Ik ga alleen op reis naar Praag

Het spookt al een tijdje door mijn hoofd: alleen op reis gaan. Elk jaar nam ik mij voor om in mijn eentje naar Parijs te gaan. Parijs is voor mij bekend en daarom ook vertrouwd. Dit jaar prikkelde het weer om alleen een stedentrip te doen. Ik besloot uit mijn comfort zone te stappen en te kiezen voor een bestemming waar ik zelf nog nooit ben geweest: Praag.Voorheen was ik altijd een onzeker en stil meisje geweest. Beide ben ik nog steeds wel. Een paar jaar geleden was ik absoluut niet in mijn uppie op het vliegtuig gestapt. Alleen al bij de gedachte, zou ik al de kriebels krijgen. ''Nee, hoor. Niks voor mij.'' Tot nu toe ben ik telkens met iemand op reis gegaan en hoewel ik dat altijd leuk heb gevonden, ben ik iets over mezelf gaan leren tijdens die reisjes. Als het ging om op vreemde mensen af stappen om iets te vragen, liet ik het meestal aan mijn reisgenoot over. Ik heb dit niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het hedendaagse leven. Als ik bijvoorbeeld iets in de winkel niet kan vinden, verdom ik een medewerker aan te spreken. Over een maandje ga ik alleen op reis en dan heb ik echt alleen mezelf. Dan moet ik wel.

Vorig jaar ging ik met Celine naar Parijs. Zij deed die zomer een interrail door Europa en we hadden in Parijs afgesproken. Tijdens haar trip verbleef Celine telkens in een hostel. Toen wij de trip gingen boeken, gaf ik meteen aan dat ik wel in een hotel wilde. Het leek mij maar niks, met vreemde mensen een kamer en badkamer delen. Liever zij dan ik. Ik was toen opgelucht dat Celine akkoord ging met een hotel. Gewoon, lekker makkelijk en geen vreemden waarmee je alles moet delen. Toen ik mijn reis naar Praag aan het plannen was, zocht ik direct naar goedkope hotels. Goedkope hotels die een beetje in het centrum zitten, kosten alsnog €300 voor 3 nachten. Dit vond ik aan de wat duurdere kant. Ik besloot toch hostels een kans te geven en verbaasde mij over de prijzen. Zo goedkoop! Tijdens mijn trip verblijf ik dus toch in een hostel. Ik vind dit eerlijk gezegd wel spannend, omdat ik best op mezelf gesteld ben. Ik moet mij kunnen terugtrekken. Dat kan niet in een hostel. Maar ik sta er wel voor open. Wie weet bevalt het mij juist wel en leer ik nieuwe mensen kennen.

Daarnaast moet ik mezelf 4 dagen daar zien te vermaken. In mijn eentje. Nu weet ik van mezelf dat ik prima activiteiten kan ondernemen in mijn uppie. Maar ik vraag mij wel af hoe het zal zijn om dat 4 dagen lang te doen. All by myself. Ze zeggen dat je jezelf echt leert kennen wanneer je alleen reist. Ik ben daar een beetje zenuwachtig voor, maar heb er ook wel zin in. Voor mijn gevoel is dit het juiste moment om het gewoon te gaan doen. Vorig jaar heb ik een ongezonde relatie afgekapt en momenteel bevind ik mij in een nieuwe relatie. Nu wil ik mij verder ontwikkelen. Ik wil van die onzekerheid af, omdat ik bang ben dat dit mijn nieuwe relatie in de weg zal staan. Ik wil van het stil zijn af. Ik wil kunnen afstappen op vreemde mensen wanneer dit nodig is. Ik wil nieuwe ervaringen op doen. En tot slot wil ik erachter komen wat ik eigenlijk in het leven wil. Ik hoop dit allemaal te kunnen bereiken door het alleen reizen.

Ben jij al eens alleen op reis geweest?

2 opmerkingen

  1. Wat super tof dat je dit doet Chelsey. Ik heb het nog nooit gedaan maar wou dat ik de ballen wel eens had gehad. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je dit doet. Zelf ben ik van plan deze zomer nog een tripje te maken naar Ierland, in mijn eentje. Nog nooit gedaan maar het lijkt me echt heerlijk om alleen op reis te gaan. Ik wens je in ieder geval veel plezier en ben benieuwd naar je avonturen.

    BeantwoordenVerwijderen