Minor Schrijven in Opdracht | Blok 3

Het eerste blok van mijn minor Schrijven in Opdracht zit erop. Inmiddels zijn we al begonnen aan blok 4. Hoe heb ik de vakken van het eerste blok ervaren? En wat vind ik tot nu toe van de minor? Dit zijn vragen die ik onder andere ga behandelen in dit artikel.VERWACHTINGEN

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: ik had de minor mij totaal anders voorgesteld. Er zijn vakken die ik onwijs leuk vind, maar ook een vak die mij erg tegen viel. Ik heb tijdens deze minor de volgende vijf vakken:

  1. Creatief schrijven
  2. Contentmarketing
  3. Research & Redactie
  4. Argumenteren & Overtuigen
  5. Ondernemen & Publiceren
Het vak dat ik minder leuk vind, is creatief schrijven. Creatief schrijven staat mij niet zo aan, omdat ik totaal niet mijn creativiteit kwijt kan. We moesten voor dit vak twee verhalen schrijven van beide minimaal 2000 woorden. Je mocht het verhaal helemaal zelf verzinnen en zo spannend maken als je zelf wilde. Maar we kregen een documentje mee, genaamd 'Schrijven met Olaf' waarin allerlei regels staan voor het schrijven van een creatief verhaal. Door al deze regels, kon ik mijn creativiteit niet kwijt en ging het schrijven stroef. Hierdoor vond ik het vak minder leuk, maar dit kan ook komen doordat ik de regels niet goed in mijn achterhoofd hield. Ik hoop dat het schrijven van fictieverhalen beter zal gaan in blok 4 en is dus zeker een puntje voor mij om aan te werken. 

HEEL VEEL SCHRIJVEN

De rest van de vakken vind ik onwijs leuk. Vooral contentmarketing had ik veel plezier in. In dit vak wil ik later ook gaan werken. Voor dit vak heb ik een corporate story en advertorial geschreven voor Coolblue. Toffe opdrachten voor een even tof merk! Argumenteren & Overtuigen vind ik ook een tof vak, maar wel erg lastig. Hier had ik ook best wat moeite mee. Met Research & Redactie heb ik een groepje gevormd waarmee we volgend blok een special gaan maken voor tijdschrift Quest. Quest is een tijdschrift dat ik normaal niet snel erbij zou pakken, wat dus ook wel meteen een uitdaging is voor mij. Ik wil namelijk beter worden in teksten schrijven voor bedrijven/merken waarvan ik nog niet zo bekend ben met hun producten of diensten.

Voor Ondernemen & Publiceren moeten wij verschillende opdrachten volbrengen. Een daarvan die ik heb gekozen is een blog. Nu heb ik natuurlijk al een paar jaar een blog, maar merkte ik aan mezelf dat het niet meer helemaal was zoals ik wilde. Daarom heb ik het nu omgegooid. Er zullen nu meer studie en (online) marketing & communicatie artikelen verschijnen op mijn blog. Zo kan ik lekker veel schrijven, maar ook mijn expertise aantonen. Om mijn blog toch nog een beetje persoonlijk te houden, zal ik wel nog andere soort artikelen plaatsen.

Ik ben in ieder geval benieuwd wat blok 4 mij zal brengen en of ik alle opdrachten zal halen. 

Geen opmerkingen