Ziaja Manuka Tree peeling paste, oily & combination skin | Review

Het heeft eventjes geduurd, maar de derde review van een Ziaja product is eindelijk hier. Toen ik producten mocht uitkiezen bij Ziaja, kreeg ik al de tip om voor de Manuka Tree peeling te gaan. Dit is een peeling die je gezicht grondig reinigt. Dus, deze heb ik ook mogen ontvangen en ben ik gaan testen! Benieuwd naar mijn mening? Lees dan vooral even verder.


De Manuka Tree peeling belooft je huid grondig te reinigen. Daarnaast belooft hij ook oneffenheden van de huid direct te verminderen, zal hij blackheads voorkomen en prept hij je huid voor make-up. Klinkt wel goed, toch? Nu draag ik zelf geen make-up (alleen mascara en een beetje concealer), maar ik ben benieuwd of hij daadwerkelijk oneffenheden zal verminderen en blackheads zal voorkomen. Manuka leaves extract is ook de hoofdingrediënt van deze peeling. De verpakking zelf is zoals ik inmiddels van Ziaja ben gewend: simpel en duidelijk. Geen poes pas dus.

Hieronder even een swatch op mijn hand. Ik voelde meteen van die kleine bolletjes. Dit belooft veel goeds voor mijn huid. Het voelt dus een beetje aan als een scrub. Het is dus de bedoeling dat je de peeling op een vochtige huid in masseert en het eraf wast. Ik testte dit eerst uit op mijn hand, mocht mijn huid er toch niet tegen kunnen. Ik smeerde de peeling op mijn hand en waste het er daarna weer af. Wat mij meteen opviel, was dat mijn hand lekker zacht aanvoelde! De peeling heeft ook een aangename geur, maar deze is niet heel aanwezig. Vind ik zelf ook wel prettig!


Nadat ik hem op mijn hand had getest, was het tijd om hem ook aan te brengen op mijn gezicht. Ik merkte wel dat de peeling best ruw aanvoelde tijdens het masseren. Dat komt denk ik vooral door de bolletjes die erin zitten. Daarna waste ik de peeling eraf. Op mijn wangen voelde het een beetje trekkerig aan, dit komt denk ik voornamelijk door de SLS die in het product zit. Ik ben overigens geen expert op dat gebied. Mijn neus werd ook een beetje rood en voelde ruw aan. Op mijn neus heb ik ook meestal blackheads. Het rode trok gelukkig snel weg. Ik zag niet meteen direct resultaat, maar mijn gezicht was wel zo zacht als babybilletjes. Ik heb de peeling niet 1 keer, maar meerdere keren getest om te kijken of de blackheads en oneffenheden daadwerkelijk minder worden. Oneffenheden heb ik dan niet zozeer last van, maar blackheads op mijn neus wel. Vanaf de eerste keer testen ben ik de peeling 1 keer per dag gaan gebruiken en hierdoor zie ik daadwerkelijk resultaat. Minder blackheads!


Conclusie: een fijne peeling voor de vette huid! Deze zit, net als de matterende dagcrème van Ziaja, in mijn vaste morning routine. Ik heb niet echt een onzuivere huid, maar wel regelmatig last van blackheads op mijn neus en ik merk dat deze een stuk minder zijn geworden door de peeling. Erg fijn! Nogmaals: ik ben geen expert. Ik blijf wel een trekkerig gevoel hebben op mijn wangen, maar voor de rest werkt de peeling prima voor mij!

Ziaja Manuka Tree peeling paste, 75ML €3,99 kun je hier bestellen.

Ben jij al bekend met het merk Ziaja?

Liefs,
Chelsey

7 opmerkingen

 1. Hij klinkt heel fijn! Ben erg benieuwd naar het merk geworden want kende het nog niet. :-)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks het trekkerige gevoel ben ik toch erg nieuwsgierig geworden. Dit product heeft ook een fijn prijsje! Leuk om eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel als een goed product. Maar ben bang dat het voor mijn gevoelige huid iets te heftig zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, ondanks de wat hardere aanpak! Ik denk dat deze niet geschikt is voor mijn huid, maar er is zat keuze bij Ziaja!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door alle reviews van dit merk ben ik er zo benieuwd naar geworden. Ik houd wel van wat grovere peelings. Deze klinkt goed, alleen heb ik niet echt een vette huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa de Manuka producten zijn erg fijn! Ik ontving er laatst een scrubmonstertje van en die beviel ook erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen