Mallorca 2018: een 'Red mijn vakantie' gevalletje?

Mijn vriend en ik wilden dit jaar graag last minute een vakantie boeken. Het maakte niet uit waarheen, zolang we maar even er tussenuit konden gaan. Op de dag van mijn laatste tentamen hebben wij een vakantie geboekt via Corendon. Mallorca zou de bestemming zijn voor deze zomervakantie. Maandag 2 juli stapten we al glimlachend het vliegtuig in. Op naar een vakantie om nooit te vergeten! Helaas niet op een positieve manier.


El Arenal

We kwamen een reis tegen voor een klein prijsje. Het enige waar we naar hadden gekeken, was het land. Mallorca hoorde ik altijd wel positieve verhalen over, dus we besloten het gewoon maar te boeken. Ik had mij alleen niet goed georiënteerd op het gebied waar zij zouden verblijven. De recensies op de website klonken goed, dus we besloten het gewoon te boeken. Er werd meerdere keren aan mij gevraagd waar ik heen zou gaan op Mallorca. Toen ik vertelde dat ons hotel in El Arenal zat, werd ik al gewaarschuwd. ''Je zit dan wel in het uitgaansgebied, hè!'' Oh... Wij gingen namelijk niet op vakantie om alleen uit te gaan. Ach, zal vast wel meevallen, toch? ''Er is daar vast genoeg te doen!'' Het enige wat er te doen was, was uitgaan. Ohja, Aqualand zit er ook. Maar verder is alles daar gericht op uitgaan. Als je echt cultuur wilde gaan snuiven, moest je naar gebieden buiten El Arenal gaan. Dit hebben wij dus een paar keer gedaan. Je kon gemakkelijk met de bus naar Palma. Retourtje kost maar €3, maar dan zit je wel bijna een uur in een benauwde bus. En met een beetje pech moest je de hele rit staan. Dat namen we maar voor lief, want wij wilden niet de hele vakantie op het strand liggen.

Daarentegen was het strand wel écht heel lekker! Elke keer als we terugkwamen van Palma, trokken we onze zwemkleding aan om nog even op het strand te gaan liggen of om te gaan zwemmen. Zelfs rond 6 uur lig je nog heerlijk op het strand. Het zeewater was ook lekker warm, niet te warm, maar precies goed. Wat je wel heel erg hebt op het strand: mensen die jou van alles proberen te verkopen. Zonnebrillen, massages, drankjes, je haar laten invlechten en zelfs wiet. Maar dat was op een gegeven moment, na meerdere keren beleefd proberen te blijven, gewoon een kwestie van negeren. We hebben ook een keer zo'n bootje gehuurd met een glijbaan waarmee je de zee op kon gaan. €11 voor een uur. Dat was echt heerlijk!

Qua eten zijn wij niet veel bijzonders tegen gekomen. We zijn een keer bij een restaurant gaan eten die om de hoek van ons hotel zit, maar daar werd ik ziek van. Desondanks was de pizza die ik daar had (pizza curry) lekker, maar jammer genoeg werd ik daar ziek van. Een favoriet deze vakantie waren de frietjes met kaas en bacon van de McDonald's. Ja, McDonald's. Tot slot hebben we een paar keer bij een tentje op de boulevard genaamd Del Sol gezeten. Verder had je heel veel kebab tenten, niet echt een restaurant waar je wilt gaan eten op vakantie. Tenzij je tijdens een avondje stappen wilt ontnuchteren. Kijk trouwens ook uit bij welke supermarkt je eten haalt. Wij hebben namelijk bij eentje gehad dat de helft over de datum was!

Algemene indruk van El Arenal? Niet heen gaan als je geen uitgaanstype bent. We zijn 1 keer uit geweest en dat was wel gezellig. Er zijn namelijk een hoop Nederlandse kroegen en aardige mensen. Maar om dat de hele vakantie te doen? Ik liever niet. Het strand was top. Verder vond ik het wel fijn dat je gemakkelijk naar Palma kon gaan. Maar ik zou er niet nog een keer heen willen.Het hotel: Luna Park

Nu komt de échte drama. Degenen die mij volgen op Twitter hebben het een en ander al meegekregen. Alvast een tipje van de sluier: het hotel was VERSCHRIKKELIJK. De ligging, de gasten en voornamelijk het eten. Gewoon verschrikkelijk! De eerste nacht deden we al geen oog dicht door dronken mensen die op de gang stonden te schreeuwen, die om 5 uur 's nachts op de deur bonken omdat dat kennelijk leuk is, dronken jongeren die met wcpapier door het hotel gooien, afterparty's met harde muziek. Elke nacht weer. En dan stond er op de website nog wel dat dit een 'adults only' hotel is. Dan wel 16+, maar er liep nog veel jonger rond. 

Het eten. Mijn hemel, ik heb nog nooit ergens zo vies gegeten. We hadden all-inclusive. De dag dat we aankwamen hebben wij daar niet gegeten, maar de tweede dag wilden wij het proberen. Het begon al bij het ontbijt. Ik ging voor cornflakes met melk, een croissantje en jus d'orange. De cornflakes: het leek alsof je op plastic zat te kauwen en het er al een paar dagen stond. Het croissantje was niet vers, maar zo'n typisch plastic broodje. Het enige wat enigszins wel lekker was, was de jus d'orange. Mijn vriend had een Engels ontbijtje, maar alles was koud. De worstjes, de bonen... koud. 's Avonds besloten we het eten maar nog een kans te geven, wederom zonder succes. Alles wat koud hoorde te zijn (zoals toetjes), was warm. Alles wat warm hoorde te zijn, was koud of lauw. We vonden het allebei niet lekker en aan de andere gasten te zien die hele borden lieten staan, waren wij niet de enige die dat vonden. 

De dag erna hebben wij allebei de hele dag ziek op bed gelegen. Je kan het wel al raden: voedselvergiftiging. De hele dag konden we niks anders dan op bed liggen, op de wc zitten of boven de wc hangen. Misschien too much information, maar de rest van de vakantie hebben we last gehad van buikpijn en diarree. Niet bepaald fijn als je op vakantie bent en een hoop wilt doen. Er was elke keer wel eentje die snel een wc moest op zoeken. We durfden ook niet meer in het hotel te eten. 

Over de ligging wil ik ook wat kwijt. Het hotel bevindt zich bovenop een stijle heuvel. Deze moesten wij telkens op en af gaan om ergens te komen. Als je nog jong bent, is het wel te doen. Maar ik kan mij best voorstellen dat dit niet te doen is voor ouderen of invaliden. Ook moesten we telkens 20 minuten lopen om bij een bushalte te komen die naar Palma zou gaan. Bij de bushaltes die bij ons in de buurt zaten, kwam de bus 9 van de 10 keer geen eens opdagen. Dus dat was telkens 20 minuten lopen in de hitte. Pluspunt is wel dat het strand dichtbij is en dat Aqualand zowat achter het hotel ligt. Zoals ik al zei, kunnen onze jonge beentjes dit wel aan. Maar ik moet wel zeggen dat wij aan het eind van de vakantie helemaal op waren. 8 dagen meerdere keren op de dag die heuvel op en af moeten, maakt je benen wel heel moe. 

Corendon

Maandag waren we aangekomen, dinsdag had een collega van mij die in de toerisme heeft gewerkt gebeld naar Corendon. Ik had namelijk aan haar verteld hoe onze eerste dag en het gebied ons beviel. Zij had geregeld dat iemand uit Spanje namens Corendon mij zou bellen met betrekking tot overplaatsing. Hier had ik goede hoop voor. Ik hoorde namelijk van meerdere mensen positieve verhalen over de service van Corendon. Dinsdag werd ik rond half 5 eindelijk gebeld door een vrouw. ''Ja, mevrouw Meijners, het is momenteel in elk hotel in El Arenal heel druk. Ik kan je niet garanderen dat het in een ander hotel rustiger is.'' Dat begreep ik ook wel, maar ik had al aangegeven dat ik overgeplaatst wilde worden naar een hotel buiten El Arenal. Maar ze bleek dit niet erg te begrijpen. Ze bleef maar door ratelen dat het in elk hotel in El Arenal druk is. Uiteindelijk leek ze mij toch te begrijpen en zou ze gaan kijken voor een hotel in een ander gebied. ''Ik bel u morgen terug.'' Maar dat gebeurde niet. Dat vond ik eigenlijk ook niet zo heel erg, want die dag lagen we allebei met een voedselvergiftiging op bed.

Woensdag besloot ik om 8 uur 's ochtends meteen ons contactpersoon te bellen. ''U zou mij gister bellen met de stand van zaken.'' Waarop ik met een boze toon te horen kreeg: ''Ja, mevrouw MEIJNERS, het is enorm druk. Er zijn meerdere mensen die overgeplaatst willen worden, dus we zijn nog voor jullie aan het zoeken!'' Meerdere mensen wilden dus overgeplaatst worden. Dat zegt al wat. Maar toen ik haar vertelde over het eten en dat wij daardoor een voedselvergiftiging hadden opgelopen sloeg echt op alles. ''Tja, mevrouw Meijners, u kunt niet altijd het eten ergens lekker vinden. Misschien vinden andere mensen het daar wel lekker.'' Pardon? Alsof het aan ons lag dat wij een voedselvergiftiging hadden opgelopen. Omdat WIJ het eten niet lekker vinden? Nee, het eten was gewoon niet goed! Meerdere recensies online bewijzen dit. Daarnaast is dit hotel zelfs in 'Red mijn vakantie' geweest door het eten. Maar het zal er vast wel aan hebben gelegen omdat wij het eten niet lekker vonden. Sjonge, jonge. Op de vraag 'Maar hoe moeten wij dat nu dan doen met het eten totdat we een nieuw hotel hebben?' kreeg ik te horen dat we maar buiten de deur moesten gaan eten. Terwijl we wel voor all-inclusive hebben betaald. Ehmm, pardon?

Vrijdag werden we dan eindelijk gebeld. ''Ik heb een hotel voor u gevonden. Het ligt 30 kilometer van El Arenal, halfpension en 4 sterren. Maar dan moet u wel €580 bijbetalen.'' €580 bijbetalen voor 3 nachten en halfpension. Terwijl wij voor Luna Park all-inclusive met heen- en terugvlucht (last minute) €400 hadden betaald per persoon. We waren wel bereid om bij te betalen, maar zoveel voor de laatste paar dagen? Ik vond dit echt een te hoge prijs, dus we hebben het maar afgeslagen. Ik heb mevrouw vriendelijk bedankt voor de moeite, want ik geloof best dat het lastig was om last minute nog een hotel voor ons te vinden waar we direct terecht konden in deze drukke periode. Maar bijna €600 bijbetalen aan het eind van onze vakantie? Nee, van dat geld ga ik dan nog liever leuke dingen doen. 

Vakantie in het algemeen

Wat was er dan wél leuk aan de vakantie, zal je je wellicht afvragen. We zijn een paar dagen naar Palma geweest, waar we een paleis hebben bezocht en lekker hebben rondgeslenterd. Hier en daar wat gegeten, gedronken en geshopt. We zijn ook een keer naar Aqualand geweest. Hier waren wij vorig jaar ook heen geweest op Gran Canaria. Aqualand op Mallorca vonden wij allebei wel leuker, maar doordat er heel veel mensen waren met fast passen stond je voor elke glijbaan ontiegelijk lang te wachten. Het eten daarbinnen was ook enorm duur. Entree kostte al €50 voor 2 personen en dat was dan zelfs nog met korting. Daarentegen hebben wij ons daar wel vermaakt. We zijn ook een dagje naar het aquarium geweest van Palma, hebben we geshopt in het grote Porto Pi winkelcentrum, en zijn we ook naar winkelcentrum FAN geweest die een MEGA Carrefour heeft. Het is natuurlijk pas echt een vakantie wanneer je een grote supermarkt hebt bezocht ;). We hebben dus ook een keer een waterfiets met glijbaan gehuurd voor op de zee, meerdere malen op het strand gelegen en voornamelijk veel gelopen. Op een avond belandden we ook op een kleine kermis waar Spaanse danseressen een show aan het geven waren. Dat was erg leuk om te zien! Het was er heel burgerlijk en gezellig. De avonden hebben wij voornamelijk op ons balkon gespendeerd met Desperado's, lekkernijen en kaartspelletjes.

De eerste avond, voordat we ziek werken.

Ik ben nu alweer een week thuis en ben blij dat ik de afgelopen week vrij had gehouden van werk. Want, man. Wat was ik gesloopt en ziek! Ik moest gewoon echt bijkomen van deze vakantie. Ondanks de vakantie een beetje in het water was gevallen, hebben wij wel geprobeerd er het beste van te maken. Maar 1 ding is zeker: we gaan nooit meer iets last minute boeken en ook niet meer via Corendon. Better safe, than sorry. 

Heb jij al eens een 'Red mijn vakantie' gevalletje meegemaakt?

Liefs,

Chelsey


1 opmerking

  1. Gelukkig heb ik dit nog nooit meegemaakt! Wat een ellende zeg!
    We hebben een keer in Zwitserland wel een rampen vakantie gehad, maar dat kwam omdat eerst de auto kapot was, toen moesten we van zaterdag tot maandag wachten tot de auto weer gemaakt was. We kwamen 's avonds aan bij een hotelletje en kregen de sleutel en als er iets was moesten we maar bellen. We hadden dus een hotel voor ons alleen. Maandag de auto gepakt en weer verder gereden. We hadden een huisje gehuurd in de bergen dat was echt super mooi. Een paar dagen later gingen we naar Frankrijk toen reden er om 7 uur 's avonds al geen treinen meer terug naar Zwitserland en wij wisten dit niet. Toen moesten we op het station overnachten omdat er in de omgeving geen hotels meer vrij waren. Het geluk hadden we dat mijn zusje moest huilen en dat een vrouw in het restaurant naast het station toch nog een hotel voor ons heeft kunnen regelen. Daar geslapen en de volgende dag weer terug naar Zwitserland gegaan naar ons huisje en toen kregen we te horen dat de oom van mijn moeder was overleden.

    BeantwoordenVerwijderen