Eerste keer in een hostel | Praag 2019

Ik heb voor het eerst in mijn eentje een citytrip naar Praag gedaan. Omdat ik alleen was, besloot ik een hostel een kans te geven. Ik ben eigenlijk best gesteld op mijn privacy, maar ik heb van anderen altijd positieve verhalen gehoord. Daarnaast zijn de hostels hier spotgoedkoop. Hoe was mijn eerste keer in een hostel?

Foto: Unsplash
Tijdens mijn tripje naar Praag verbleef ik in Hostel and Apartement Blue88. Deze ligt midden in het centrum, wat natuurlijk ideaal is. Alle grote bezienswaardigheden (Old Town Square, Charles Bridge etc.) is op loopafstand. Mijn hostel zelf was knap lastig te vinden. Google Maps gaf het ook niet erg duidelijk aan. Eenmaal het gebouw gevonden, werd ik vriendelijk ontvangen. Het was nog geen 15.00 uur, maar ik kon al inchecken. Ik kreeg meteen een korte rondleiding en werd naar mijn kamer en bed gebracht. Ik verbleef in een girls-only kamer, dat vond ik wel een prettig idee voor de eerste keer. De meiden die nog aanwezig waren in de kamer, waren Zweedse meiden. Verrassend genoeg knoopte ik meteen een gesprek aan. Iets wat ik normaal niet snel zou doen. Er ging eigenlijk gewoon een knop bij mij om. Ze waren heel vriendelijk, waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde.

Onder mijn bed heb ik een grote kluis die ik uit kan schuiven. Mijn handbagage koffer past er gemakkelijk in. Ik dacht dat je zelf een slotje mee moest nemen voor de kluis, maar ik kreeg daar een sleutel. Heel handig en fijn! Wat ik minder fijn vond, is dat mijn bed tussen twee stapelbedden in stond. Het was wel gewoon een single bed, dus geen stapelbed. Maar hierdoor ondervind ik vooral 's avonds wel wat probleempjes.

Het begon de eerste avond al. Ik besloot er op tijd in te duiken (uurtje of 10). Op mijn bed zat ik nog even muziek te luisteren en te bekijken waar ik de dag erna heen zou gaan. De Zweedse meiden waren zich aan het klaar maken om even te gaan stappen. Een ander kamergenootje deed hetzelfde als ik. Toen de meiden vertrokken waren, waren mijn kamergenoot en ik het erover eens om het licht uit te doen. Dus, licht uit. Ik dook onder de dekens. En toen ging de deur open. Twee Koreaanse meiden stapten binnen. Of het licht heel even aan kon, omdat ze wat moesten zoeken. Prima. Maar het licht bleef aan. Ik besloot toch proberen te gaan slapen. Maar de Koreaanse meiden waren uitvoerig aan het kleppen en rommelen in de kamer. Kluisje uit- en weer inschuiven. Man, wat maken die dingen een herrie. Even later stapte nog een meid binnen. Ook weer lawaai. Uiteindelijk ging het licht weer uit en kon ik verder slapen. Rond een uurtje of 3 stapten de Zweedse meiden weer binnen. Licht ging weer aan. Ik dacht dat het een ongeschreven regel was dat je het licht uit liet in hostels? Vooral 's avonds? De meiden waren met elkaar aan het kleppen. De een zat aan de linker kant van mij en de ander aan de rechter kant. Ik lag dus midden in hun gesprek. Daar ging mijn slaap.

De Koreaanse meiden zaten ook in de stapelbedden waar ik tussenin lag. Toen het licht eindelijk weer uit was, liet een van hen iets naar beneden vallen. De ander gooide meteen haar zaklamp aan van haar telefoon en richte deze op haar vriendin. Oftewel: ik werd weer wakker van het licht. Later ging de deur weer open, maar die lieten ze op een kier staan waardoor het licht van de gang naar binnen kwam. En ik weer wakker. Het vervelende van een bed in het midden te hebben, is dat je je gezicht niet naar een muur kunt keren. Dat was dan wel prettiger geweest. Mijn wekker ging om 6 uur, omdat ik graag alle bezienswaardigheden wilde zien voor de drukte. Dus je kan wel raden dat ik die dag aardig moe was.

In mijn hostel waren verschillende badkamers, dus ik heb geen problemen ondervonden als ik naar de wc moest of wilde douchen. Er was er altijd wel een vrij. Verder was de hostel ook prima schoon. Ik heb er niet veel tijd besteed, omdat ik eigenlijk de hele dag weg was. Ik was alleen in het hostel om te douchen en te slapen. Daarom baal ik ook wel een beetje dat het slapen daar zo rottig was.

Of ik nog eens in een hostel zal verblijven? Ja hoor, absoluut! Maar wel enkel als ik op een budget stedentrip ga. Ik had het alleen niet heel erg getroffen met mijn kamergenoten, maar dat kan natuurlijk gebeuren. Ik sta er in ieder geval voor open om het nog eens doen. Misschien de volgende keer een party hostel? Lijkt mij ook wel geinig.

2 opmerkingen

  1. Ah dat lijkt me zo vervelend aan hostels, haha! Ik vind het niet zo'n probleem om de WC en douche te delen, maar ik wil toch wel graag in mijn eentje slapen. Ik heb nu soms ook overlast van mijn buren en dat vind ik al vervelend, haha, laat staan als ze naast je bed gaan staan kleppen :p. Hopelijk heb je wel een leuke tijd gehad, Praag is zo mooi! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan dat best begrijpen! Het leek mij eerst ook niks. Maar uiteindelijk valt het reuze mee. Op zo'n citytrip ben je er eigenlijk alleen om te slapen. En de meeste hostels hebben ook priv├ę kamers, mocht een gedeelde kamer je echt niks lijken. Ik heb zeker een leuke tijd gehad in Praag! :)

    BeantwoordenVerwijderen