Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Serum & Day Cream | Review

Ik ben dol op skin care, dus toen ik een mailtje kreeg over de nieuwe Skin Science producten van Kruidvat kon ik daar geen nee tegen zeggen. De producten heb ik 4 weken lang getest en vandaag is het tijd om mijn mening erover met jullie te delen! Zijn dit blijvertjes? Lees snel verder!SKIN SCIENCE DERMA SENSITIVE
Eerst even kort over de nieuwe skin care lijn van Kruidvat. De nieuwe productlijn bestaat uit een dagcrème, een nachtcrème, een serum en een huidolie. Deze zijn speciaal bedoelt voor de gevoelige en onrustige huid. De producten bevatten de ingrediënten Ectoin®, Ecoskin® en Defensil®. Deze ingrediënten herstellen je natuurlijke huidflora en beschermt deze. Klinkt goed, toch? Ik heb het serum en de dagcrème 4 weken dagelijks geprobeerd, omdat je na 4 weken al resultaat zou moeten zien. Werkt het echt? Je leest het vandaag!

SKIN SCIENCE DERMA SENSITIVE - SERUM 30ML
We beginnen met het serum! Hier was ik het meest benieuwd naar. Dit serum zou een direct en langdurig kalmerend effect moeten geven aan de geïrriteerde, rode en gevoelige huid. De ingrediënten Ectoin® en Defensil® zijn verwerkt in het serum. Deze ingrediënten zou de biologische huidbarrière beschermen en versterken. Oftewel: het serum zou je een zichtbaar rustigere huid moeten geven. 


INGREDIËNTEN
AQUA, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC, TRIGLYCERIDE, BETAINE, SQUALANE, ECTOIN, OCTYLDODECANOL, GLYCERYL CAPRYLATE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, ISOHEXADECANE, POLYSORBATE 80, POLYSORBATE 60, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, ECHIUM PLANTAGINEUM SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL UNSAPONIFIABLES, SORBITAN ISOSTREARATE, CARDIOSPERMUM HALICACABUM FLOWER/LEAF/VINE EXTRACT, TOCOPHEROL. 

Er zit dus glycerin in. Fijn als je een droge huid hebt, maar ik met mijn vette huidje... Ik heb wel een gevoelige huid (heerlijke combinatie ook), dus we gaan wel zien wat het met mijn huid zal doen! Het serum heeft een handig pompje. De substantie is wit en best dun. Daarnaast is het serum ook geurloos. GEBRUIKSAANWIJZING
Dagelijks te gebruiken vóór de dagcrème of afzonderlijk als een intensieve behandeling bij een geïrriteerde huid. De producten zijn op elkaar afgestemd en zijn ideaal om in combinatie te gebruiken voor een optimaal resultaat.


SKIN SCIENCE DERMA SENSITIVE - DAY CREAM 50 ML
Dan gaan we nu door naar het tweede product, de dagcrème! Deze recovering dagcrème helpt de verstoorde natuurlijke huidflora te herstellen en stimuleert de biologische beschermingsfunctie van de gevoelige en reactieve huid. De formule van deze dagcrème bevat onder andere Ectoin®. Dit ingrediënt zal het jeukende, branderige en trekkerige gevoel van de (droge) huid verminderen. De hydraterende en verzachtende werking kalmeert en vermindert roodheid en andere zichtbare kenmerken van een geïrriteerde huid. Deze dagcrème zou je een gezonde en stralende huid moeten geven. 


INGREDIËNTEN
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, CETEARUL ALCOHOL, BETAINE, DISTARCH PHOSPHATE, ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERYL STEARTE SE, ECTOIN, GLYCERYL CAPRYLATE, ALPHA-GLUCAN OLIGOSACCHARIDE, MALTODEXTRIN, POLYMNIA SONCHIFOLIA ROOT JUICE, LACTOBACILLUS, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYDIMETHYL TAURATE CPYLYMER, SQUALANE, ISOHEXADECANE, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, POLYSORBATE 80, POLUSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE. 

Na alle ingrediënten overgetypt te hebben, realiseer ik mij dat ik mij er meer in zou moeten verdiepen. Anyway, alcohol staat al redelijk vooraan in het rijtje. Wat ik dus wél kan vertellen, is dat alcohol niet vriendelijk is voor je gevoelige huidje. Maar net als het serum: we gaan het zien. De substantie van de dagcrème is, net als het serum, wit. Alleen is de dagcrème wel wat dikker qua substantie. De dagcrème komt in een tube met een pompje.GEBRUIKSAANWIJZING
Elke ochtend aanbrengen op gezicht, nek en decolleté na het reinigen van de huid. 


CONCLUSIE
Ik heb de producten dus 4 weken lang getest. Elke ochtend, na het reinigen van de huid, heb ik beide producten aangebracht. Eerst het serum, daarna de dagcrème. In de gebruiksaanwijzing van de dagcrème staat dat je hem ook op je decolleté moet aanbrengen, maar dat vond ik in mijn geval een beetje overbodig. Ik heb een gevoelige en vette huid. Vooral in de koudere maanden merk ik dat mijn huid gevoeliger is dan normaal. Dan heb ik vaker last van roodheid, vooral rondom mijn neus.

Na het aanbrengen van het serum, voelt mijn huid inderdaad direct gekalmeerd aan. Ik gebruik hem graag in combinatie met de dagcrème. Dagelijks gebruik ik meestal enkel concealer, wat ik af poeder met een matte gezichtspoeder. Hierdoor gaat mijn huid gedurende dag niet glimmen. Ik denk dat als ik mijn gezicht niet zou af poederen, dat mijn gezicht flink zal glimmen door deze producten. Ze zijn eigenlijk meer geschikt voor de droge huid, maar ik vind ze alsnog prettig werken. Ik heb helemaal geen lastig van een geïrriteerde huid door deze producten. Mijn huid is ook rustiger geworden qua puistjes en onzuiverheden.


Al met al blijf ik de producten dagelijks gebruiken, omdat ze verder voor mij prima werken. Maar dan wel enkel als ik extra stappen neem om te voorkomen dat mijn gezicht gaat glimmen gedurende dag. Mijn huid ziet er wel beter uit nu ik deze producten gebruik en voelt zacht aan na het aanbrengen. Beide producten zijn compact en makkelijk mee te nemen in je make-uptas.

Skin Science Derma Sensitive Serum (€5,49) & Day Cream (€5,49) zijn verkrijgbaar bij Kruidvat online en in de winkel.

Was jij al bekend met de nieuwe skincare lijn van Kruidvat?

Liefs,
Chelsey

De producten in dit artikel heb ik gekregen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

11 opmerkingen

 1. Dit lijken me best fijne producten! Ze zijn ook betaalbaar in verhouding met andere serums bijvoorbeeld, die zijn vaak zo prijzig..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie prijzen voor deze luxe uitziende producten! Het serum klinkt erg goed. Zelf heb ik een hele droge en snel geïrriteerde huid, dus misschien zou dit product uitkomst kunnen bieden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grrr, producten met alcohol kan ik inderdaad niet goed tegen. Resultaat is vaak een enorm brandende huid! Maar dankzij jouw positieve ervaring ben ik toch wel erg benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat er alcohol in zit. Ik was heel erg benieuwd naar deze producten, maar ik gebruik toch liever producten speciaal voor de vette huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik deze zou laten liggen, ik gebruik liever crèmes op natuurlijke basis met mijn gevoelige huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan niet zomaar elk product om mijn gezicht smeren, ik heb echt een gevoelige huid. Dit klinken me wel als fijne producten, en ze zijn ook nog betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een heel gevoelige huid, dus ben altijd wel voorzichtig met wat ik er op smeer! Al lijken deze me wel heel fijn! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze producten lijken me zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zien er luxe uit en voor mij werkten ze toch niet helemaal lekker. Ik kreeg er puistjes van :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alcohol is niet per definitie slecht voor je huid, je hebt namelijk goede ("vette") en slechte alcoholen. Dit is een goede, en daarom niet slecht voor je huid.

  Als je meer wilt weten over ingrediënten kun je het beste op de website van Paula Begon kijken, daar kun je alles opzoeken.

  http://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/texture-enhancer/cetearyl-alcohol.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wilde net aangeven dat dit een goede alcohol is.Kom dit nog altijd overal tegen en denk dan verdiep je eerst eens goed voordat er geroepen wordt help er zit alcohol in

  BeantwoordenVerwijderen