Braincaps | Review

Pilletjes die ervoor zullen zorgen dat jij je beter kunt concentreren tijdens het studeren, je geheugen verbetert, je denkvermogen versnelt, je alertheid toeneemt en slaperigheid blokkeert? Ik heb het dus over de Braincaps. Bedacht door (heel toepasselijk) een student. Ikzelf zat met mijn handen in het haar, omdat mijn concentratie flink gedaald was terwijl ik met deadlines en tentamens zat. Ik besloot de Braincaps een kans te geven en deel vandaag met jullie mijn ervaring! Placebo-effect of werkt het echt?


OVER BRAINCAPS

Tegenwoordig willen we steeds beter presteren in steeds minder tijd. Hoe graag je dit ook wilt, je energie werkt niet altijd mee. Studenten gebruiken tegenwoordig steeds vaker medicinale middelen zoals Ritalin of zelfs illegale middelen zoals speed om beter te kunnen presteren. Dit zijn verslavende en schadelijke middelen. Mucahit Yalaniz had tijdens zijn studie daarom de Braincaps ontwikkelt en op de markt gebracht. Ofwel: doping voor het brein. Naast Braindcaps Boost heeft hij ook Braincaps Night op de markt gebracht om je hersenen tijdens het slapen te ondersteunen en de slaap te bevorderen. De stoffen in de Braincaps zijn geheel veilig, volledig natuurlijk en wetenschappelijk effectief bewezen. 


WAT ZIT ER EIGENLIJK IN?

In een artikel van NOS over breindoping vertelt Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie aan de Wageningen Universiteit, dat cafeïne eigenlijk de enige stof is in de pillen waarvan is bewezen dat het iets doet. Als je zelf normaal gesproken geen koffie drinkt en dat nu ineens wel wel doet, word je hyper en kan je je beter concentreren. ''Maar als je wel vaker koffie drinkt? Dan gaat 50 milligram cafeïne je niet opeens nog alerter maken." Verder zitten er vitamines en in enkele zelfs zwarte peper in de pilletjes. Verder zit er in zo'n pilletje even veel cafeïne als in een kop koffie.

Ingrediënten Braincaps: N-Acetyl L-carnitine, Ginkgo Biloba extract, Cafeïne, Rhodiola Rosea en L-theanine. 


MIJN ERVARING

En dan is het nu tijd voor mijn eigen ervaring met de blauw-witte capsules, want velen van jullie lieten merken via social media dat jullie hier wel benieuwd naar zijn. Ik had een zakje van tien stuks besteld via Nootropics. Zo'n zakje kost €7,50 en had ik de dag erna al binnen. Ik zit middenin mijn deadlines en tentamens, dus ik besloot de breindoping een kans te geven. De reviews online waren in ieder geval erg lovend. Volgens mij heb ik maar 1 of 2 negatieve recensies gezien, maar de meerderheid was razend enthousiast. Vol goede moed deed ik een capsule op mijn tong en slikte hem door met water. En toen was het wachten. Op de verpakking staat namelijk dat het 15 tot 30 minuten kan duren totdat het pilletje zijn werk gaat doen. Per dag mag je maximaal 4 capsules innemen en 1 capsule zou voor zo'n 2-3 uur werken. Daarnaast wordt er ook aangeraden om geen koffie te drinken. Of het werkte? Nee. Ik merkte dat ik alsnog snel was afgeleid. Nu zat ik ook in de woonkamer en werd ik telkens afgeleid door familie die telkens binnenstapte of wat aan mij vroegen. Omdat ik de pilletjes heb gebruikt in een drukke omgeving, besloot ik ze nog een kans te geven tijdens het studeren op mijn kamer. Maar weer geen effect. Ik merk gewoon helemaal niks. Ik ben nog steeds even snel afgeleid en heb niet het idee dat ik alles beter in mijn geheugen opsla. Nu moet ik wel zeggen dat ik een koffiedrinker ben. Zoals hoogleraar Witkamp al zei, als je wel vaker koffie hebt gedronken, dan gaat 50 milligram cafeïne je prestaties niet verbeteren. 


CONCLUSIE

Voor mij werkt het niet, omdat ik wel vaker koffie drink. Maar ik kan mij best voorstellen dat als je zelf geen koffiedrinker bent, dat deze capsules dan wel werken. Echter blijkt uit het artikel van de NOS dat de pillen zelf niet werken, maar het placebo-effect wel. Dit merkte ik de eerste keer wel. Ik wilde zó graag dat het pilletje zijn werk zou doen, dat ik mij beter ging concentreren. Maar dit was na ongeveer een halfuur weer zo goed als over. Nee, ik gooi voortaan voor het studeren gewoon weer een kop koffie achterover. 

Heb jij al eens studeerpillen gebruikt? 

Liefs,
Chelsey

5 opmerkingen

 1. Balen! :( Lijkt me erg vervelend als je je moeilijk kunt concentreren, dan wordt de druk alleen nog maar erger. Zelf maak ik vaak gebruik van de pomodoro methode, urenlang achter elkaar geconcentreerd blijven is voor mij ook echt onmogelijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was hier erg benieuwd naar maar zonde dat ze tegenvallen. Ik studeer zelf niet meer maar in mijn examenjaar van het MBO was ik enorm gestresst en kon ik mijn hoofd niet bij het leren houden. Ik kocht de Bach rescue spray, deze hielp de stress en zenuwen te onderdrukken zodat ik weer plek had om aan leren te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was leuk geweest als het had gewerkt! Voor mij is het dus ook niets, ik drink ook vaak koffie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het niet heeft gewerkt. Ik heb het ook nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja wat jammer dat het niet gewerkt heeft. Had ik eigenlijk wel een beetje verwacht.. Vind het ook nog best wel duur voor een paar pilletjes. Dan liever een paar koppen koffie!

  BeantwoordenVerwijderen