Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse + Applicator Glove | Review

Ik ben eigenlijk iemand die snel een kleurtje krijgt (hallo Indonesisch bloed!), maar af en toe een beetje cheaten moet kunnen, toch? Vandaag mag ik de Instant Self Care instant bronzing mousse van Kruidvat voor jullie reviewen. Een mousse die je dus direct een natuurlijke, bruine, kleur moet geven. Ik ben benieuwd. Jullie ook? Lees dan verder!

Zelf heb ik nog nooit iets als een self tan gebruikt, daarom was ik extra nieuwsgierig naar dit product. Zal deze self tan mij daadwerkelijk meteen een natuurlijke bruine tint geven? We gaan het zien! Dit is wat Kruidvat zegt over de Instant Self Tan mousse:

'' Zorg het hele jaar door voor een natuurlijk gebruinde teint met deze Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse. De mousse geeft door de afwasbare kleurfilm direct een bruine kleur af. Geen plekje wordt vergeten.
De uiteindelijke kleur ontwikkelt zich binnen 4-6 uur onder de kleurfilm tot een natuurlijk uitziend resultaat zonder vlekken en strepen. Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse is verrijkt met olijfolie en glycerine om de huid te hydrateren voor een langdurig resultaat.''

Hieronder zie je de verpakking van de mousse. Niks bijzonders aan. Gewoon simpel, duidelijk en geen poespas. Op de achterkant van de verpakking staat ook de gebruiksaanwijzing. Hoe gebruik je de self tan mousse?
1. Voor gebruik de flacon goed schudden
2. Breng de self tan mousse aan op een droge en schone huid met de self tan handschoen
3. Voorkom contact met kleding voordat de mousse volledig is ingetrokken
4. De kleur heeft 4-6 uur nodig om zich te ontwikkelen, vermijd contact met water en breng geen andere producten aan op de huid
5. Na die 4-6 uur kun je de kleurfilm eraf wassen met warm water, dan komt de uiteindelijke kleur tevoorschijn

Ik heb de bovenstaande stappen gevolgd en de self tan mousse aangebracht met de Kruidvat Solait Self Tan handschoen. Deze zie je hieronder. De 'lichte' kant van de handschoen gebruik je om de mousse aan te brengen. Na gebruik kun je deze gemakkelijk schoonmaken met water. Deze laat je vervolgens opdrogen en hij is weer helemaal schoon.Als eerst ben ik de mousse gaan testen op mijn hand. Ik heb best een gevoelige huid, dus het leek mij verstandig om hem eerst op mijn hand te testen. Ja, mijn hand krijgt direct een wat bruinere tint. Daarnaast ruikt de mousse aangenaam (ook heel belangrijk natuurlijk!) en trekt hij snel in. Ik merk niks qua prikkelingen, dus we gaan door met het volledig testen van de mousse.Nu zijn we natuurlijk benieuwd of dit product daadwerkelijk werkt. Ik ben het product gaan testen op mijn benen. Op de eerste foto zie je de 'normale' kleur van mijn benen, op de tweede foto heb ik de mousse aangebracht met de handschoen op mijn linkerbeen en op de derde foto heb ik de mousse op beide benen aangebracht.
Mijn benen zijn wel degelijk meteen wat bruiner door de self tan mousse. Echter is dit niet het uiteindelijke resultaat, ondanks ik het nu wel mooi vind! Nadat de mousse goed was ingetrokken, trok ik een panty aan met een rokje en ben ik de stad in gegaan. Hier heb ik zo'n beetje de hele middag gespendeerd, dus toen ik thuis kwam was het wel tijd om de kleurfilm eraf te wassen met warm water.


Et voilà! De bruine kleur is niet zo sterk aanwezig als na het aanbrengen van de mousse, maar hij geeft wel een mooie bronze tint. Het lijkt haast alsof mijn benen stralen en het oogt gewoon natuurlijk. Heel fijn! Alleen zitten er wel allemaal kleine, bruine, puntjes op mijn benen. (update: deze waren de dag erna al weg!) Zelf denk ik dat dit komt doordat ik mijn benen, voor het aanbrengen van de mousse, heb geschoren. De bruine puntjes heb ik ook alleen op mijn onderbenen en niet op mijn bovenbenen. Je ziet ze gelukkig ook alleen van heel dichtbij, daarom zie je ze niet op de foto.


Conclusie: de instant self tan mousse van Kruidvat is erg fijn! Zelf krijg ik in de zomer snel een kleurtje, daarom zal ik dit product vooral bewaren voor na de zomer om toch nog een mooie, bronze, kleur te behouden. Mocht je wel een bleekscheet zijn: ik kan je dit product zeker aanraden! Makkelijk in gebruik, trekt snel in, geeft een mooie bronze tint, zorgt ervoor dat je huidje straalt en is ook lekker budget. Enige nadeel vind ik dat het lang duurt totdat de kleurfilm zich heeft ontwikkelt, maar dat neem je dan wel voor lief.

Kruidvat Solait Instant Self Tan mousse is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €3,99 en de Kruidvat Solait Self Tan applicator glove voor €2,99.

Ben jij al bekend met de self tan producten van Kruidvat?

Liefs,
Chelsey

De producten in dit artikel heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

7 opmerkingen

 1. Oeh ik ben niet heel erg van de Self Tan maar dit ziet er wel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die mousse zou ik best wel willen proberen! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, voor een goedkoper merk vind ik het resultaat erg mooi. Ik zelf gebruik de mousse van St. Tropez en die is ook ontzettend fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de andere variant. Maar ik ben nog niet erachter of het liefde of haat met een self-tanner is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dit product, ik kende het nog niet :) Fijn dat het ook daadwerkelijk zijn werk doet, normaal geloof ik er niet zo in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh ik ben vooral benieuwd naar de mousse!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gisteren nog bij staan kijken, maar niet meegenomen. Je klinkt in ieder geval wel heel positief. Ik heb gelukkig door mijn vakantie in Porto toch een beetje bruine benen gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen