Een knipbehandeling bij Salon B | Review

Mocht ik zomaar mijn haar laten knippen bij Salon B in Alkmaar! Ik heb veel goede verhalen gehoord over deze kapsalon, dus ik kon het aanbod natuurlijk niet afslaan. Mijn haar is best eigenwijs, het leeft een eigen leven. Daarom was ik erg benieuwd naar het advies dat ik zou krijgen en natuurlijk de knipbehandeling. Ik neem jullie mee tijdens mijn eerste keer bij Salon B in Alkmaar!

Knipbehandeling bij Salon B in Alkmaar


ADVIES

Bij binnenkomst werd ik direct vriendelijk ontvangen en kreeg ik een kop thee. Voordat we met de knipbehandeling zouden beginnen, had ik eerst een adviesgesprek in de 'Advice Zone' met Yvet, de kapster die mij ging knippen. We bespraken mijn voorkeuren, wat wil ik wel en wat wil ik niet, mijn haartype en wat zij dacht dat het beste is voor mijn haar. Ik had er in ieder geval zin in! Hieronder even de before foto van mijn haar.

Knipbehandeling bij Salon B before foto


KNIPPEN

Bij mijn oude kapper ben ik gewend dat altijd eerst mijn haar wordt gewassen en dan pas wordt geknipt. Dat ging dit keer even net iets anders. Yvet wilde namelijk mijn haar droog knippen, zodat ze goed kon zien hoe mijn haar dan valt. We hadden besloten dat het weer in laagjes geknipt zou worden. Zoals je op de before foto kunt ziet, had ik al laagjes. Alleen waren ze niet helemaal mooi geknipt. Ze lopen niet mooi in elkaar over en zorgen ervoor dat mijn haar slap gaat hangen in plaats van dat het volume geeft. Dit was een grote struggle voor mij en ik dacht dat het gewoon aan mijn type haar lag. Yvet heeft het dus weer in lagen geknipt, maar heeft het mooi in elkaar over laten lopen en niet veel eraf gehaald. Zo heeft ze ook zogenoemde 'steunhaartjes' bij mij geknipt die mijn haar ook meer volume zal geven. Grappig, want ik had er nog nooit eerder van gehoord! 

WASSEN

Daarna was het tijd om mijn haar te gaan wassen. Ik mocht plaats nemen bij een wel heel luxe wastafel. Bij Salon B zit je niet voor de wastafel, maar lig je! Ligt ook veel comfortabeler, natuurlijk. Goed, de wasbeurt. Yvet heeft mijn haar gewassen met de Curl Crush lijn van The Insiders, het eigenmerk van Salon B. Ik kan jullie vertellen: wat ruiken die producten heerlijk zeg!

Knipbehandeling bij Salon B

DROGEN

Als ik thuis mijn haar was, laat ik het altijd aan de lucht drogen. Dus dat deden we nu weer! Maar dan wel even net iets anders dan ik gewend ben, namelijk onder de kap. Er werd een styling mousse en styling cream aangebracht in mijn haar, wederom van de Curl Cursh productlijn van The Insiders. Yvet had mijn lokken getwist, zodat er natuurlijke krullen ontstaan wanneer mijn haar opgedroogd is. Ik geloof dat ik ongeveer 10/15 minuten zo heb gezeten. 

Knipbehandeling bij Salon B

HET RESULTAAT

Et voilà! Het eindresultaat. Nadat mijn haar bijna helemaal droog was, had Yvet hier en daar nog een paar lokken gekruld met de krultang en er nog een product ingebracht van The Insiders. En toen was ik zo goed als klaar om de deur uit te gaan. Ik ben in ieder geval erg blij met het resultaat!

Knipbehandeling bij Salon B

CONCLUSIE

Je ziet duidelijk dat mijn haar helemaal opleeft (hieronder voor de vergelijking nog de before & after foto's). Mijn haar rook door de producten ook zó lekker, dat ik zeker weet dat ik de producten eerdaags ga aanschaffen. Daarnaast heeft Yvet ook fijne tips gegeven met betrekking tot mijn haar waar ik ook echt wat aan heb. Ik verliet de salon met een goodiebag, met daarin testers van verschillende producten die ik deze dagen lekker mag gaan uittesten! Het was in ieder geval een hele ervaring om mijn haar te laten doen bij Salon B. Ik kom over 8 weken zeker weer terug voor de volgende knipbehandeling en ook een Colour Shine behandeling!

Salon B before en after


Dit artikel betreft een samenwerking. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 opmerkingen