Sneeuw en VeggieWorld Winter Fair | Plog

Afgelopen weekend, zaterdag 9 en zondag 10 december, was de VeggieWorld Winter Fair in Expo Haarlemmermeer. Ik was uitgenodigd om één van deze dagen ook een bezoekje te brengen aan deze groene kerstmarkt. Ondanks ik geen vegan (of vegetariër) ben, leek het mij wel interessant. Jullie wisten wellicht al dat ik fan ben van de Vegan Junk Food Bar en dus open sta voor plantaardig eten. Ik was daarom erg nieuwsgierig en stapte daarom zondag op de trein richting Haarlem!Er was sneeuw voorspeld voor dit weekend en ja hoor, zondag waren wij ook aan de beurt. Precies toen ik de deur uitging, begon het te sneeuwen. Dat was wel bibberen op het station! De treinen hadden ook allemaal vertraging. Eenmaal in de trein was het gelukkig wel lekker warm.


Na ongeveer 40 minuten kwam ik aan op station Haarlem. Vanaf hier moest ik de bus nemen naar de Expo. De bussen waren gemakkelijk te vinden en gelukkig had ik een paraplu mee, want het sneeuwde onwijs! Dat was dus al glibberend en glijdend lopen naar de bushalte. De bus reed ook langzaam, maar dat is logisch. 30 minuten later kwam ik dan eindelijk aan bij Expo Haarlemmermeer. Ik had die ochtend expres weinig gegeten, zodat ik mij daar lekker vol kon proppen met allerlei lekkers. Dus mijn maag begon wel te knorren.  


Ik was al heel snel binnen. Ik had mijn kaartje op mijn telefoon staan en die werd gemakkelijk gescand. Er was gelegenheid om je jas op te hangen, maar die hield ik liever aan. Vond het nog best fris binnen. Eenmaal binnen hing er aan mijn rechterkant een plattegrond met het programma.


Ik kwam meteen Celine tegen. Zij loopt stage bij Viva las Vegas en was die dag aan het werk. Zij liep mij al lekker te maken over al het lekkere eten en drinken wat daar verkrijgbaar is. Ik besloot dus als eerst naar de warme chocolademelk te gaan. Helaas heb ik dit niet kunnen proberen, omdat je er alleen met contant geld kon betalen. En wie had dat dus niet bij zich? Moi. Daarna kwam ik nog een bakery tegen met een Rocky Road taart die er wel erg lekker uitzag... maar weer helaas. Geen pin. Ik had ook wel trek in een lekker broodje, maar helaas. Weer geen pin. Ik besloot daarom maar te vragen of er ergens in de buurt een pinautomaat was waar ik geld kon opnemen, maar die was niet aanwezig.


Dus ik besloot na een halfuur rond te hebben gelopen maar weer de bus terug te pakken. Met knorrende maag, uiteraard. Op Facebook stond dat je bij een aantal kraampjes wel met pin kon betalen, maar voor zover ik kon zien waren dat voornamelijk kraampjes die spullen verkochten. En ik had juist trek in lekkers. Ik heb dus helaas niks kunnen proeven.


Op het station haalde ik meteen een croissantje en koffie. Toen was het wachten op de trein, want deze had ook weer vertraging. Het sneeuwde onwijs hard!


Gelukkig kon mijn vriend mij met de auto ophalen van het station (respect dat hij dat durft). We reden eerst naar de Lidl om wat eten te halen, want ik had nog steeds onwijs trek. Daar kwam ik trouwens deze pumps tegen uit de Heidi Klum collectie. Zelf heb ik ze niet gekocht, maar wilde ze meenemen voor een collega van mij. Helaas waren ze niet meer in haar maat. Ik had vorige week een jas besteld die ik nog steeds binnen moet krijgen, maar daar zullen jullie binnenkort meer van zien!


Ik heb nog even voetbal gekeken bij mijn vriend thuis (Ajax tegen PSV, spannendddd) en daarna bracht hij mij naar huis. Herenigd met Poes <3.


Was het een geslaagde dag? Eerlijk? Nee. Ik heb meer gereisd dan dat ik op de kerstmarkt ben geweest, helaas. Omdat er op Facebook stond dat je bij de meeste kraampjes wel kon pinnen, besloot ik niet de moeite te nemen om vooraf contant geld op te nemen. Daarnaast stond ook dat er wel een geldautomaat aanwezig zou zijn, maar er werd mij daar verteld van niet. Doordat ik zo'n trek had, heb ik niet kunnen genieten. Heel jammer, hopelijk volgend jaar beter!

Ben jij naar het VeggieWorld Winter Fair geweest?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel betreft een samenwerking, dit beïnvloedt mijn mening niet. 

7 opmerkingen

 1. Aah wat jammer dat de kerstmarkt zo tegenviel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh wat zonde! Vooral als je overal van die lekkere dingen ziet en ze dus niet kan kopen! En dan ook nog helemaal bibberend door de sneeuw. Wel lief van je vriend met de auto kwam!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het zo tegenviel.. je zou verwachten dat ze voortaan overal wel pinautomaten aanschaffen, zeker op een kerstmarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je niet kon pinnen haha! Altijd zo'n struggle :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh,... mag ik zeggen dat ik het maar een saaie bedoeling vind. Echt sfeer kan ik zo niet ‘proeven’.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, wat balen dat je niets hebt kunnen proeven! Daar ga je er toch voor naar toe, ik zou ook hangry worden dan haha. Volgende keer beter :)

  BeantwoordenVerwijderen