Vegan Junk Food Bar in Amsterdam | Hotspot

Vandaag heb ik een hotspot voor jullie en wat voor een. Namelijk de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam! Zelf ben ik geen vegan en zal je je wellicht afvragen wat ik dan bij zo'n restaurant doe. Celine (als je dit leest: hey hallo!) is vegan en wilde graag een keer naar de VJFB, maar niemand wilde met haar mee. En laat ik nou iemand zijn die graag nieuwe dingen uitprobeert. Ik heb mij dus vrijwillig aangeboden om mee te gaan en jongens, jullie weten niet wat jullie proeven! Onlangs is er een nieuw VJFB restaurant geopend in Amsterdam, dus ik besloot er een artikel aan te wijden. Pas op: van dit artikel krijg je trek!DE EERSTE KEER
Klinkt zo heerlijk dramatisch, 'de eerste keer'. Maar het was wel de eerste keer dat ik in aanraking kwam met vegan food. De vooroordelen had ik al klaarliggen: wat nou als ik het helemaal niet lekker vind? Ik besloot het gewoon over mij heen te laten komen. De eerste vestiging van de VJFB (Staringplein) is tamelijk klein en er zijn niet veel zitplaatsen. Deze vestiging wordt ook wel de BurgerBar genoemd. Je kunt aan een bar zitten of aan een van de hoge tafels. Buiten is er ook plek om te gaan zitten. Maar het ziet daarbinnen wel leuk uit met industriële lampen, hier en daar wat plantjes en kaarsen. De eerste keer namen wij plaatst aan de bar en bekeken de menukaart. Ik besloot om voor het 'veilige' te gaan en koos de Original VJFB burger. 
Jongens, ik heb nog nooit zo onwijs genoten van een hamburger. Echt. De burger smaakte gewoon net als een echte burger. En dan die kaas... oh nom nom! Ja, dit was zeker geslaagd en al gauw hadden we de volgende VJFB date gepland.

DE TWEEDE KEER
Niet veel later volgde het tweede bezoekje aan de VJFB. Dit keer gingen wij allebei voor de Loaded VJFB. Dit kan je een beetje vergelijken met een kapsalon. Toen wij ons eten voor ons kregen, zaten wij met open mond te kijken. ''Wat is het groot!'', ''Wat veel!'', ''Hoe eet je dit in godsnaam?!''.Ja, ik weet wat je nu denkt: WOW. Beter kan ik het ook niet omschrijven. En ook deze was verrukkelijk. Ik heb er zó in zitten eten, dat ik hem geen eens opkreeg. Ik was al snel voldaan. Celine heeft hem trouwens wel helemaal opgekregen (respect). Maar ja, ook deze is goedgekeurd. De 'shawarma' smaakte ook echt goed. Het smaakt gewoon echt naar vlees.

DE DERDE KEER
Het was vakantie, maar dat weerhield ons er niet van om nog een bezoekje te brengen aan de VJFB. Dit keer namen wij ook voor het eerst plaats aan een van de hoge tafels. Celine ging weer voor de Loaded VJFB en ik veilig voor de Original VJFB burger.
We hadden allebei iets genomen wat we al een keer hadden geprobeerd, dus verder niet veel over te zeggen. Het was zoals gewoonlijk weer heerlijk!

DE VIERDE KEER - NIEUW RESTAURANT
Toen het schooljaar eenmaal weer was begonnen, ging het nieuwe restaurant (Marie Heinekenplein) open. De vestiging aan het Staringplein is dus een BurgerBar en deze echt een Restaurant. Voorbuiten  staan lange tafels waaraan je kunt zitten, binnen heb je tafels voor twee personen en ook weer een bargedeelte. Wij namen plaatst voorin het restaurant aan een tweepersoonstafeltje. Ik moet zeggen: het restaurant ziet er heel tof uit. Er hangt een 'Vegan Junk Food Bar' neonsign in het restaurant en op de muren vind je graffiti. De quote ''Go vegan or go home'' vond ik ook wel leuk, ondanks ik zelf geen eens vegan ben.En ook de menukaart is anders. In het restaurant heb je meer keus. Er is zelfs pizza, meer desserts, cocktails etc. Het was in ieder geval erg lastig om een keuze te maken! Alles leek ons lekker. De vormgeving van dit nieuwe restaurant is ook anders dan de BurgerBar. Maar wel leuk!Omdat we allebei niet konden kiezen tussen de Pizza Fritta By Mastino V en de Flashy Loaded Fries, besloten wij ze allebei te bestellen en vervolgens te delen. Ik nam nog de Thijs Tea erbij.De Thijs Tea is eigenlijk gewoon ice tea, maar zo lekker en fris! De pizza hadden wij echter wel anders verwacht. Het was meer een calzone pizza en hij was erg klein. Ik vond hem dit keer ook geen eens naar pizza smaken. Deze viel helaas een beetje tegen. Maar de Flashy Loaded Fries daarentegen... ik heb nog nooit zoiets lekkers gegeten. Dit is met sweet potato fries, guacamole, cheddar en meer. Hier hebben wij allebei flink in zitten eten. Zo. Lekker!!!


Je kan wel zeggen dat is best fan ben. Vaak als ik aan mensen vertel over de VJFB, word ik raar aangekeken. ''Maar je bent geen eens vegan?'' Nee, klopt. Maar dat betekent niet dat ik zo nu en dan niet vegan mag eten! Ik vind de VJFB in ieder geval top en kan het iedereen aanraden om er een keer te gaan eten, of je nu vegan bent of niet. Het. Is. Heerlijk. Onze volgende VJFB date is ook al gepland. 12 oktober zijn Celine en ik vrijwilligers bij het Gouden Televizier-Ring Gala, dus dat betekent heel de dag in Amsterdam zijn. Mooie gelegenheid om weer even een bezoekje te brengen aan het restaurant ;). 

Vegan Junk Food Bar BurgerBar:
Staringplein 22
1054 VL Amsterdam

Vegan Junk Food Bar Restaurant:
Marie Heinekenplein
Ferdinand Bolstraat 18-20
1072 LJ Amsterdam

Ben jij al eens bij de Vegan Junk Food Bar geweest? 

Liefs,
Chelsey

26 opmerkingen

 1. Dit ziet er allemaal zo lekker uit! En wat is het leuk ingericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er allemaal goed uit zeg ! Leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omg! Wat mega veel eten <3 Zo'n burger ziet er echt super lekker uit! Ik hoop dat ze nog meer vestivestigingen gaan openen. Wat leuk dat je trouwens vrijwilliger bent van het Gouden-televisier-ring gala! Ben benieuwd wat je de volgende keer gaat bestellen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Amsterdam doen ze het in ieder geval supergoed. Het is er altijd druk als wij er zijn, dus ik denk dat ze wel zullen gaan uitbreiden hoor! Ja, echt superleuk! We hebben er zin in :). Ik denk dat ik de volgende keer weer voor de Flashy Fries ga hihi.

   Verwijderen
 4. Het ziet er allemaal zo goed en lekker uit! Ik ben geen vegan maar vegan eten kan ik soms heel erg waarderen. Deze bar is het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker! Ik was er eerst ook best sceptisch over, maar het is zo jummy!

   Verwijderen
 5. Wat heb je mij nieuwsgierig gemaakt! Hier wil ik graag een keertje heen gaan, het ziet er allemaal lekker uit! <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker eens doen! Goed excuus om erheen te gaan als je bijvoorbeeld tot laat college hebt ;)

   Verwijderen
 6. Oh waaauw wat ziet dit er lekker uit zeg! Helaas voor mij niet echt om de hoek, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooooh looking good!!! Ziet er echt heel lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er zoo goed uit! Lijkt me een leuke hotspot om eens een burgertje te gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er zoo goed uit! Lijkt me een leuke hotspot om eens een burgertje te gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw dit klinkt echt geweldig, ik moet ook even iemand zoeken die bereid is zonder vlees te eten haha. Is het eten een beetje gezond if niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is allemaal plantaardig, dus redelijk gezond ja! En heel erg lekker :)

   Verwijderen
 11. Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Het is helaas wel erg ver weg voor, laat ze maar snel landelijk uitbreiden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook! In Amsterdam doen ze het in ieder geval goed :)

   Verwijderen
 12. OMG, looks sooo yummie!!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er echt lekker uit! Ik hou deze zeker even vast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er goed uit! Die burger lijkt me echt heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Binnenkort dit eens bezoeken met mijn vriendin! Wauw wat ziet dat er goed uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker doen Sonja! Je zal er geen spijt van krijgen ;)

   Verwijderen
 16. Die opmerking krijg ik inderdaad ook vaak, dat ondanks dat ik wel eens vegan eet niet vegan ben, niks mis mee toch! Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar ik denk dat ik snel eens een kijkje ga nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik dus ook! Moet je zeker doen. Je kan er super lekker eten en ook gezellig zitten :)

   Verwijderen