Hoe ik mijn Mascha Planner gebruik | Lifestyle

De planner van Mascha: welke blogger kent hem niet? De meeste bloggers zijn ook gek op plannen en mooie notitieboekjes. Ik dus ook. Na een tijdje te hebben getwijfeld, ben ik toch ook over de streep gegaan. Ik bestelde Mascha's Planner bij Bol.com en ben hem meteen gaan gebruiken. Omdat ik best wat vragen kreeg via Instagram over de planner, leek het mij leuk om aan jullie te laten zien hoe ik hem tot nu heb gebruikt!Ik heb de planner nog geen eens een week, maar ik ben zó enthousiast dat ik nu al het een en ander met jullie wil delen. Waarschijnlijk zal ik over een tijdje wel een update plaatsen over mijn planner. Goed, laten we dan nu beginnen met de binnenkant van de planner. Er zit een handig vakje in waarin je van alles kunt bewaren. Hierin zitten twee gouden stickervellen met het alfabet en kleine symbooltjes. Er zit ook een leuk notitieboekje in. Deze gebruik ik tot nu toe voor ideeën voor mijn blog. En dan zitten er nog twee kaartjes in die ik wil gaan gebruiken voor productfoto's.Als je de bladzijde waar 'contact' op staat omslaat, kom je meteen bij de maandoverzichten. Hier heb ik niet veel bijzonders gedaan. Enkel alvast wat afspraken of leuke dingen ingevuld en verjaardagen. De ruimte onderop heb ik opgevuld met wat inspirerende en motiverende quotes. Hier ben ik ook nog wat mee aan het spelen.


Naast maandelijkse overzichten, heb je natuurlijk ook wekelijkse overzichten. Hieronder kun je zien hoe ik dat een beetje heb opgevuld. Voor elke dag heb je 3 vakjes. De bovenste heb ik gebruikt voor de wat algemenere dingen. Daaronder heb ik een vakje gemaakt voor mijn blog: welke foto's moet ik nog maken, welk artikel moet nog geschreven worden en wanneer komt welk artikel online? Heel handig, overzichtelijk en fijn! Weer daaronder heb ik een vakje gemaakt met 'maybe?'. Ik probeer namelijk niet mijn hele dag vol te plannen, want van sommige dingen weet je eenmaal niet of je er wel aan toe zal komen. Vandaar dat vakje dus. Ik zag onderop kleine cirkeltjes, dus ik heb daarboven 'water' geschreven, zodat ik kan bijhouden hoeveel glazen water ik op een dag zoal drink! Ik gebruik trouwens ook de stickers die bij de planner komen. Maar ik ben niet van plan om hem helemaal vol te plakken met stickers. Het moet wel overzichtelijk blijven!


Hieronder nog een leeg weekoverzicht. Ik vind het zelf lastig om heel ver vooruit te plannen. Dus daarom heb ik die nog even gelaten voor wat het is. Behalve de kappersafspraak dan haha. Maar die stond al vast natuurlijk. Helemaal aan de rechterkant is er ook nog ruimte voor notities. Dit vak gebruik ik voor de wat meer 'let op!' dingen. Dingen die ik absoluut niet moet vergeten.


Helemaal achterin de planner heb je ook nog ruimte voor notities. Nog meer notities, ja! En zoals je kunt zien, heb ik hier ook nog helemaal niks mee gedaan. Ik denk dat ik hierin doelen wil gaan bijhouden en bucketlists. Bijvoorbeeld: een maand lang geen kleding kopen. En dan een mini-kalender maken waarin ik de dagen afvink dat het mij is gelukt om geen kleding te kopen. Is maar een voorbeeldje hè ;). Ik heb ook een grote collectie washitape, dus ik wil de planner daarmee ook wat opleuken!


En dit is hoe ik hem tot nu toe al heb gebruikt! Zoals ik al zei, zal dit wellicht een vervolg krijgen. Maar ik ben wel al enthousiast. Mascha's Planner maakt het plannen nóg leuker dan het al is. Deze zal ook heel goed van pas komen als school weer begint. Maar dan moet ik hem wel anders gaan indelen, ben ik bang. Dat zullen jullie tegen die tijd wel weer zien!


Mascha Planner is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor €24,95. 

Gebruik jij ook een planner?

Liefs,
Chelsey

19 opmerkingen

 1. Hij lijkt me echt zo handig! Heb ik eindelijk eens overzicht over wat ik allemaal moet doen. Vind hem wel prijzig hoor.. Maar denk dat ik hem uiteindelijk toch ook wel ga kopen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is wel aan de prijzige kant inderdaad. Maar ik vond hem voor die prijs echt te leuk hihi. En hij is ook heel handig!

   Verwijderen
 2. Ik vind hem leuk! Alleen ik ben nooit zo goed met planners.. Vaak vind ik mijn handschrift te lelijk/te groot en gebruik ik het daarna nooit meer.. Guilty!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet ook wel zeggen dat je niet veel schrijfruimte hebt en dat vind ik wel jammer. Dan is de planner inderdaad niet zo handig, als je iemand bent die heel groot schrijft!

   Verwijderen
 3. Wat leuk zo'n planner en onwijs handig! Ik heb zo'n soort planner van de hema. :)
  Die gebruik ik ook met heel veel plezier.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige planner zeg! Ik heb een familieplanner maar dat is best een suf ding haha. Als het tijd is voor een nieuwe weet ik nu dat er veel mooiere te koop zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien hoe jij hem indeeld, ik steel je idee en ga binnenkort ook mijn binnenkant van de Mascha Planner laten zien!

  Leuke Blog heb je! Ik was hier nog niet eerder geweest, maar ik ga je volgen!

  Liefs, Rosita Elise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Rosita! Wat leuk. Ik ga jou ook even volgen. Ben wel benieuwd naar die van jou :)

   Verwijderen
 6. Altijd leuk om te zien hoe andere mensen hun planners indelen. Ik heb nu een soortgelijke van AliExpress en ben er ook heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de indeling wel heel goed gedaan! Alleen ben ik gewoon slecht met planners, begin heel enthousiast en dan versloft dat na een paar weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je geeft mij echt goede ideeën over hoe ik mijn Mascha planner kan gebruiken, ik heb hem laatst ook gekocht maar ben er nog niet over uit hoe ik hem het beste kan gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de planner van Mascha zelf niet, maar hij ziet er wel handig uit. Ik gebruik op dit moment eentje van Action voor mijn blog die ik ook echt fijn vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi gedaan! Ik gebruik gewoon een notitieboekje voor mijn planning, ik vind het zonde om zo'n planner aan te schaffen, die heb ik binnen een week verpest met mijn handschrift. Mijn notitieboek is ook echt lelijk, met heel veel doorgekraste delen, maar ja, hij is wel functioneel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te zien hoe jij de planner gebruikt! Ik heb er zelf eentje in een journal gemaakt maar zit ook te twijfelen om de Mascha Planner te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt geen planner type! Joh, ik heb mijn hoofd! Proest, dat nu steeds meer op een gatenkaas gaat lijken! Ik denk dat ik er zelf een moet gaan ontwerpen... bedoel het was mijn beroep! Designer...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is echt een hele mooie planner en hij lijkt me ook zo fijn. Ik ben alleen heel slecht in het echt structureel bijhouden van een planner.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aaah wat heb je 'm leuk ingedeeld! Zelf gebruik ik een groot memoboard met de dagen van de week/maand en daarop plak ik vaak losse post-its of een to-do lijstje met een magneet!

  BeantwoordenVerwijderen