Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown | Review

Ik was laatst op het Winter Wonders event van Kruidvat waar ik een aantal nieuwe producten kon bewonderen, waaronder de Brow Tattoo! Ikzelf had nog nooit eerder gehoord van een product als de Brow Tattoo, dus ik was hier wel erg benieuwd naar. Stiekem ook een beetje bang, maar ik ga hem gewoon aan jullie laten zien en mijn mening erover geven!

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown


BROW TATTOO IN DARK BROWN

De Brow Tattoo van Kruidvat is een peel-off wenkbrauw kleurgel. Hij zou moeten zorgen voor perfect ingekleurde en precies gevormde, volle wenkbrauwen. Het effect zou zo'n 3 tot 5 dagen moeten aanhouden. Ja, zelfs onder de douche! Klinkt allemaal veelbelovend. Voor het gebruik moet je de wenkbrauwen goed schoon, droog en vetvrij maken. Breng dan een gellaag aan in de gewenste vorm en dek de wenkbrauw volledig. Mocht je een foutje hebben gemaakt, kun je dit gemakkelijk corrigeren met een wattenstaafje. Laat de gellaag minstens 20 minuten drogen. Als je een optimaal long lasting resultaat wilt, laat de gellaag dan 2 uur drogen. Vervolgens verwijder je het product door de film voorzichtig van de binnenkant naar de buitenkant van de wenkbrauw los te trekken. Et voilà, je wenkbrauwen zijn ingekleurd!

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

MIJN ERVARING

Op het Winter Wonders event hadden ze de Brow Tattoo in Dark Brown bij een model aangebracht. Ze hadden hem 20 minuten laten zitten en het resultaat was best subtiel. Niet hevig aanwezig, maar gewoon mooi. Hierdoor was ik niet bang dat Dark Brown een te donkere kleur zou zijn. Het aanbrengen ging de eerste keer een beetje stroef. Ik had de neiging om minder product te gebruiken, terwijl je eigenlijk het beste een dikke laag kunt aanbrengen. Ik ben ook op de harde manier achtergekomen waarom. Ik vond het wel lastig om een vorm te creëren, omdat het product best stroperig is. Ik liet hem 20 minuten drogen en haalde hem er daarna af. En hier kwam ik dus erachter waarom je een dikke laag moet aanbrengen. De film was te dun, waardoor ik hem echt eraf moet plukken. Ik heb van mezelf ook best wat wenkbrauwen, dus het product bleef er in de haartjes zitten. Hieronder het resultaat na 1e keer proberen (excuses voor het kleurverschil op de foto's, ik had de foto's gemaakt met mijn iPhone!). 

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

Niet heel denderend, moet ik eerlijk zeggen. Vooral aan de binnenkant van de wenkbrauw vind ik het resultaat matig. Maar de andere wenkbrauw moest nog gedaan worden, dus ik gaf het een tweede kans. Ik bracht dit keer een dikkere laag van het product aan en liet het wederom 20 minuten drogen. Dit keer kon ik de film er wél makkelijk afhalen. Alsnog bleven er nog restjes van het product in mijn wenkbrauwen zitten, maar ik denk dat je dat toch blijft houden als je al veel wenkbrauw haartjes hebt van jezelf. Hieronder het resultaat bij de andere wenkbrauw.

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

Ziet er al veel beter uit! De vorm ben ik blij mee, maar ik had de gellaag wel wat langer mogen laten drogen om een donkere resultaat te krijgen. Ik was voornamelijk een beetje bang, waardoor ik voor veilig ben gegaan en hem maar 20 minuten heb laten opdrogen. Ik denk dat het ook een kwestie van oefenen is en uitvinden wat wel en niet werkt voor jouw wenkbrauwen. De Brow Tattoo blijft ook daadwerkelijk goed zitten. Bij mij heeft hij de 3 dagen niet gehaald, maar als je echt langdurig effect wilt, moet je de gellaag 2 uur laten drogen. Daarnaast vervaagt het effect ook eerder wanneer je make-up reinigingsproducten met olie gebruikt. Verder is Dark Brown wel de goede kleur voor mij. Ik zag bijvoorbeeld bij Susan dat zij de kleur Taupe had gekregen en die pakte ietwat oranje uit bij haar. Hieronder nog even een full face foto. 

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown

CONCLUSIE

Een tof product, dat zeker! Het is even wennen en uitproberen, maar het resultaat mag er zeker wel wezen. Het fijne aan dit product vind ik dat je zelf kunt bepalen hoe 'heftig' je het effect wilt hebben. Daarnaast blijft de tattoo daadwerkelijk langer zitten, wat je weer tijd kan besparen in de ochtend. Ik vind het wel een nadeel dat de Brow Tattoo veel tijd in beslag neemt. Als je langdurig effect wilt, moet je de gellaag al 2 uur laten drogen. Maar uiteindelijk zal het je natuurlijk wel weer tijd besparen.  Het aanbrengen ging bij mij ook stroef, maar dat is een kwestie van oefenen. 

Kruidvat Brow Tattoo in Dark Brown


De Kruidvat Brow Tattoo is verkrijgbaar in de kleuren Taupe en Dark Brown bij Kruidvat voor €5,99. 

Zouden jullie de Brow Tattoo uitproberen?

Dit artikel betreft een gekregen product ter review. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

5 opmerkingen

 1. Deze kleur ziet er inderdaad veel beter uit dan Taupe bij Susan! Ziet er goed uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi effect geeft het. Geinig product! Ik heb van mezelf al zwarte wenkbrauwen, dus ik hoef er eigenlijk amper iets aan te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel echt een mooi resultaat! Jammer dat het voor mij wel te donker wordt, anders zou ik 'm ook wel willen aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. supergave blogpost! Het resultaat ziet er echt goed uit bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke review! Ik wil dit dus ook al de hele week kopen maar ik ga het liefst voor safe en durfde het daarom nog niet haha. Ik denk dat 'ie voor mij ook te donker wordt en de andere kleuren zijn denk ik te warm...

  BeantwoordenVerwijderen