Stage, bijbaan & specialisatie | MIC update #1

Ik heb de stageperiode van 10 weken achter de rug, heb er meteen een bijbaantje bij en vanaf vandaag ga ik weer terug de collegebanken in. Vandaag begint namelijk mijn specialisatie Digitale Media waar ik onwijs veel zin in heb. Vorig jaar, in mijn propedeusejaar, deelde ik regelmatig updates over mijn overstap van MBO naar HBO. Deze artikelen vonden jullie kennelijk leuk om te lezen, dus ik ga gewoon lekker door. Maar dan wel onder de naam 'MIC update'. Let's go!


MEDIA, INFORMATIE EN COMMUNICATIE
Oké, even je geheugen opfrissen. Vorig jaar zat ik dus in het propedeuse jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Ik deed toen updates over mijn overstap van MBO naar HBO. Hiervoor heb ik namelijk de MBO opleiding Administratief Medewerker gevolgd op het Horizon College. In het eerste jaar had ik mijn propedeuse gehaald. En dát voor een ex-MBO'er ;). Nu zit ik al even in mijn tweede jaar en ga ik vrolijk door met de updates!

2E LEERJAAR
Ik noem deze artikelen nu 'MIC update', aangezien de overstap niet echt meer van toepassing is. Ik heb het eerste jaar overleefd en mijn weg gevonden. Mochten jullie wel nog geïnteresseerd zijn in artikelen over de overstap (bijvoorbeeld tips), let me know. Voor nu gaan we even door over het tweede jaar van mijn HBO opleiding.

Voordat ik op stage ging, hadden we nog 'gewone' vakken die iedereen van het tweede leerjaar kreeg. Zo hadden wij vakken als Recht voor de Creatieve Industrie, Mediapsychologie en Visual Storytelling gehad. Ik heb alles ook in één gehaald, behalve het project. Hier moest het een en ander aangepast worden, maar dat viel gelukkig wel mee. Ik ging dus met een gerust hart beginnen aan mijn stage.

STAGE
Ik heb dus net de stageperiode van 10 weken achter de rug. Ik heb stage gelopen bij KOKS Group in Alkmaar. Wat hun product is? Vacuümwagens. Ja, grote stofzuigers op wielen. Vrachtwagens. ''Wat heb je daar nou weer te zoeken, Chels?''. Ik kwam in aanraking met dit bedrijf via Facebook, omdat ik dus een stage zocht. Het sprak mij in eerste instantie niet zo aan, maar ben toch op gesprek gegaan. Wat blijkt, ik voelde mij daar meteen op mijn plek. Er werd mij meteen medegedeeld dat zij mij graag als stagiaire wilden hebben en een paar dagen later zei ik ook ja tegen het aanbod. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Vanaf dag 1 voelde ik mij er thuis. Ik heb een ontzettend leuke stageperiode gehad bij hen en heb een hoop mogen doen. Mijn ideeën namen zij serieus en werden ook uitgevoerd. Ik leerde van hen, maar zij ook weer van mij. Ik heb mijn stage met een excellente beoordeling van mijn stagebegeleider mogen afsluiten. Nu alleen nog wachten op het cijfer dat ik krijg van mijn stagedocent!

BIJBAAN
De stageperiode is van beide kanten zo goed bevallen, dat zij mij een bijbaan hebben aangeboden! En daar heb ik ook direct ja op gezegd. Ik heb nu voor een jaar een nulurencontract en mag komen wanneer ik tijd heb! Heel fijn in verband met colleges. Ik ben best vaak een dag vrij, dus die ga ik dan mooi spenderen bij KOKS. Daarnaast is het 5 minuten fietsen naar het bedrijf, dus dat is al helemaal ideaal.

EN NU?
Vandaag begint de specialisatie Digitale Media en wordt het weer tijd om met mijn neus in de boeken te duiken, maar ga ik ook alles wat ik leer in de praktijk toepassen bij KOKS Group. Daarnaast heb ik nog een bijbaantje bij een lingeriewinkel waarvoor ik foto's maak, ben ik nog steeds bezig met sporten, mijn blog en natuurlijk een sociaal leven. Het wordt een drukke periode, maar met een goede planning heb ik er volledige vertrouwen in dat het helemaal goed komt!

Liefs,
Chelsey

6 opmerkingen

 1. Wat superfijn dat je via je stage een baantje hebt gekregen! Dat is echt ideaal gewoon. Veel plezier met werken! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je je stageperiode zo leuk hebt kunnen afsluiten en dat je zelfs een bijbaan hebt gekregen! Topper! Succes met je nieuwe periode op school :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat ze je bij je stage een bijbaan hebben aangeboden, echt mega goed! Leuke updates dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super fijn dat je een baan hebt aangeboden gekregen! Altijd zo fijn als dat zo loopt! Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat combineren met je colleges! Maar dat kun jij! Succes met de nieuwe periode! <333

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat ik ook een baan aangeboden krijg bij mijn stageplaats! Veel succes met je specialisatie digitale media, het lijkt me echt interessant. x

  BeantwoordenVerwijderen