Mijn eerste keer... onder de zonnebank bij Sunday's! | Review

Doordat ik Indonesisch bloed heb, word ik redelijk snel bruin. Ik hoef maar een paar keer op het strand te liggen om al een kleurtje te krijgen. Maar ik heb nog nooit onder een zonnebank gelegen. Om mij heen hoor ik van steeds meer mensen dat ze regelmatig onder de zonnebank gedaan en dat maakte mij eigenlijk wel nieuwsgierig. Dus, mijn ontgroening vond plaats bij Sunday's in Alkmaar en vandaag ga ik jullie er wat over vertellen! Is het voor herhaling vatbaar?


OVER SUNDAY'S
First things first: wie of wat is Sunday's eigenlijk? Sunday's heeft meer dan 60(!!) vestigingen door heel Nederland. Veilig en verantwoord zonnen, dat is de slogan van Sunday's. Alle zonnebanken hebben de Blue D-lite technologie. Deze is speciaal voor en door Sunday's ontwikkeld. Blue D-lite technologie werkt hetzelfde als de lichtspectrum van de zon. Dit helpt dus om je vitamine D gehalte op een natuurlijke manier op peil te houden. Bij Sunday's krijg je een gezond kleurtje én voel je je het hele jaar door fit!


EERSTE BEZOEK
Ik vond het best exciting om voor het eerst onder de zonnebank te gaan. Tijdens je eerste zonsessie krijg je met behulp van een huidanalyse een persoonlijk advies. Heel fijn, want dit helpt je bij het verantwoord opbouwen van een mooi en gezond kleurtje. Dit advies wordt voor je uitgeprint en op je pasje geplakt. In mijn geval was dit op mijn Jongerenpas. De Ik zon pas is speciaal voor jongeren van 18 t/m 23 jaar. Wat dit precies inhoudt? Met deze pas kun je zonnen tot 20 minuten op elk type zonnebank voor maar €10,95. Mooi studentenprijsje, dus! Achterop mijn pas staat het volgende advies:

- 02/09/2017 (eerste bezoek): iBed 1300, 16 minuten
- 2e bezoek: iBed 1300, 18 minuten
- 3e bezoek: iBed 1300, 18 minuten
- 4e bezoek: iSwing, 18 minuten
- 5e bezoek: iSwing, 18 minuten

Je ziet dus duidelijk dat ik het zonnen echt ga opbouwen. Ik kreeg ook een aantal smeerseltjes om uit te proberen. Saphia (de medewerkster die mij hielp) raadde mij aan om, voor het zonnen, mij in te smeren met 'Daringly Black' van Australian Gold. Deze zou zorgen voor een intens donkere kleur. En hij ruikt ook nog eens lekker! Voordat ik met mijn eerste zonsessie zou beginnen, kreeg ik nog een rondleiding door de studio. Zo is er een hoekje waar je eventuele make-up en dagcrème eraf kunt halen en na het zonnen opfrissen met een lekker luchtje en een moisturizer. 

En dan de kabine zelf. Deze is niet erg groot, maar veel ruimte heb je ook niet nodig. Aan de muur vind je een gedesinfecteerde UV-bril, een scrub doek, een vochtige doek en een after sun. Daarnaast ook een deo van Dove, want het is natuurlijk begrijpelijk dat je na zo'n sessie best wat zweet. Onderop vind je ook een handdoek. Tot slot hangt er een spiegel in de cabine en staat er een klein krukje om je kleding op te leggen. De cabine kan van binnenuit op slot, wat ik wel prettig vind. Iets wat ik minder prettig vind, is dat de muren van de cabine niet helemaal tot aan het plafond zijn. Maar je gaat er natuurlijk gewoon vanuit dat mensen niet zullen gaan gluren of wat dan ook.

Er werd aan mij uitgelegd hoe de zonnebank werkt. Daarna was het tijd voor de ontgroening. Om mezelf wat meer op mijn gemak te stellen, besloot ik om gewoon in mijn ondergoed te gaan zonnen. Brilletje op, zonnebank aan, muziekje op en gaan! Ik ging dus 16 minuten onder de iBed 1300. Wow, wat ging de tijd snel! Ik lag namelijk best lekker. Voor ik het wist waren de 16 minuten om. Ik keek meteen in de spiegel en nogmaals wow: ik heb nóg meer sproetjes gekregen! En zelf vind ik sproetjes leuk, dus dit vond ik geen probleem. Ik zag ook meteen overduidelijk resultaat. Doordat ik mijn beha had aangehouden, zag je duidelijke tanlines. Ik ging mezelf scrubben (dit had ik vóór het zonnen moeten doen, niet erna trouwens!), reinigen en nam op Saphia's aanraden de after sun mee in mijn tas voor thuis, na het douchen. Eenmaal weer omgekleed, friste ik mezelf op in het 'beautyhoekje'.''Wow, jij wordt snel bruin!'' was het eerste dat Saphia tegen mij zei. Ja, dat klopt haha! Ik had eigenlijk een before foto moeten maken, maar op de foto hieronder zie je duidelijk verschil. De eerste streep is nog van mijn bikini en de tweede van de zonsessie, waar mijn behabandje heeft gezeten.


CONCLUSIE
Is het voor herhaling vatbaar of zul je mij nooit meer in een zonnestudio tegenkomen? Ik moet zeggen, ik vond het heerlijk! Dus ja, ik ga eerdaags weer eens terug. Vooral nu de wat meer donkere dagen eraan komen, lijkt het mij fijn om zo nu en dan even te cheaten en onder de zonnebank te gaan. Het schijnt namelijk ook goed te helpen tegen een winterdipje en laat ik daar nu elk jaar last van hebben. Daarnaast kost het met de Jongerenpas ook maar €10,95 per zonsessie en dat vind ik absoluut niet duur! Meer weten? Bezoek dan even de website van Sunday's.

Ga jij wel eens onder de zonnebank?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel betreft een samenwerking. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

8 opmerkingen

 1. Wauw, mooi kleurtje heb je! Ik overweeg ook af en toe te gaan deze winter en wij hebben ook een Sundays!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet duur inderdaad! Alleen de zonnebank is zo slecht voor je.. Maar voor een keertje is het wel ideaal natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel en holy moly, jij wordt echt goed bruin joh! Ik durf het zelf niet echt aan omdat ik onwijs snel verbrand. Maar het lijkt me wel heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie salon zeg! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks meer naar de zonnebank ga omdat het zo slecht is voor je. In het verleden ging ik in de winter wel eens en ik vond het zooooo fijn haha. Lekker even die warmte :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind een zonnebankje op zijn tijd wel lekker hoor. Niet enkel voor een bruine tint, maar ook omdat het toch wel lekker ontspannend is :) Kan daar wel van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk dat je uitgenodigd werd! Ik ben nog nooit onder de zonnebank geweest maar deze winter ga ik het echt doen, ben bang dat ik anders in een winterdip ga belanden. Daarnaast is een beetje extra "zon" en daardoor een bruinere huid natuurlijk ook altijd fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf ga ik wel eens onder de zonnebank voor mijn rugpijn. Het helpt het echt wat minder worden. Wat een mooi resultaat heb jij al na 1 keer zeg, dat haal ik pas na 8 keer hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi uitgebreid verslag! Lekker kleurtje heb je gekregen! Ik ben er toch nog steeds wel huiverig voor.

  BeantwoordenVerwijderen