5x mijn festival musthaves! | Lifestyle

Het is echt het hoogseizoen van festivals. Meestal betreft het een weekend banjeren over een festivalterrein of gewoon voor een dag genieten van muziekjes en drankjes. Vaak ben je dan een hele dag weg en wil je alleen het hoognodige meenemen, zodat je niet allemaal spullen hoeft rond te slepen. Dus, vandaag deel ik mijn 5 musthaves voor een festival of concert!


1. AL JE PASJES BIJ ELKAAR
Ik zit er nooit op te wachten om mijn hele portemonnee mee te sjouwen, dus ik heb zo'n handje 'ov-mapje' gekocht bij de Hema. Hij was dus in principe alleen bedoelt voor je OV-kaart, maar ik gebruik hem voor al mijn belangrijke pasjes. Pinpas, ID of rijbewijs, zorgverzekeringspas én mijn OV-kaart. Meestal heb je toch geen kleingeld nodig op een festival (of concert), dus aan enkel pasjes heb je genoeg. En in zo'n handig mapje raak je ook niks kwijt!


2. EEN (GOEDE) POWERBANK
Ik ga absoluut niet weg zonder een powerbank. Echt niet. Ik kreeg deze powerbank van Meskey van Hoesjes-Outlet. Zij verkopen niet alleen telefoonhoesjes, maar ook rete goede powerbanks. Deze powerbank is licht van gewicht en kan je telefoon maar liefst 3x weer volledig opladen. Wat ik ook heel fijn vind: hij wordt niet heet wanneer je je telefoon ermee oplaadt. Ik heb met voorgaande, goedkopere, powerbanks gehad dat ze heet werden in mijn tas en dat vond ik geen prettig idee. Dus, deze powerbank mag echt niet ontbreken tijdens een dagje festival!


3. USB-KABEL VOOR JE TELEFOON
Want je wilt de powerbank wel kunnen gebruiken, toch? Ik heb zelf een iPhone7 in rosé goud, dus deze USB-kabel van Hoesjes-Outlet matcht perfect. Tja, je moet wel een beetje stylish op pad gaan.


4. DESINFECTERENDE HANDGEL
We weten allemaal wel hoe ranzig de wc's kunnen zijn op festivals. Vaak is er wel zeep aanwezig bij de wasbakken, maar aan het eind van de dag verdwijnen deze meestal. Daarom neem ik altijd desinfecterende handgel mee. Ook voor even tussendoor, de handjes weer lekker schoon en fris maken. Deze van Kruidvat heeft een handig en klein formaat, dus deze past in elk tasje!


5. EEN KLEIN TASJE.
Als ik ergens echt een hekel heb, zijn het mensen die dan met een rugzak voor je neus staan te springen. Hè, moet dat?! Sowieso vind ik het zelf ook niet prettig om met een grote tas naar een festival of concert te gaan, dus gebruik ik altijd dit kleine tasje. Deze heb ik ook bij de Primark gescoord voor €4 en werkelijk waar, alles past er gewoon in! Aan de voorkant zit een klein handig vakje waar ik dan altijd al mijn muntjes in bewaar. En omdat hij zo goedkoop was, zou het mij ook niet veel uitmaken als hij bijvoorbeeld wel kapot zou gaan.


Ruimte over? Dit zou je eventueel ook nog mee kunnen nemen!
- Een regenponcho (het Hollandse weer kennende)
- Klein spiegeltje
- Lippenbalsem
- Extra haarelastiekjes (want die ga je echt kwijt raken)


Dit waren mijn musthaves voor festivals en concerten. Ik vermeld concerten er ook bij, omdat ik zelf meer naar concerten ga dan naar festivals. Deze 5 musthaves zijn natuurlijk niet genoeg voor als je op het festivalterrein verblijft. Dan zijn er wel andere spullen die belangrijk zouden zijn. Maar deze zijn wel écht musthaves als je het festivalterrein onveilig gaat maken of tijdens een concert.

Wat is jouw festival/concert musthave?

Liefs,
Chelsey

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen  van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

15 opmerkingen

 1. Oh een powerbank neem ik ook altijd mee, dat is zo handig!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips! Een kleine zonnebrand is ook wel slim, mocht het warm zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Desinfecteer gel sowieso op nummer 1! Als ik dat niet bij me heb en ik nergens mijn handen kan wassen, halve paniekaanval haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem al deze items ook mee! Vooral desinfecteergel is zo handig op een festival!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Desinfectiegel, absoluut!! Dat moet ik echt bij me hebben haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze spullen neem ik ook altijd mee :) (En nog veel meer, haha) Ik heb een heuptasje, vind ik zelf het handigste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat mapje van de hema is zo leuk! Ik draag ook altijd al mijn pasjes bij elkaar maar zoek nog een nieuw hoesje. Deze ga ik zeker halen!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn musthaves komen wel op hetzelfde neer ook! Ik heb echt super lang zo'n OV hoesje als portemonnee gebruikt. Ik haat grote portemonnee's en ik heb toch bijna nooit losgeld mee. Nu heb ik een 'muntenportemonnee', die is ook ter grootte van een pasje, maar met een ritje en 2 vakjes, dus nu kan ik wel nog wat kleingeld kwijt. Voor stappen/festival heb ik nu zo'n plat pasjes ding. Ik vind dat tasje trouwens echt ENORM leuk! Hoe lang geleden heb je die gescoord?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik momenteel ook zo'n ov hoesje als portemonnee. Zo handig! Je hoeft in principe toch niet zo veel mee te nemen. Powerbank is ook een must!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom nooit op festivals. Maar als ik ging, een rugzak met ook nog wc papier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk lijstje! Zelf neem ik ook altijd een klein tasje met powerbank mee, en natuurlijk een zonnebril om niet te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke essentials allemaal! Ik vind dat zwarte tasje echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te zien! Desinfectie is altijd fijn haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een powerbank meenemen is eigenlijk wel slim! Vergeet hem altijd. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb al heel wat powerbanks versleten helaas, nog steeds geen goede gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen