Dit was Londen 2018: dag 2 | Plog

En vandaag is het tijd voor de tweede plog van ons tripje naar Londen! Zaterdag 24 februari stond volledig in het teken van Harry Potter, de reden waarvoor we eigenlijk ook naar Londen kwamen. Ik had mijn oma niet alleen dit weekend cadeau gedaan, maar ook een tripje naar de Warner Bros. Harry Potter Studio Tour! We zijn allebei Potterheads, dus dit beloofde een leuke dag te worden.ZATERDAG 24 FEBRUARI 2018
Na een lange nacht stonden we op tijd naast onze bedden. Ons hotel is best centraal gelegen en wij hadden een kamer aan de kant van de weg. De hele nacht gingen sirenes af, motors, brandweerwagens, politie... zodra je dacht eigenlijk te kunnen slapen, schrok je weer wakker. Nee, helaas. Dat was geen succes. Nog meer moe gingen we naar het ontbijt. Het was een simpel ontbijt, niks bijzonders. Ook niet al te lekker, maar goed. Na het ontbijt zijn we meteen op pad gegaan naar Baker Street. Vanaf daar zouden wij de bus moeten nemen naar de studio tour. We gingen vroeg heen, zodat we op ons gemak konden uitzoeken waar de busstop zat en konden we nog even koffie drinken. Echter waren wij er al zó vroeg en hadden wij het zó snel al gevonden, dat wij ons nog wel ruim 2 uur moesten vermaken. We zijn daarom rond wezen lopen op Baker Street die bekend staat vanwege Sherlock Holmes. Het was erg koud, dus we gingen warme chocomelk drinken bij PRET a Manger. Daarna hebben we nog een rondje gelopen en zijn we bij Costa neergeploft voor koffie. Daar hebben wij een tijdje gezeten en toen was het tijd om naar de busstop te gaan!


We stapten als een van de laatsten de bus in, dus helaas konden wij niet bovenin zitten. Maar de buschauffeur was super vrolijk en Harry Potter and The Chamber of Secrets werd afgespeeld tijdens de rit. Het was toch nog ongeveer een uurtje rijden naar de studios. Het ligt namelijk buiten Londen. Eenmaal aangekomen kon mijn geluk niet meer op. Ik had er zo veel zin in! Binnen deden we weer een warme chocomel en namen we een muffin. Daarna waren wij aan de beurt: we mochten naar binnen! Je begon eerst in een ruimte waar kort iets werd verteld over J.K. Rowling en over het succes van Harry Potter. Daarna nam je plaats in een bioscoop en keek je naar een korte video van de acteurs. Aan het eind ging het doek omhoog en kwam de deur naar de Grote Hal tevoorschijn. Je ging door de deur en je kwam natuurlijk uit in de Grote Hal. Dit was zo tof!


In de Grote Hal had je allerlei kostuums en kon je ook plaats nemen aan een tafel als een echte Hogwarts student.


Er was zo onwijs veel te zien tijdens de tour. Van kostuums tot make-up, behind the scenes verhalen, props, ga zo maar door. Wat ik ook leuk vond: animal actors. Je zou toch echt denken dat je telkens dezelfde Hedwig en dezelfde Fang ziet in de films, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik vond dit wel leuk om te zien!


Alle toverstokken, Horcruxes, de entree naar het kantoor van Dumbledore... zoveel gave dingen om te zien! Ik moet zeggen dat het wel erg druk was binnen, waardoor het vaak even duurde totdat je iets goed kon bekijken. Maar dat blijf je toch wel hebben.


Je kon een kijkje nemen in het Toverdranken klaslokaal, in het huis van de Weasleys en in de hut van Hagrid. Bij het huis van de Weasleys had je bijvoorbeeld platen waar je met je hand overheen kon gaan, alsof je aan het toveren bent. Als je dat deed, ging een pan zichzelf afwassen of werd er gebreid. Heel grappig en leuk gedaan!


Dit vond ik ook heel tof: de Quidditch kostuums.


Het leukste gedeelte van de studio tour vond ik The Forbidden Forest! Deze is nog best nieuw. Je gaat door een poort heen, het donkere bos in waar ook Buckbeak staat. Als je het hoekje omloopt, kom je uit bij de grote spin Aragog die naar voren komt. Terwijl hij naar voren komt, komen overal om je heen grote spinnen naar beneden. Zo leuk gedaan! Het leek net alsof je écht in The Forbidden Forest was. Hier heb ik een video van, maar deze zal ik verwerken in de compilatie video die er nog aan komt.


Daarna kwamen wij uit op Platform 9 3/4 waar de Hogwarts Express stond. Er waren ook karretjes die half in de muur zaten waarbij je foto's kon maken. Je kon ook door de Hogwarts Express lopen en deze van binnen bekijken. Er was ook een klein winkeltje met wat merchandise waar ik de toverstok van Snape kocht en wat snoep.


Harry en Ron uit de eerste film die aan het snoepen zijn en de kostuums van de allerlaatste scene van Harry Potter. Hier waren ze volwassen en gingen ze hun kinderen uitzwaaien. Om de hoek kon je alle boeken en printwerk bewonderen die gebruikt zijn in de film. Wist je dat dit allemaal handgemaakt is?


Daarna kwam je uit in een soort kantine waar je even kon pauzeren en wat kon eten en drinken. Mijn oma en ik gingen allebei voor de boterbier! Moesten we toch eens geprobeerd hebben. Hoe het smaakte? Lekker, maar wel onwijs zoet!


Buiten stond The Knightbus, het huis waar Harry is opgegroeid (Privet Drive), het verwoeste huis van zijn ouders, de brug naar Hogwarts en de Ford Anglia en de motor van Hagrid. Je kon ook echt het huis waarin Harry is opgegroeid in, heel leuk!


Je kon ook door Diagon Alley lopen, de bekende winkelstraat in de films. Het leek net alsof je daadwerkelijk in dat wereldje rondliep. En last but not least, Hogwarts! Of nouja, ze hadden een miniatuur nagebouwd in de studio. Je kon erom heen lopen en uiteindelijk kwam je uit in de grote merchandise winkel.In de merchandise winkel had ik zelf niks meer gekocht. Wilde graag nog een Gryffindor trui hebben, maar die was 48 pond. Ongeveer 50 euro dus. Nee, dat vond ik echt te duur. Ik pakte ook telkens een Hedwig knuffel op die geluid kon maken en zijn kop kon draaien. Ik vond dat ik al genoeg geld had uitgegeven, dus ik legde hem telkens weer terug. Op een gegeven moment was ik mijn oma kwijt en zag ik haar uiteindelijk in de rij staan met, jawel, de Hedwig knuffel. Voor mij! Zo lief <3. Daarna was het toch écht afgelopen en liepen we terug naar buiten naar de busstop. We liepen weer terug door de hal waar allemaal quotes uit de films op de muren stonden.Op de terugweg zaten wij wel bovenin en vooraan. Blijft toch wel gek, dat ze in Engeland aan de linkerkant rijden. Toen we eenmaal terug in Londen waren, was het alweer etenstijd. We besloten lekker makkelijk te doen en gingen op Oxford Street naar de McDonald's. Ik moet zeggen dat de McDonald's daar veel lekkerder is dan in Nederland, maar het personeel was mega onbeleefd en arrogant. Jammer. Maar goed, we hadden een leuke dag gehad. Op Oxford Street haalden we nog even bruisballen bij Lush en toen gingen we weer terug naar het hotel. Terug in het hotel gingen we om de buurt in bad. Daarna nog even op bed zitten lezen en toen werden mijn oogleden toch wel erg zwaar.


En dat was ons Harry Potter dagje! Ik heb nog veel meer foto's, maar dan zou het artikel toch echt te lang worden. Er waren zoveel kleine details te zien. Ik heb wel een hoop beeldmateriaal geschoten voor een compilatie video, dus die komt er nog aan!

Ben jij wel eens naar de Harry Potter Studio Tour geweest?

Liefs,
Chelsey

7 opmerkingen

 1. Ik wilde deze tour ook zo graag doen, maar helaas was het er niet van gekomen toen ik in London was, maar het ziet er superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zeg deze tour! Ik krijg trouwens ook meteen zin om Harry Potter films te kijken haha, love it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OOOH Harry Potter!!! Houd op met me! *breaths hard* Verdorie haha wat tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chels, wanneer gaan we?!?! Ik moet gaan <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat tof! Zo leuk als je als echte fan dit mee mag maken!
  Boterbier,... ik hou van zoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahhh zo leuk! Ik wil ook heel graag naar de tour.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben zo jaloers op al die Harry Potter foto's <3333

  BeantwoordenVerwijderen