de week van 3 februari had ik de intake met mijn afstudeerbegeleider. Zij is heel enthousiast over mijn onderwerp en tijdens het gesprek bespraken wij mijn afstudeervoorstel. Doordat ze zo enthousiast was, was het allemaal wel een beetje warrig voor mezelf. Na het gesprek was ik even de draad kwijt wat betreft mijn deelvragen. Hierdoor had ik helemaal geen zin meer in het onderzoek, omdat ik het allemaal niet meer op een rijtje had. Ik besloot mijn begeleider een mailtje te sturen over mijn deelvragen. Daar kwam positieve feedback op terug en toen ik eindelijk echt helemaal verder. Ik merkte toen ook aan mezelf dat ik het veel leuker vond om eraan te werken!Over twee weken moet ik de conceptversie van mijn literatuuronderzoek inleveren. Daarna feedback verwerken en dan ga ik beginnen aan het veldonderzoek. In mei is de deadline voor het onderzoeksrapport en 12 juni krijg ik te horen of ik mijn posterpresentatie mag houden op 24 juni. Het gaat allemaal al onwijs snel. Hopen dat ik over een paar maanden kan zeggen dat ik afgestudeerd ben! 


2 opmerkingen

  1. Je onderzoek klinkt echt super interessant, heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Per toeval belandde ik op je blog, leuk om te lezen over iemand die uit de buurt komt! Ik heb ook MIC(RMC) gedaan aan de hva en in 2013 ben ik afgestudeerd dus nu al een aantal jaar aan het werk in het wereldje. Veel succes met de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen