Ecodenta Black Whitening & Coconut Anti-Plaque tandpasta | Review

Wellicht ben jij ze ook al tegengekomen: zwarte tandpasta die jouw tanden op een natuurlijke manier witter zou moeten maken. Ik ontvang van Herbapharm 2 tandpasta's van Ecodenta: Black Whitening toothpaste en de Coconut Anti-Plaque toothpaste. Ik hoor je al denken: ''Kokos tandpasta?!'' Ja, zekers! Uiteraard was ik erg nieuwsgierig naar beide producten, dus ik ga ze vandaag voor jullie reviewen.


ECODENTA BLACK WHITENING TOOTHPASTE 100ML €4,49
We beginnen maar meteen met de tandpasta waar ik stiekem het meest benieuwd naar was. In deze whitening tandpasta zit houtskool en Teavigo. Hij betreft geen fluoride. Teavigo is de werkzame stof van groene thee en zal gaatjes voorkomen. Deze tandpasta belooft tandplak te verwijderen, te zorgen voor een wittere glimlach en geeft een frisse adem. 


En guess what, de tandpasta is ook écht gitzwart! Dat was wel even gek, de eerste keer tandenpoetsen met deze tandpasta. Heb in ieder geval wel kunnen lachen om mijn zwarte bekkie tijdens het poetsen. Tijdens het poetsen valt het trouwens best mee met hoe zwart je hele mond wordt. Het hangt ervan af hoeveel je op je tandenborstel doet. Over tandenborstels gesproken, gebruik geen elektrische als je deze tandpasta neemt. Mijne krijg ik amper nog schoon na het poetsen! Gewoon een kopen die je makkelijk weg kunt gooien. 


CONCLUSIE
Na de eerste keer poetsen met deze tandpasta proefde ik wel een gekke nasmaak. Ik heb hem ongeveer een maand geprobeerd, zo'n 3 keer op een dag en moet zeggen dat je eraan went. Ook zie ik dat mijn tanden lichtelijk witter zijn geworden! Het is geen Hollywood smile, maar wel zodanig witter geworden dat ik het verschil wel merk. Verder geeft hij een frisse adem na het poetsen en werkt hij gewoon prima voor mij! 

ECODENTA COCONUT ANTI-PLAQUE TOOTHPASTE 100ML €7,99
Een tandpasta met kokos... daar heb ik dus nog nooit eerde van gehoord! Tot nu toe, dan. Ook dit is een natuurlijke tandpasta zonder fluoride. In deze tandpasta zit natuurlijke kokosolie en zinkzout voor  dagelijks tandverzorging. Ik wist dat (natuurlijke) kokosolie voor veel dingen goed is, maar dat het ook goed voor je tanden is wist ik nog niet. Kokosolie kan namelijk ook bijdragen aan het witter maken van je tanden en heeft een verfrissend effect. Zinkzout heeft een antibacterieel effect en helpt om de bacteriën te vernietigen en de vorming van nieuw tandplak te voorkomen. Sounds good!


Ook deze vond ik een beetje gek op het begin. De tandpasta zelf is een wat dikkere, witte, substantie. Tijdens de eerste keer poetsen met deze tandpasta overheerste de kokossmaak wel en vond ik het een beetje vies. Maar uiteindelijk, mede dankzij de pepermunt die erin zit, zorgde hij voor een verfrissend effect. 

CONCLUSIE
Of hij werkt? JA. Ik had een beetje last van tandplak achter mijn tanden die ik moeilijk weg kon krijgen met een tandenstoker, maar dat is helemaal verdwenen na het gebruiken van deze tandpasta. Deze tandpasta heb ik wel gewoon gebruikt met mijn elektrische tandenborstel. Je moet hem wel op langere termijn gebruiken, maar dat spreekt voor zich. Ik heb ook het idee dat mijn adem gedurende dag frisser blijft door deze tandpasta.


Beide tandpasta's gebruik ik vandaag de dag nog steeds. Ik wissel ze nu gewoon af. Allebei vind ik fijn werken. Ze zorgen voor natuurlijke witte tanden en een frisse adem. Daarnaast doden ze de bacteriën die tandplak en gaatjes veroorzaken. Prima tandpasta's, dus! Vooral de zwarte tandpasta is ideaal als je 's ochtends de dag wilt beginnen met een glimlach (lachen geblazen!) ;). 

De tandpasta's van Ecodenta zijn o.a. verkrijgbaar bij Herbapharm en De Tuinen.

Was jij al bekend met de tandpasta's van Ecodenta?

Liefs,
Chelsey

De producten in dit artikel heb ik gekregen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

3 opmerkingen

Blog Archive