Draag jij eigenlijk de juiste bh maat? | Fashion

Jaren lang liep ik rond met de verkeerde bh maat. Ik vond dat ik geen grote borsten had, dus ik ging er vanuit dat ik A75 zou hebben. 'Zal vast goed zijn, toch?' totdat ik last kreeg van mijn borsten en merkte dat al mijn bh's niet lekker zaten. Ongeveer een jaar geleden heb ik voor het eerst mijn maat op laten meten en sindsdien loop ik wél met de juiste maat rond. Toch hoor ik van heel veel meiden om mij heen dat ze niet precies hun maat weten en daarom op de gok bh's kopen. Hunkemöller heeft de 'sexy shape' tool ontwikkeld waarmee je jouw perfect fit kunt vinden. Ik zal aan jullie laten zien hoe ik de tool heb doorgelopen. Aan het eind zal ik de bh showen in mijn sexy shape. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder!


De tool is super simpel. Er zijn maar 3 stappen die je moet doorlopen. Uiteraard begin je bij 'start'.


Stap 1: Volheid
In deze stap geef je de volheid van je borsten aan. Waar hebben jouw borsten de meeste vorm? In mijn geval is dit redelijk vol over de gehele borst, dus de middelste optie.Stap 2: Positie
Nu moet je de positie aangeven van jouw borsten. Voor deze stap moet je met twee vingers de ruimte tussen je borsten meten. Er wordt ook aangeraden om dit op een rustig plekje te doen, niet in het openbaar dus ;). Bij mij passen er twee vingers tussen en zit er zelfs nog een klein beetje ruimte tussen. Ik koos dus voor de derde optie.
Stap 3: Maten
In het dropdownmenu kies je jouw maat. Weet je niet wat jouw maat is? Je kunt je maat laten opmeten in de winkel of je kunt het zelf thuis doen aan de hand van de 'brafit guide'. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe je zelf je bh maat kunt opmeten! In de tool kun je ook zelf je maat bepalen aan de hand van een paar stappen. Zelf heb ik maat D65 (C70 kan ook), dus dit heb ik aangegeven in het dropdownmenu.En mijn sexy shapes zijn... Delicious Demi en Perfect Plunge! Als ik voor lingerie ga shoppen bij Hunkemöller, zal ik deze twee modellen in gedachten houden.Ik besloot om de Perfect Plunge wat meer te gaan ontdekken en koos voor de bh Niamh uit de Pamela RF collectie, die je al op de kopfoto kon zien.
En? Hoe zit hij?
Als gegoten! Ik wilde eerst een foto laten zien waarop ik hem aan heb, maar die foto's vond ik toch iets too much, omdat hij voor een duidelijke decolleté zorgt! De bh past perfect en sluit ook mooi aan. Ik heb deze in de maat C70 genomen, omdat ze deze niet in D65 hebben. Maar de C70 zit ook perfect. Dit is een push-up bh met prachtige velvet en lace details. Love it! <3


Zoals alle setjes uit de Pamela RF collectie, is deze ook weer prachtig! Dankzij de Sexy Shape tool weet ik nu welke modellen het beste bij mijn borsten passen. Als je je bh maat nog niet precies weet, is dit ook echt een handige tool.

Draag jij de juiste bh maat?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel betreft een samenwerking. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

14 opmerkingen

 1. Super handig! Prachtige bh trouwens <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi setje heb je gekozen. Ik heb die test ook wel eens gedaan. Maar ik ben toch voor een andere vorm beha gegaan. Als het goed is draag ik nu wel de goede maat. Ik heb het vroeger ook wel vaker laten opmeten. Daar kwam toen B uit. Ben alleen wat aangekomen (en weer afgevallen). Dacht dat alleen de omvang groter zou zijn, maar de cup blijkbaar ook. Zit nu aan een E.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tool is dit! Ik heb me toevallig laatst op laten meten en bleek inderdaad een andere maat te hebben dan ik dacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige tool zeg! Ik draag de goede maat en mijn bh's zitten altijd super fijn <3
  Ik vind het setje echt super mooi, liefde voor de nieuwe collectie!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig! Ik denk dat ik de juiste maat draag, want mijn BH's zitten altijd prima. Ik heb het nooit echt opgemeten, maar zolang het lekker zit klaag ik niet! Setjes met kant zijn mijn favoriet, het setje wat je gekozen hebt is dan ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super mooi setje heb je uitgezocht!
  Ik vind het een super handige tool om te gebruiken, zeker als je via internet wilt bestellen :-)
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga deze test zeker doen! Mijn theezakjes, echt serieus hoe slap kunnen je borsten worden? Nou heel slap! Lijk wel z'n Afrikaanse met leegezogen tatties!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het bij mij nog nooit laten opmeten, maar ik denk dan ook dat ik wel de goede maat draag. Máár, ik denk wel dat er veel mensen zijn die de verkeerde maat dragen. Handig artikel dus :) (en wat een mooi setje!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi setje! Zelf koop ik nooit bij Hunkemoller (sorry haha) omdat ik de bh's daar vrijwel nooit écht goed pas. Als ik een ander figuur had zou ik er misschien wel heen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handig en leuk dat je zo'n 'testje' kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig dat je zo'n een testje kan doen, ga ik zeker een proberen! En dit setje is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi setje! Ik heb gewerkt bij Hunkemoller en merkte toen pas hoeveel mensen de verkeerde maat dragen!

  BeantwoordenVerwijderen