Stoppen met Instagram?

Degenen die mij al een tijdje volgen en kennen hadden het al door dat het nogal stil is op mijn Instagram account voor mijn blog. Op mijn blog is het ook erg stil geweest, maar ik ga het vandaag hebben over Instagram. ''Ben je gestopt?'', ''waarom is het zo stil op je Instagram account?'' en ''gaat het wel goed met je?'' zijn vragen die ik de laatste tijd veel te horen kreeg. Ik ga er vandaag antwoord op geven!Ben je gestopt met Instagram?

Ja en nee. Lekker duidelijk, ik weet het. Ik besloot uit het niets een pauze in te lassen. Nouja, uit het niets... ik merkte al een tijdje aan mezelf dat ik Instagram niet meer zo leuk vond als eerst. Voorheen kon ik elke dag bezig zijn met plaatjes schieten, bewerken en inplannen. Instagram was de app waar ik de meeste uurtjes op spendeerde. Toen ik het Instagram account begon voor mijn blog, was mijn voornaamste doel het promoten van mijn blog. Dit was nogal uit de hand gelopen. Al snel gebruikte ik het niet meer alleen voor het promoten van mijn blog. Ik begon ook outfit foto's te maken (want: dat doet iedereen) en de likes en volgers begonnen te groeien. Hierdoor kreeg ik een kick en werd ik zelfs een beetje obsessief. Continue met mensen afspreken om foto's te kunnen maken, want stel je nou voor dat je een dag geen foto kunt plaatsen. Je kunt wel raden dat ik uiteindelijk een enorme druk voelde. Ik hield winacties om aan meer volgers te komen en gooide mezelf in engagement groepjes om meer likes en reacties te krijgen. Uiteindelijk draaide het bij mij vooral om de aantallen likes, volgers en reacties. Want alleen als die aantallen hoog zijn, tel je mee. Toch? In ieder geval, dat begon mijn mindset te worden. Maar na een tijdje was ik op. De wil om te Instagrammen was op. Ik haalde er geen plezier meer uit. 

Waarom is het zo stil op je Instagram account?

Omdat ik merkte dat ik geen plezier meer had in het Instagrammen, besloot ik er even tussenuit te knijpen. Even niet meer actief zijn. De eerste paar weken vond ik het lastig, omdat ik al snel het volgersaantal flink zag dalen. Van bijna 2.900 volgers naar 2.700. Ai. Maar ik besloot het los te laten en oh, wat voelde ik mij opgelucht! Ik draaide een knop om en uit het niets maakte ik mij er geen zorgen meer over. Wat voelde dat fijn! Alsof er een last van mijn schouder van gevallen. Het was in eerste instantie de bedoeling dat ik maar een maandje er tussenuit zou gaan, maar dit beviel mij zo goed dat dit toch langer werd dan gepland. Of ik het mis? Ja, ergens mis ik het wel. Maar ik mis dan wel de periode toen ik er nog plezier uit haalde. De afgelopen tijd heb ik niks anders gedaan dan mij druk maken om de aantallen. Laten we het maar al helemaal niet hebben over het volg-ontvolg spelletje. Nadat ik de documentaire ''#followme'' had gezien, was ik er al helemaal klaar mee. Mocht je die nog niet hebben gezien, klik dan zeker even hier om hem te checken! Deze docu heeft mijn kijk op Instagram veranderd. 

Gaat het wel goed met je?

Hoe vaak ik deze vraag heb gekregen via Instagram, verwarmd mijn hart wel. Zo lief! Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: met mij gaat het uitstekend. Ik heb het nog niet openbaar verteld op mijn blog of Instagram, maar het is sinds ongeveer augustus na bijna 6 jaar uit tussen mij en mijn vriend. Sommigen wisten hier al van en dachten daarom dat ik zo stil ben op Instagram. Dat is niet het geval. Mijn ex en ik zijn op vriendschappelijke basis uit elkaar gegaan en zijn het er allebei mee eens dat het zo beter is. Dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken, echt niet <3. Daarnaast heb ik het erg druk met werk en school, maar dat vind ik ergens ook wel lekker. Verder ben ik vooral leuke dingen aan het doen met vrienden en daar geniet ik ontzettend van. No worries, guys! 

Nu nog de vraag: ga ik stoppen met Instagram? Nee, ik weet vrijwel zeker dat ik zal 'terugkeren'. Wanneer dat is? Wanneer ik er zelf weer zin in heb! Voor nu geniet ik vooral van de druk die ik niet meer voel. Ik hoop wel dat, mocht ik het weer oppakken, ik er dan weer net zo veel plezier uit kan halen als eerst. 


1 opmerking

  1. Ik lees tegenwoordig steeds vaker bij bloggers dat ze stoppen met Instagram of ermee gaan minderen, zelf hoor ik daar sinds 2019 ook bij. Tijdens de Kerst ben ik twee dagen offline geweest, om gezellig met familie tijd door te kunnen brengen. Eigenlijk beviel dat me heel erg goed en heb ik een volle week niet op Instagram gezeten. Toen dacht ik: Waarom doe ik dit eigenlijk nog? Het is zo tijdrovend en het brengt je uiteindelijk nergens. Tenminste, voor mij zit die groei er op dit moment niet in. Ik herken je gedachten dus zeker. Ik wist helemaal niet dat het uit is met je vriend, lijkt mij best heftig na 6 jaar, maar wel fijn dat het nu zo goed met je gaat! <3 Ik hoop gauw weer wat blogjes van je te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen