Kokosolie als haarmasker | Review

Het is jullie vast niet ontgaan dat (100% natuurlijke) kokosolie voor heel veel goed is. Je kunt het gebruiken voor het bereiden van eten, je huid, je lippen, je kunt het gebruiken om je make-up eraf te halen, als haarmasker en nog veel meer! Het laatste ga ik vandaag zelf uittesten: werkt een haarmasker van kokosolie echt?

Bron: Pixabay
WAAROM KOKOSOLIE ALS HAARMASKER?
Kokosolie zou moeten zorgen voor dikker en sterker haar. Het zal je haar zacht maken en meer glans geven. Het dringt namelijk diep door in je haar en gaat het verlies van proteïnen tegen. Als je beschadigt haar hebt, is kokosolie dus zeker een aanrader. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat kokosolie de enige olie is die echt diep doordringt tot de haarwortels. Daarnaast is een haarmasker van kokosolie geschikt voor alle haartypen. Krullend, stijl, dik en dun. Kokosolie is goed voor elk haartype! Ook een leuke bijkomst is dat kokosolie totaal niet duur is. Voor een pot hoef je niet veel te neer te leggen en als je kijkt naar wat je er allemaal mee kan, is het reuze budget.

ZO MAAK JE EEN HAARMASKER VAN KOKOSOLIE
Echt, het is zo simpel! Hieronder leg ik uit hoe ik hem maak.

1. Doe een paar eetlepels (afhankelijk van je haar lengte en dikte) kokosolie in een bakje en laat dit smelten, desnoods in de magnetron.

2. Roer door de kokosolie totdat je geen klonten meer ziet en het helemaal vloeibaar is.

3. Voordat je de kokosolie gaat gebruiken, check dan eerst even de temperatuur door een beetje op je pols aan te brengen. Je wilt natuurlijk niet dat je hoofdhuid verbrandt.

4. Verdeel de kokosolie over je gehele haar.

5. Laat het 's nachts, tijdens het slapen, inwerken. Mocht je daar de tijd niet voor hebben, kun je het ook 30 tot 60 minuten laten intrekken en vervolgens wassen met shampoo, maar het schijnt dat je het beste resultaat krijgt als je ermee slaapt.

6. Was je haar de volgende ochtend met shampoo. Ik heb het 2 keer gewassen met shampoo, om er zeker van te zijn dat alle kokosolie eruit is.

7. Laat het haar drogen en breng het vervolgens in model.

CONCLUSIE
Ik heb het, nu ik dit typ, 1 keer geprobeerd en ben al erg tevreden. Ik heb tijdens het aanbrengen van het masker de kokosolie ook goed ingemasseerd op mijn hoofdhuid, omdat ik last heb van eczeem. Daarna heb ik mijn haar ingevlochten voor het slapen gaan en een handdoek op mijn kussen gelegd. Volgende ochtend heb ik het eruit gewassen met shampoo en laten drogen. Mijn haar voelt zachter en gezonder aan. Ik merk niet dat het écht dikker is geworden, maar het masker moet je ook op lange termijn gebruiken om echt resultaat te kunnen boeken. Ook is het eczeem op mijn hoofdhuid een stuk minder geworden. Zeg maar gerust haast verdwenen! Ik heb allerlei goedjes en shampoos tegen hoofdhuid eczeem gebruikt, maar niks werkte of maakte het juist erger. Kokosolie werkt wel echt. Ja, het is voor mij een wondermiddel!

Het haarmasker kun je 1 keer in de week gebruiken. Je moet hem ook op lange termijn gebruiken om echt resultaat te kunnen zien. Let ook op dat je 100% natuurlijke kokosolie gebruikt voor het haarmasker en geen haarproducten die kokos bevatten! Deze bevatten namelijk meestal sulfaten en dergelijke. 100% natuurlijke kokosolie kun je kopen bij De Tuinen, de toko maar ook bij de Kruidvat! Mocht je willen weten wat je nog meer kunt met kokosolie, klik dan even hier.

Gebruik jij wel eens kokosolie?

Liefs,
Chelsey


6 opmerkingen

 1. Nou klinkt niet verkeerd! ik heb het zelf nog nooit geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit kokosolie geprobeerd eigenlijk, maar het is zo'n handig product! Klinkt als een fijn masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne tip! Ik heb nog nooit kokosolie gebruikt, dus ik ben wel erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik eigenlijk nooit haarmaskers! Ben hier wel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb toevallig vorige week een kokos haarmasker gemaakt/gebruikt! Mijn haar werd echt mega zacht, super fijn :) De laatste tijd heb ik last van een droge huid en gebruik het nu 's avonds als facewash.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd fijn zulke tips! Iets voor mijn zoon om eens te doen, heeft ook zo’n droge hoofdhuid!

  BeantwoordenVerwijderen