Primark PHr - Waterproof Mascara, Pressed Powder & Lip Balm | Review

Dat Primark tegenwoordig mooie beauty budget parels heeft, dat weten we inmiddels wel. Nu probeer ik zo min mogelijk te kopen, maar toen ik de nieuwe beauty collectie PHr in de winkel zag, moest ik er wel een paar producten van proberen. Ik ging dus naar huis met de Waterproof Mascara, Pressed Powder en Liquid Lip Balm. Tijd om uit te proberen dus!PHr staat voor Performance, Hydrate en Recover. Deze 11-delige beautylijn is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten. De producten zijn zweet-, ren- en veegbestendig. Daarnaast zouden de producten je huid ook na het sporten moeten verzorgen. Oftewel: Primark belooft met de PHr producten dat je ook on fleek kunt zijn tijdens het sporten.

PRIMARK PHr - PRESSED POWDER (€3,50 10g)
Het eerste product die mijn oog trok, was deze sweat resistance face powder. Mijn geliefde poeder van Essence huid mijn glimmende kop redelijk in toon en raakt op. Daarom besloot ik dat ik deze uit wilde proberen. Is dit mijn nieuwe favoriet?
Dagelijks, als ik naar stage ga, gebruik ik enkel de Skin Science producten van Kruidvat en dan wat concealer. Maar alsnog vind ik het dan wel fijn om mijn gezicht af te poederen, aangezien ik nogal een vette huid heb. Of deze poeder daar tegen helpt? Hij werkt prima, maar aan het eind van de dag begint mijn huid toch wat te glimmen. Maar dat heb ik ook met de poeder van Essence.

PRIMARK PHr - WATERPROOF MASCARA (€2,50, 15ML)
Zoals jullie weten, gebruik ik alleen waterproof mascara. Ik gebruik inmiddels al maanden een waterproof variant van Catrice die mijn absolute favoriet is. Toch kijk ik stiekem rond voor een vervanger. Zal deze dan mijn current favourite vervangen?
Wat ik wel geinig vond, is dat de mascara in een tube komt. Het is een kleine, maar compacte mascara (handig om mee te nemen in je sporttas dus). Het borsteltje is een vrij simpele en de kleur is gewoon zwart. Ik heb de mascara meerdere malen uitgeprobeerd, maar ik blijf ontevreden. Er komt amper product uit en hoeveel laagjes ik ook aanbreng, je ziet haast geen verschil. De mascara geeft totaal geen lengte en volume (maar dat beloven ze eigenlijk ook niet), máár hij is wel waterproof. Of ik hem er vaker bij zal pakken? Nee, dan pak ik toch weer mijn favoriet van Catrice erbij.

PRIMARK PHr - LIQUID LIP BALM (€2,50, 1.35g)
Liquid lipstick, liquid lipcream, liquid liner, now get ready for.. liquid lip balm! Eigenlijk niet veel bijzonders, maar klinkt wel fancy. Deze lip balm zou je lippen moeten hydrateren. Ik ben echt dol op lip balms, maar kan gewoon geen een vinden die mijn lippen gedurende dag niet uitdroogt. Hopelijk is deze wel wat!
Ik was heel confused toen ik de lip balm open wilde maken. De daadwerkelijke lip balm komt dus in een soort reageerbuisje! Geinig, maar wel ietwat overbodig. Wel fijn dat ze het zo doen, want op deze manier kunnen mensen de lip balm niet in de winkel uittesten en laten rondslingeren ;). Draai aan de onderkant, de lip balm komt omhoog en smeren maar! Zoals ik al eerder zei: het is niet veel bijzonders. In ieder geval heeft hij niet echt een speciale werking bij mij. Gewoon net als alle andere lip balms.


CONCLUSIE
De Pressed Powder vind ik fijn, de Waterproof Mascara had ik liever laten liggen en de Liquid Lip Balm is niet veel bijzonders. De producten die ik er nog wel bij zal pakken zijn de poeder en de lipbalm. Ondanks ik niet echt het idee heb dat alles beter blijft zitten door de poeder, vind ik hem wel prima werken. Dat je gedurende dag alles een beetje moet bijwerken, is natuurlijk logisch. Ik heb de producten niet getest tijdens het sporten, omdat ik dan helemaal geen make-up draag. Mocht ik dat eerdaags wel nog doen, dan zal ik een update plaatsen!

De PHr beauty producten zijn verkrijgbaar bij de Primark. 

Heb jij al de producten geprobeerd uit de PHr beautycollectie?

Liefs,
Chelsey

5 opmerkingen

 1. Wat jammer dat de mascara tegenviel, daar was ik wel nieuwsgierig naar!
  Ik heb eigenlijk nog nooit make-up gekocht bij de Primark.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke review! Primark heeft soms echt prachtige producten. Ik ken ook geen een poeder die mijn huid de hele dag mat houdt, helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessante review, eigenlijk trekken de producten van Primark mij nooit zo aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt al maanden niet meer bij de Primark geweest, dus de 'fijne' make-up ken ik helemaal niet. De poeder lijkt mij wel wat maar de andere twee producten zou ik ook liever laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm ben niet overtuigd eigenlijk. Vind die mascara er echt funny uit zien haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive