Tussentijdse assessment & Specialisatie Digitale Media | MIC update #2

Het is alweer even geleden sinds de laatste MIC update. Ik zit inmiddels in het tweede blok van de specialisatie Digitale Media en heb mijn tussentijdse assessment achter de rug. Hoe dit allemaal verliep, ga ik jullie vandaag vertellen!

Bron: Kaboompics

MEDIA, INFORMATIE EN COMMUNICATIE

Altijd even jullie geheugen weer opfrissen. Wat is MIC ook alweer? MIC staat voor Media, Informatie en Communicatie. Door middel van deze bachelor opleiding word je opgeleid tot mediaprofessional van de toekomst. Het is een ontzettend leuke en vooral brede opleiding. Ik heb vorig jaar al updates geplaatst over mijn overstap van MBO naar HBO en hou jullie nu op de hoogte van hoe het nu verder gaat. 

TUSSENTIJDSE ASSESSMENT

Ik zit in mijn tweede leerjaar en dat houdt ook in dat ik een tussentijdse assessment moest gaan afleggen. Door middel van het tussentijdse assessment wordt er beoordeelt of je op het tussentijdse niveau zit van de opleiding en word je klaargestoomd voor het eindassessment dat plaats vind in het 4e leerjaar. Voor dit assessment moest ik een portfolio opstellen aan de hand van gedragsindicatoren. Tijdens het gesprek zelf moest ik verder nog kunnen aantonen dat ik op het tussen niveau zit van deze gedragsindicatoren. En oh, jongens. Wat was ik zenuwachtig hiervoor! Ik hoorde zo veel verschillende verhalen van iedereen. De een had het erover dat het gewoon een gezellig gesprekje was en de ander werd met de grond gelijk gemaakt door de assessoren. Je houdt dit gesprek namelijk niet alleen met je studieloopbaanbegeleider, maar met ook nog een andere docent. Tegen verwachtingen in, verliep mijn assessment goed. Ik had wel een paar dingen door elkaar gehaald, maar doordat ik mezelf goed kan verantwoorden en bleef praten, kreeg ik als cijfer een 7,3! Na het gesprek kreeg ik feedback dat ik mee kan nemen naar het eindassessment. 

SPECIALISATIE DIGITALE MEDIA

Ik ben ook al een blok verder in de specialisatie Digitale Media. De vakken die ik allemaal met een voldoende heb afgerond zijn Design & Psychologie, Blog & Webshop, project Ontwerp Web & App, Search & Findability en Digitale Redactie. Ik heb alles gehaald en daar ben ik erg blij mee. Aan het eind van blok 3 had ik er namelijk allemaal even geen zin meer in. De motivatie was ver te zoeken en had het erg druk met twee bijbaantjes, sporten en mijn blog. En dan nog alle opdrachten en studeerwerk ernaast. Desondanks heb ik alles gehaald. Favoriete vak van het afgelopen blok was Blog & Webshop. Hiervoor heb ik een superleuk onderwerp bedacht waarover ik dit blok mag gaan bloggen. Minst favoriete vak was Design & Psychologie. Ik vond het een interessant, maar onwijs ingewikkeld vak. Het was een pittig vak met een best zwaar tentamen, maar ook deze heb ik gelukkig met een ruim voldoende kunnen halen. 

SPECIALISATIE KIEZEN VOOR VOLGEND JAAR

Toen ik nog maar net een week of 2 was begonnen aan de specialisatie Digitale Media moest ik alweer een keuze maken voor volgend jaar. De keuze vond ik erg lastig. Ondernemerschap leek mij leuk, omdat je dan echt een bedrijf gaat opzetten. Maar Digitale Media Strategieën leek mij ook interessant. Uiteindelijk ben ik toch gegaan voor Digitale Media Strategieën. Sluit mooi aan bij wat ik nu doe namelijk. Het was ook de minst populaire specialisatie, dus ik hoop stiekem op een kleinere klas volgend jaar. 

EN NU?

Terwijl ik dit typ, zit ik op school te wachten tot het volgende lesuur. We zitten net een paar weken in blok 4, tevens het laatste blok van dit schooljaar. En ik merk toch weer dat de motivatie flink is gedaald. Ik ben een weekje weggeweest met de familie waarin ik helemaal tot rust kwam. Kom je terug en moet je gelijk weer aan de bak. Dat valt wel even vies tegen. Daarnaast moeten we ook onwijs veel doen voor de nieuwe vakken en wordt het nog drukker dan het vorige blok. Nog even bikkelen en dan heb ik zomervakantie...

Liefs,
Chelsey

2 opmerkingen