5x me-time tips | Lifestyle

De dagen worden weer kouder, natter en vooral donkerder. Wat extra aandacht aan jezelf besteden is daarom wel op zijn plaats. Jaarlijks hoor ik mensen om mij heen klagen over het winterdipje. Ook ik heb er ieder jaar weer mee te maken. Mijn ultieme gouden tip: plan meer me-time momentjes voor jezelf in! Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie met 5 me-time tips.


1. GA OFFLINE
Dit staat toch echt op nummer 1 bij mij: offline gaan! Leg je telefoon en laptop aan de kant en pak lekker ouderwets een boek of tijdschrift erbij. Zet een cd'tje (of LP) op en neem uitgebreid de tijd om naar je favoriete artiest te luisteren. Of ga dat ene fotoboek afmaken waar je 3 jaar geleden aan begonnen bent, maar nooit hebt afgemaakt. Zodra je offline gaat, merk je dat je nog zoveel hebt liggen om te doen. Ik word in ieder geval altijd zen van offline gaan. Geen berichtjes die continue je aandacht trekken, geen mailtjes die je moet beantwoorden of zoiets dergelijks. Gewoon even niks. Ik pak er altijd graag een fysiek boek bij en leg dan mijn e-reader aan de kant! Niets gaat boven de geur van een boek.


2. NETFLIX BINGEWATCHEN
Deze is een beetje tegenstrijdig met 1, maar tegenwoordig kan je ook Netflixen via de tv. Kijk die ene serie die je nog graag wilde zien of kijk je favoriete serie gewoon opnieuw voor de 10e keer (wat ik dus nu heb met Stranger Things). Neem er wat lekkers bij en geniet!

3. VERWEND JEZELF MET EEN GEZICHTSMASKER
Iets wat ik niet veel doe, gezichtsmaskers gebruiken. Maar als ik uitgebreid ga relaxen, dan vind ik het wel fijn om een gezichtsmasker te gebruiken. Niet alleen jij bent na me-time relaxed, maar ook je huid! Neem bijvoorbeeld één van deze drie maskers van Kruidvat. Ga je voor Hydrating, Revitalizing of Energizing? De Energizing gezichtsmasker is een tissue masker met avocado. Deze heb ik zelf al gebruikt en werkt echt heerlijk. Mijn huid voelt helemaal uitgerust aan en lekker zacht! De Revitalizing masker geeft je een gladde en egale teint en de Hydrating masker zal zorgen voor een intensief gehydrateerde huid. De gezichtsmaskers kosten maar €0,89 per stuk! Dus, dat wordt flink inslaan!


4. BAK JE FAVORIETE BROWNIES OF TAART
Om het vervolgens zelf op te peuzelen tijdens je favoriete Netflix serie natuurlijk! Tijdens me-time mag en kan alles, dus voel je vooral niet schuldig als je in je eentje een hele taart of bak brownies hebt opgegeten. You deserve it!

5. HEEL VEEL THEE DRINKEN
Iets wat ik veel doe op stage, maar niet genoeg thuis doe: thee drinken! Maar als ik thuis een kop thee zet voor mezelf, dan is het genieten geblazen. Lekker in mijn comfortabele zwerver outfit op bed, onder een dekentje, een boek lezen met een heerlijke kop thee erbij. Love it! Ik ontving laats de Beauty kruidenthee en Zen zwarte thee van Kruidvat en sindsdien drink ik thuis niks anders meer. Vooral de zwarte thee vind ik lekker, omdat je er inderdaad zen van wordt. En dat is natuurlijk precies wat je wilt tijdens me-time ;).


Dit waren mijn tips voor me-time momentjes. Zelf heb ik het erg druk met mijn full-time stage, blog en bijbaantje. Daarom weet ik heel goed hoe lastig het soms is om écht even tijd voor jezelf te nemen. Maar het is oh zo belangrijk! Met bovenstaande tips versla ik mijn winterdipje wel.

Heb jij nog een goede me-time tip?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel betreft producten die ik heb gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

7 opmerkingen

 1. Thee drinken doe ik sowieso wel, maar met een maskertje maak je mij altijd wel heel erg blij inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne tips! Een maskertje met een kop thee (of warme chocolademelk :p) erbij, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel thee drinken is altijd een goed idee, haha!! Ik vind de nieuwe varianten van Kruidvat echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijke lange douche, eerst scrubben, dan een bodymask en natuurlijk het gezicht. Daarna heerlijk insmeren met goeie bodylotion of creme en eventueel afwerken met heerlijk geurige talk als het blijft plakken. Dan in een lekkere huispak, sorry mannen het is ME-TIME, met een boekje, barleduc frambozen water of thee en mijn 2 schatten van kittens op de plaid. Helemaal top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees dit artikel terwijl ik wacht tot mijn masker droog wordt.. (duurt lang). Heb vandaag net een tijdschrift gekocht dus die ga ik zo lekker lezen! Leuk artikel ♥!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooh brownies! Daar heb ik al dagen zin in haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jup, dit zijn ook altijd mijn tips die ik iemand meegeef hihi, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen