Eerste keer alleen naar een concert

Wie mij op Instagram volgt, weet dat ik niet vies ben van een concert. Ik ga best vaak naar concerten en normaal gesproken altijd met mijn concertmaatje Anouk. Echter kon Anouk last minute niet meer met mij mee naar het concert van 5 Seconds of Summer in AFAS live. Ik wilde ze wel heel graag zien, dus na wikken en wegen besloot ik gewoon in mijn eentje te gaan. Ik deel mijn ervaring vandaag met jullie!

5 Seconds of Summer in AFAS live


ALLEEN NAAR EEN CONCERT

Omdat ik altijd wel iemand had om mee naar een concert te gaan, was ik nog nooit eerder in mijn eentje heen geweest. Het alleen reizen vind ik geen probleem, dit doe ik zowat dagelijks. Maar eenmaal binnen, is het een ander verhaal. Het begon al buiten in de rij. Iedereen om je heen is wel met iemand. Je wordt raar aangekeken, omdat je in je uppie staat. Als ik ergens een hekel aan heb, is het het gevoel hebben dat mensen je aanstaren. Uiteindelijk sloot ik mezelf ervoor af. Ik stond gewoon rustig om mij heen te kijken. Vanuit de rij kun je heel goed mensen kijken, namelijk ;). 

Eenmaal binnen deed ik alles op mijn dooie gemak. Ik ging direct voor de merchandise, waar ik een trui haalde. Daarna ging ik door naar de kluisjes, trok ik rustig aan mijn jas uit en propte alles in de kluis. Eventjes naar de wc, opfrissen en ik was er klaar voor. Ik ging de zaal in, maar deze stond nagenoeg al helemaal vol. Het was erg warm binnen en iedereen stond hutjemutje op elkaar, dus ik besloot een poging te wagen op het balkon. Ik heb nog nooit eerder op het balkon gestaan. Normaal gesproken sta ik altijd op de vloer te springen en te dansen met Anouk, maar die was dit keer natuurlijk niet mee.

Ik ging dus naar het balkon, waar alle zitplekken inmiddels ook al bezet waren. Ik was namelijk later naar het concert gegaan dan gepland, heb het hele voorprogramma zelfs gemist. Maar dat maakte niet uit. Ik ging gewoon helemaal bovenin, achter de laatste rij met stoelen, staan. Er stond niemand achter mij, dus eindelijk een keer geen gehijg in mijn nek. Fijn! Ik had een flesje water gehaald die ik makkelijk tussen mijn benen op de grond kon zetten, zonder dat hij zou worden omgestoten. Naast mij stonden meiden die wel met een groepje waren. Af en toe ving ik blikken van hun op en stonden ze een beetje te smoezen. ''Is ze alleen? Omg!''. Maar ik trok mij er eerlijk gezegd niks van aan. Zal de leeftijd wel zijn.

Toen de lichten uitgingen, zag ik vanaf het balkon alle telefoontjes de lucht in gaan. Ah, 5 Seconds of Summer gaat beginnen hoor. Zelfs de grietjes naast en voor mij stonden met hun telefoon omhoog. De mijne liet ik nog even lekker in mijn zak. En oh, jongens. Wat heb ik genoten in mijn uppie! Normaal gesproken sta ik altijd te springen, te dansen en te juichen. Samen met Anouk. Maar dit keer stond ik gewoon rustig toe te kijken, genieten op een andere manier. En eerlijk? Ik zou het zo weer doen. 

Ben jij al eens alleen naar een concert geweest? 

Geen opmerkingen