3x simpele buikspieren workouts zonder gewichten | Workout

Januari staat altijd in het teken van de goede voornemens. Is één van jouw goede voornemens fitter worden? Dan heb ik een artikel voor jou waar je wellicht wat aan hebt! Even geleden deelde ik mijn 3 favoriete billen workouts zonder gewichten en die deed het zo goed, dat ik nu weer 3 workouts voor jullie heb! Tijd om de buikspieren aan te pakken. Deze workouts zijn geschikt om zowel in de sportschool als thuis te doen. No more excuses, let's do this!
De vorige keer had ik zelf voor foto's gezorgd, maar in verband met stage (waardoor ik telkens 's avonds moet sporten) lukte het niet om dat weer te doen. Wellicht als ik weer naar school moet! Voor nu doen we het even met GIFjes :).

THE BICYCLE 
Dit is mijn ABSolute (see what I did there) favoriete workout! Je kunt deze gemakkelijk op een matje doen. Met deze workout train je je schuine en core buikspieren doordat de spanning continue op je buik zit. Als je hem zo ziet, denk je easy peasy. Het zit hem juist in het correct uitvoeren van deze workout. Als je hem niet goed doet, is de workout minder effectief. In het filmpje hieronder wordt goed uitgelegd hoe je de workout doet! Deze workout doe ik zelf altijd 3x20


LEG RAISES
Als je deze ziet, zul je ook wel denken dat deze je gemakkelijk af zal gaan. Maar oh boy, dit ga je voelen! Ook deze is gemakkelijk op een matje te doen en je hebt niet veel ruimte nodig. Bij deze oefening is het belangrijk om je schouders op de grond te houden. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat mijn voeten de grond niet raken. Hierdoor is dit een pittige, maar vooral goedwerkende, workout. Deze workout doe ik altijd 3x15.


HEEL TOUCHES
Ook deze oefening behoort tot één van mijn favorieten. Van deze ga je geheid spierpijn krijgen, trust me! Met deze oefening train je je core. Hieronder wederom een video met uitleg! Deze workout doe ik 3x20.


Dit waren dan mijn 3 favoriete buikspieren workouts! Binnenkort begint school weer en dan zal ik ook vaker de tijd hebben om 's ochtends of overdag te gaan sporten. Dan kan ik weer zelf foto's maken, want dat vind ik toch erg leuk om te doen! Ik ben benieuwd naar jullie favoriete workouts. Tips zijn altijd welkom :).

Wat voor workouts wil je de volgende keer zien op mijn blog?

Liefs,
Chelsey


4 opmerkingen

 1. Handige tips dit! Ik ben ook weer begonnen met sporten, maar heb een hekel aan het gedeelte met gewichten in de sportschool, voel me altijd aangestaard, haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Handig om af en toe weer een beetje te variëren. Ik verval vaak snel in hetzelfde schema!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na jouw tip ben ik begonnen met thuis wat workouts te doen, het stapje terug naar de sportschool wil ik nog even uitstellen haha. Ik zou wel een zo'n artikel willen lezen over beenspieren workouts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben toevallig laatst begonnen met het doen van workouts thuis. Vind het echt heel fijn! Thanks voor je tips :)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive