Hoe ik mijn Mascha Planner nu gebruik! | Update

Even geleden schreef ik een artikel over hoe ik mijn Mascha Planner gebruik. Deze werd goed ontvangen en ik had een update beloofd. En ja, de update is ook veel eerder dan gepland. Dat heeft ook een reden. Gebruik ik de planner nog steeds? Hoe gebruik ik hem nu? En vind ik hem nog steeds zo fijn als eerst? Lees verder om antwoord te krijgen op deze vragen!


HOE IK HEM NU GEBRUIK
Nou... eh... bijna niet eigenlijk. Ik weet het. Veel mensen beginnen ergens enthousiast aan, maar na een paar weken laten ze het alweer links liggen. Maar dat is niet volledig het geval bij mij. Ik gebruikte hem nog steeds volop en oh, wat had ik toch een pret in het plannen! Echter begon ik mij te ergeren aan een aantal dingen.


VIND IK HEM NOG STEEDS FIJN?
Niet zo fijn als toen ik hem net had, om heel eerlijk te zijn. Ik wil Mascha absoluut niet afkraken. Ik gun het haar allemaal enorm. Toch wil ik wel eerlijk zijn tegenover mijn lezers, vooral nadat ik zo lovend was over deze planner. Het eerste waar ik mij aan begon te irriteren, was het ontbreken van genoeg schrijfruimte. Je hebt eenmaal niet veel schrijfruimte en aangezien ik iemand ben die redelijk groot schrijft, werd dit een ergenis. Conclusie: ik pakte steeds meer mijn schoolagenda van de Hema erbij. Genoeg ruimte om te schrijven. Daarnaast begon het dubbelop te voelen. Ik plande nog steeds in mijn Mascha Planner, maar ook in mijn agenda van de Hema. Voor ik het wist, liet ik de Mascha Planner volledig links liggen. Zo was ik er razend enthousiast over en zo deed ik er niks meer mee.

Toen ik hem er eenmaal wel weer bij wilde pakken, zag ik dat het vakje met daarin o.a. het notitieboekje los begon te raken. Whut?! Zo balen! Voor die €25 verwacht je wel wat betere kwaliteit. En dat terwijl ik hem niet eens overal mee naartoe nam. Naar colleges nam ik hem niet mee, omdat ik hem te groot en te zwaar vond. Dan ging mijn voorkeur dus ook al uit naar mijn Hema agenda. Op de kaft zit ook een rare vlek en ik heb geen idee wat het is of hoe het daar is gekomen.Qua indeling is er ook niet veel veranderd, vooral omdat ik heb op een gegeven moment bijna niet meer gebruikte. En nu gaat hij ook nog eens stuk. Nee, ik pak dan toch liever mijn Hema agenda erbij waarin ik genoeg schrijfruimte heb, die niet te groot en te zwaar is en ook helemaal niet veel heeft gekost. Nogmaals: dit is niet om Mascha af te kraken. Ik was namelijk wel enthousiast over de planner. Dat is helaas veranderd.


Gebruik jij jouw Mascha Planner nog?

Liefs,
Chelsey

21 opmerkingen

 1. Zo weinig schrijfruimte kan ik mij ook erg aan irriteren, ik heb de mascha planner niet aangeschaft, ik heb een agenda en dat vind ik prima :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen, maar heb meer gelezen dat de kwaliteit niet zo goed is.. Ik heb er nu een van AliExpress en die bevalt me prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonde zeg! Je zou inderdaad meer verwachten van een planner van 25 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, 25 euro vind ik echt teveel voor zo'n planner. Ik snap jou redenen waarom je hem niet meer gebruikt erg goed! Als je hem mee moet slepen moet het vooral ook een praktische planner zijn. Jammer, maar gelukkig heb je er een van Hema! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat jammer! Ik vind de happiness planner écht heel goed! Deze is wel nog wat groter én zwaarder maar echt van hele goede kwaliteit. En meer dan genoeg ruimte om te schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat ontzettend jammer zeg! Ik vind hem er leuk uit zien, maar zo'n ringband is volgens mij ook niet al te stevig. En als hij zo zwaar is weerhoudt het mij ook om 'm mee te nemen. Ik ben nog wel op zoek naar een fijne planner, maar deze sla ik denk ik maar over!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm ik heb hem niet, maar ben zelf ook niet echt iemand die dat lang wil gebruiken. Jammer van de kwaliteit ook..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb hem niet, want ik gebruik eigenlijk helemaal geen fysieke agenda's of planners meer. Wel minder dat de kwaliteit tegen valt en dat voor 25 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah zonde zeg dat hij nu toch niet bevalt. Blijft veel geld. Schrijfruimte vind ik ook belangrijk in een planner.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zonde dat ie nu al uit elkaar valt en dat ie niet zo praktisch is. Zelf gebruik ik mijn telefoon voor afspraken. De fysieke agenda is er bij mij al jaren uit. Telefoon heb ik altijd bij me en zo'n agenda niet. De planners van tegenwoordig vind lijken me ook niet handig. Moet je eerst alles zelf gaan indelen en invullen en daarna kan je pas eens gaan plannen. Die tijd kan je toch beter besteden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zelf wel getwijfeld om de planner te kopen. Maar vind hem voor die 25 Euro toch wel wat veel geld. Nu gebruik ik sinds mei mijn bullet journal en ik gebruik hem nog steeds elke dag met plezier. Daar kan je wel gewoon normaal alles inschrijven en kan je zelf zo indelen als je wil. de 20 Euro die ik daar voor heb betaald vind ik meer dan waard! Wanneer hij vol is koop ik hem zeker weten weer opnieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook de macha planner en opzich kan ik je wel vinden in de te weinig schijf ruimte. Ik denk maar zo dan lijk ik extra druk bezet dan lijkt me leven wat boeiender �� En die vlekken op de kaft die van mij zit ook helemaal vol en ik zelf heb geen idee hoe dat komt. Lijkt wel olie ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat super jammer dat het zo tegenvalt.. een agenda kan inderdaad ook gewoon goed genoeg zijn en is ook wel een stuk goedkoper.
  Ik heb zelf ook een bullet journal maar doe er tot nu toe ook helaas niet veel mee, puur dat het plannen mij dan ook teveel tijd kost..

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik moet zeggen dat ik deze hype niet zo snap! En dan alleen ook om de naam van een bekende blogger!
  Maar ik zit dan ook een generatie hoger 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Neh, sowieso schrijf ik al nooit wat op (liever mobiel) en 25 euro voor een agenda vind ik nogal wat! Jammer dat 'ie voor jou ook niet meer bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superjammer.. dan vind ik 'm het geld echt niet waard to be honest!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat jammer dat ie nu niet meer zo goed bevalt! Ik wou hem eerst ook aanschaffen maar las inderdaad al dat de kaft niet zo stevig was en voor €25 vind ik dat dan wel echttt heel duur. Heb toen maar gewoon een agenda van Hema gekocht die per dag een pagina heeft. Bevalt me ook heel erg goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het fijn dat je hier gewoon eerlijk over bent mijs! Enne, ik ben precies zoals jij, ik ben vaak aan een planner en na drie dagen denk ik 'oke was leuk HOUDOE'. Ik ben nu begonnen aan de Purpuz planner en het lijkt er een soort van op dat het nu wel goed gaat :') Te weinig schrijfruimte houdt me ook altijd tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het enorm fijn dat jij lekker eerlijk bent meid! Maar ik vind het jammer dat deze je toch zo goed niet meer bevalt!

  Ik gebruik de mijne nu 2 maand en ben er nog steeds super fan van. Voor mij zelf is dit de perfect planner maar ik gebruik natuurlijk niet zo veel schrijfruimte. ;) Dus ik begrijp je zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb hem ook, maar gebruik zelf ook veel mijn agenda van de Action. Weinig schrijf ruimte herken ik heel erg! Omdat ik mijn mashaplanner eigenlijk nooit mee neem is hij nog wel heel netjes. Maar voor 25 euro had de kwaliteit veel beter gemogen ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Schrijfruimte is volgens mij iets waar bij veel planners nog verbetering in kan zitten. Meestal verkijk je je erop hoe snel een bepaalde schrijfruimte vol is. Fijn dat je eerlijk bent, dat kan ik alleen maar waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen