Fotoboek Gran Canaria van Fotofabriek | Review

We blijven nog even in de vakantiesferen op mijn blog! Toen ik op Gran Canaria was, vroeg Fotofabriek of ik een fotoboek wilde maken bij hen. Dat kwam natuurlijk ideaal uit, want ik wilde na mijn vakantie graag een fotoboek maken! Vandaag ga ik een deel aan jullie laten zien en vertel ik wat ik ervan vind.HOE WERKT HET?
Eerst even kort over het proces van het maken van zo'n fotoboek bij Fotofabriek. Je download hun software en daarmee ga je aan de slag. Om heel eerlijk te zijn, vond ik het op het begin wel flink puzzelen en wilde het eerst niet helemaal lukken. Zodra je eenmaal door hebt hoe het allemaal werkt, gaat het wel een stuk gemakkelijker. Je moet dus wel een beetje goed om kunnen gaan met zulk soort programma's. Maar je hebt wel heel veel keus. Je kunt namelijk kiezen uit allemaal verschillende sjablonen, je kunt je eigen tekst toevoegen en nog meer. Oftewel: je kunt je fotoboek helemaal maken zoals jij dat wilt. Als je klaar bent met je fotoboek, upload je hem gemakkelijk naar jouw Fotofabriek-account en kan je hem bestellen. Daarnaast was hij ook heel snel klaar! Ik had hem binnen 2 dagen al op de mat liggen.

FOTOBOEK GRAN CANARIA
Ik heb gekozen voor een staand fotoboek met 24 pagina's. Deze heeft ook een harde kaft. Op de voorkant heb ik een foto gebruikt die ik uit het vliegtuig heb gemaakt met 'Gran Canaria 2017' erop. Dit lettertype heet trouwens 'Beauty and the Beast' en heb ik gedownload op Dafont, voor de liefhebbers ;). Maar wat ik wel meteen merkte, is dat het boek aan de onderkant een beetje beschadigd is. Dit kan natuurlijk ook komen doordat hij door de brievenbus binnen is gekomen!Als je het fotoboek openslaat, heb je eerst een witte bladzijde. Daarachter zit de eerste pagina de eerste paar foto's.


Zoals ik al zei, heb je keuze uit veel verschillende sjablonen. Je hebt zelfs sjablonen voor meer dan 4 foto's op 1 pagina, maar ik heb het telkens gehouden op maximaal 2 foto's op 1 pagina. Dat vind ik zelf persoonlijk wat mooier!Je kunt ook 1 foto over 2 pagina's verspreiden, wat ik met de onderstaande foto heb gedaan. Dit vind ik zelf echt een heel mooie foto, dus deze verdiende naar mijn mening wel 2 pagina's.


De kwaliteit van de foto's vind ik trouwens ook echt super! Alles is heel helder en scherp. Mooi!En de achterkant van het fotoboek. Let hiermee trouwens wel op tijdens het maken van het fotoboek. Ik had er geen rekening mee gehouden dat de foto ook door zou lopen op de achterkant, waardoor ik hem opnieuw moest plaatsen. Gelukkig is dit niet veel moeite, maar just in case. Op de achterkant zit ook een barcode. Je kunt er ook voor kiezen om deze weg te laten, maar daar moet je wel extra voor betalen.Conclusie: ik ben hier echt blij mee! Het fotoboek is stevig en de kwaliteit van de foto's is echt top. Ondanks hij een beetje beschadigd is aan de onderkant, maar dat kan natuurlijk gebeuren tijdens het verzenden. Je kunt het fotoboek helemaal maken zoals jij dat wilt en dat voor een kleine prijs. Bij Fotofabriek kun je al een fotoboek laten maken vanaf €14,99! Deze krijgt een mooi plekje in de boekenkast en zullen we er vaak bij pakken om onze vakantie weer te herbeleven.

Maken jullie ook nog steeds fotoboeken?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel betreft een product dat ik heb gekregen van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

11 opmerkingen

 1. OMG hoeee leuk is dit ik wil dit ooook! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is super leuk geworden! Ik vind de prijs ook wel meevallen om zo'n fotoboek te laten maken :-)
  Ik ga binnenkort ook weer aan de slag met mijn foto's want vind het altijd zonde om er niets mee te doen (behalve leuke artikels over schrijven haha)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n fotoboek! <3 Ik vind het zelf ook altijd tof om lekker old school te knippen en plakken, maar dat duurt zooo lang haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Ik vind het lettertype op de cover ook echt super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk zo'n foto boek! Lekker je herinneringen bewaren en er steeds opnieuw van blijven genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel mooi uit! vooral de voorkant met al die kleuren! Zelf heb ik ook eens een fotoboek gemaakt op fotofabriek, kwaliteit is zeker goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gaaf fotoboek heb je laten maken! Toevallig dat het zo uitkwam dat je net op vakantie was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijn prijsje! En dat voor zo'n goede kwaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof dat je zo'n boek hebt gemaakt. Altijd leuk om de vakantie weer terug te halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij is echt mega tof geworden! Leuk aandenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk! Ik deed het vroeger ook altijd. Tot mijn kinderen er niks meer aan vonden, hihihi... ik ben nu foto's aan het afdrukken van mijn geadopteerd kleinkind!

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive