Werkt de Studeerpil echt? | Review

De tentamens en deadlines komen er weer aan en dat betekent dat we flink aan de bak moeten! Ik ben zo'n type die tijdens het studeren ineens besluit om mijn kamer een make-over te geven, nog even kastjes te gaan uitmesten en nieuwe setjes met kleding gaat samenstellen. Terwijl ik eigenlijk moet studeren. Herkenbaar? Dan zou de Studeerpil een uitkomst moeten zijn. Ik mocht een zakje ontvangen met deze magische pillen erin en heb ze getest.

Studeerpil review

STUDEERPIL

Ons brein is het niet meer gewend om voor een langere tijd geconcentreerd te zijn, doordat we tegenwoordig 24/7 online zijn. Studeerpil is dé enige echte studeerpil en is bedacht door Mick Vrij. Studeerpil wil op een veilige en verantwoorde manier ervoor zorgen dat je beter kunt presteren op de momenten waarop dit nodig is, zoals studeren bijvoorbeeld. In de Studeerpil zitten wetenschappelijk bewezen en 100% natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een betere focus en concentratie.

Studeerpil review


INGREDIËNTEN

Een belangrijk kopje, de ingrediënten die in de Studeerpil zitten! Uiteraard zit er cafeïne in de Studeerpil. Cafeïne zorgt voor meer energie, helpt je beter te kunnen concentreren en helpt bij vermoeidheid. Daarnaast zit er een kruid met adaptogene werking in die ervoor zorgt dat je beter met stress om kunt gaan en die ook helpt bij vermoeidheid, namelijk Rhodiola Rosea. Andere ingrediënten zijn: Acetyl-L-Carnitine, Mucuna Pruriens Extract (Levodopa), L-Theanine, N-Acetyl-L-Tyrosine en Vitamine B6. Mocht je willen weten wat al deze ingrediënten precies inhouden, check dan even deze pagina

Studeerpil ingrediënten


HOE GEBRUIK JE DE STUDEERPIL?

Studeerpil zelf zegt dat je de pil beter op een lege maag kunt gebruiken, bijvoorbeeld 30 minuten voor het ontbijt of 3 uur na je laatste maaltijd. Een dosering is 2 capsules die je in zijn geheel inneemt met water. Mocht je gevoelig zijn voor cafeïne, neem dan 1 capsule in. Studeerpil raadt je aan om niet meer dan 4 capsules op 1 dag in te nemen. Na inname zal na 20-30 minuten de eerste effecten optreden. De werkingsduur is zo'n 4 tot 6 uur. 

MIJN ERVARING

Zoals jullie wellicht weten heb ik al eens eerder zo'n studeerpil uitgeprobeerd, namelijk Braincaps. Echter deed deze pil helemaal niks voor mijn concentratie. Ik gaf toen ook aan dat ik sowieso al veel koffie dronk en dat een pilletje van Braincaps gelijk staat aan één kop koffie. Tegenwoordig drink ik bijna geen koffie meer vanwege mijn beugel. Nu zag ik ook dat de Studeerpil meer ingrediënten bevat dan Braincaps. Daarom was ik erg benieuwd geworden naar de Studeerpil. Voor het studeren heb ik de pil voor het eerst getest. Ik had wel al ontbeten toen ik de Studeerpil voor het eerst ging testen. Ik nam 2 capsules in zijn geheel in met wat water. Ik merkte dat ik na ongeveer een halfuur wat alerter werd en ging aan de slag met het samenvatten voor een tentamen. Eerlijk: ik ging als een speer! Volgens mij heb ik wel 2 uur lang aan één stuk door geschreven. Na het derde uur merkte ik wel al dat de Studeerpil begon uit te werken bij mij. Ik kon mij minder goed concentreren en werd snel afgeleid door mijn telefoon. Ik besloot daarom nogmaals 2 capsules in te nemen en kon weer even door. De dag erna ging ik studeren zonder de Studeerpil, om te kijken of het daadwerkelijk verschil uitmaakt. En ja, ik merkte dat ik mij weer minder goed kon concentreren en telkens toch stiekem afdwaalde naar YouTube. Ik voelde mij die dag ook minder productief. De dag erna heb ik de Studeerpil er weer bij gepakt. Dit keer wel op lege maag, maar na 30 minuten kreeg ik uiteraard trek en besloot ik een uitgebreid ontbijtje voor mezelf te maken. En doei, concentratie! Het werkt dus voor mij beter om wél vooraf te eten, dit kan natuurlijk voor iedereen weer verschillend zijn. Later op de dag besloot ik weer 2 capsules in te nemen. Omdat het thuis best rumoerig was, besloot ik rustgevende muziek te gaan luisteren voor uiterste concentratie. Ik moet zeggen dat ik mij lekker productief voelde en had ook het idee dat ik de stof beter in mij op kon nemen!


CONCLUSIE

Werkt de Studeerpil écht zoals online wordt beweerd? Ik kan het nu wel zeggen: ja, het werkt! Of het aan het feit ligt dat ik vrijwel geen koffie meer drink, durf ik niet voor de volle 100% te zeggen. De Braincaps werkten niet bij mij, omdat ik toen wel nog dagelijks koffie dronk. Het ingrediënten lijstje van de Studeerpil is echter wel langer dan die van Braincaps, dus wellicht dat het ook daaraan kan liggen. Tot slot ben ik wel van mening dat de werking van zo'n studeerpil per persoon kan verschillen. Ik zou zeggen, probeer ze zelf gewoon een keer uit. Mijn tips zijn in ieder geval: zorg ervoor dat je in een rustige omgeving gaat studeren en zet rustgevende muziek op voor uiterste concentratie. Je kunt de Studeerpil gemakkelijk online bestellen, maar ze zijn tegenwoordig ook te koop bij de Kruidvat! 

De Studeerpil kun je online bestellen of bij de Kruidvat kopen vanaf  €7,50. 

Heb jij al eens de Studeerpil geprobeerd?

Dit artikel betreft een samenwerking met Studeerpil. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

3 opmerkingen

 1. Wauw wat super handig! Ik ga hem zeker eens proberen.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke review! Ik had op je Insta al gezien dat je hier mee bezig was en vind het echt tof om te lezen dat het werkt. Had ik moeten weten toen ik nog studeerde ;) Weet je alleen of je er geen hardkloppingen van kan krijgen? Dat had ik altijd als ik veel redbull dronk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke review! Ik had de StudeerPil ook gezien maar was er erg skeptisch over omdat ik niet zo goed weet wat voor ingrediënten er allemaal inzitten en sommige van die concentratiepillen zijn heel slecht voor je. Deze ziet er echter heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen