Waarom ik alleen waterproof mascara gebruik | Beauty

Onlangs reviewde ik de NYC Big Bold False Lash mascara en gebruikte ik voor het eerst weer een 'gewone' mascara. Ik gebruik namelijk standaard, elke dag, waterproof mascara. En waarom ik dat doe, ga ik vandaag aan jullie vertellen!


HOUDT DE KRUL ER LANGER IN
Ik krul altijd mijn wimpers met een wimperkruller voordat ik mascara aanbreng. Makes sense, toch? Maar om die krul er zo lang mogelijk erin te houden, gebruik ik waterproof mascara. Ik las ooit ergens dat waterproof mascara ervoor zal zorgen dat je wimpers langer gekruld blijven. Met 'gewone' mascara's heb ik namelijk vaak dat gedurende dag mijn wimpers een beetje recht naar voren gaan staan.

LEKKER IN JE OGEN WRIJVEN!
Tja, ik ben iemand die nogal veel aan haar ogen zit. Moet ik afleren, weet ik. Maar ook dan is waterproof zeker een uitkomst. Het blijft hoe dan ook zitten! En ook als het regent is het wel chill.

TRANEN BIGGELEN 24/7 OVER MIJN WANGEN
En dan nu de hoofdreden waarom ik waterproof mascara gebruik. Degenen die mij 'in het echt' kennen weten dit al, maar als ik al een klein beetje lach, rollen de tranen al over mijn wangen. Ja, echt. Dit is iets dat in de familie zit. Waar 'normale' mensen pas moeten janken van het lachen als ze ├ęcht kneiter hard moeten lachen, gebeurt dat bij mij als ik alleen al een beetje moet grijnzen. ''Huh, Chels... waarom huil je? Wat is er?'' hoor ik dan vaak. En dan moet ik vaak nog harder lachen en heb ik gewoon een rol wc-papier nodig. Dussss... vandaar dat ik elke dag waterproof mascara gebruik!

Ja, er zijn ook nadelen van waterproof mascara en sommigen gebruiken liever alleen non-waterproof. Maar ik moet wel. Tenzij ik eruit wil zien als een panda. Soms gebruik ik wel nog non-waterproof mascara, maar dan breng ik niks aan op mijn onderste wimpers. De Glam & Doll mascara van Catrice in waterproof is mijn absoluut favoriet. Deze blijft de hele dag goed zitten, maar is er 's avonds gemakkelijk af te halen met een oogmake-up reiniger.

Gebruik jij liever waterproof of non-waterproof mascara?

Liefs,
Chelsey

16 opmerkingen

 1. Ik heb ook een tijdje alleen waterproof gebruikt zodat de krul beter zou blijven zitten! Op een of andere manier ben ik daar inmiddels mee gestopt.. Eigenlijk zou ik het wel weer moeten gebruiken met die regenachtige dagen van hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh de tip van dat de krul beter blijft zitten wist ik niet!
  Ik ga mijn waterproof mascara er iets vaker bij pakken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt niet? Ik dacht dit wel bekend was onder velen. Dan weet je dat nu in ieder geval :)

   Verwijderen
 3. Ik gebruik altijd non-waterproof maar wil misschien toch eens overstappen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waterproof vind ik persoonlijker fijner! Ondanks ik af en toe ook nog non-waterproof erbij pak.

   Verwijderen
 4. Haha wow ik moet inderdaad alleen huilen van het lachen als ik echt heel hard moet lachen.. Lijkt me leuk om je telkens te laten lachen. Nu snap ik wel waarom je altijd waterproof draagt, ik draag het juist noooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha doe dat maar niet! Dan loop ik de hele dag rond met rode oogjes haha.

   Verwijderen
 5. Oh zo herkenbaar! Mijn wimpers gaan ook recht naar voren staan van een gewone mascara, dat vind ik nog steeds zo raar! Maar inmiddels heb ik het geaccepteerd. Waterproof mascara forever dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk dat bij waterproof veeel minder! Dus waterproof staat bij mij op nummer 1 :)

   Verwijderen
 6. Heeeel herkenbaar. Ik moet ook meer waterproof gebruiken.
  Ik heb ook zo vaak traanogen bijvoorbeeld op de fiets en vaak wrijf ik in mijn ogen en vergeet ik weer dat ik make up op heb haha!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dus echt niks met waterproof, ik haat het dat ik het er niet af krijg 's avonds haha. Maar als ik waterige ogen had, dan was het denk ik toch anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De waterproof mascara die ik altijd gebruik krijg ik er 's avonds wel gemakkelijker eraf met oogmake-up reiniging met olie! Je moet er alleen wel van houden..

   Verwijderen
 8. Ik zelf gebruik ook liever waterproof Mascara...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik altijd normale mascara en alleen waterproof als ik ga zwemmen of naar de sauna ga. Ik vind waterproof inderdaad altijd mooier zitten en meer volume geven door een betere krul inderdaad. Alleen na verloop van tijd merk ik ook dat de kwaliteit van mijn wimpers minder wordt, ook al verwijder ik de mascara op een milde manier met reiniger voor waterproof make-up. Met die lash serum zijn mijn wimpers nu langer en met waterproof mascara op (op vakantie) leek het wel alsof ik nepwimpers op had! Zo lang! Alleen einde van de week merkte ik alweer dat mijn wimpers toch minder werden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lash serum gebruik ik ook inderdaad! Doet echt wonderen voor je wimpers.

   Verwijderen

Blog Archive