Byron Bay coconut oilspray + hair & scalp sunspray | Review

Vorig jaar maakte ik op de eerste stranddag de fout om mij niet in te smeren. Ik ben iemand die altijd snel bruin word, zonder te verbranden. Tenminste, dat dacht ik. Ik was zo rood als een kreeft. Daarom wilde ik dit jaar wel goede suncare producten aanschaffen om mijn huidje te beschermen. Bij de Kruidvat was het 1+1 gratis op de suncare producten van Byron Bay. De producten an sich zagen er al leuk uit en ik hoorde hier wel eens goede verhalen over. Tijd dus om ze zelf te gaan uittesten. Ik nam de coconut oilspray en hair & scalp sunspray mee.


Byron Bay coconut oilspray
First things first: hoe leuk is de verpakking alleen al? Ik krijg daar echt zo'n Australische (is dat überhaupt iets?) gevoel bij. En er hangt zo'n leuk dingetje aan de verpakking. Ik noem het voor het gemak maar even een dingetje. Op de verpakking staat al aangegeven dat de zonnebrand factor 30 is en jouw huidje goed zal beschermen. Er staat ook van alles aangegeven achterop de verpakking waaronder dat er kokosolie in de zonnebrand zit, hij is waterbestendig en zal snel intrekken. Ik ga niet in op de ingrediënten, want daar heb ik eenmaal niet veel verstand van. Het gaat er mij om dat deze zonnebrand mijn huid zal beschermen en dat ik alsnog bruin word.
Deze zonnebrand kun je gemakkelijk op je lichaam sprayen. Sprays vind ik zelf altijd wel fijn werken. Toen ik de zonnebrand sprayde op mijn hand, rook ik direct de heerlijke kokosgeur. De geur is niet tè aanwezig, maar gewoon lekker. Na het uitsmeren zag ik meteen dat mijn hand iets meer straalde. Daar hou ik ook wel van!
Conclusie: Fijne zonnebrand! De zonnebrand trekt daadwerkelijk snel in, zorgt ervoor dat je huid straalt en maakt je huid ook lekker zacht. Ik heb inmiddels al zo'n 5 keer in de zon gelegen met deze zonnebrand en ben nog geen enkel keer verbrand! Dus, deze werkt echt perfect voor mij. Na het zwemmen of zoiets dergelijks is het wel verstandig om je opnieuw in te smeren, maar ik merkte dat je niet heel veel nodig hebt van dit product.

Byron Bay Hair & Scalp sunspray
En ik val wel direct met de deur in huis: over dit product ben ik alles behalve razend enthousiast. Ik had hoge verwachtingen van dit product na de zonnebrandspray, maar helaas. Ik ga jullie vertellen waarom! De verpakking ziet er overigens wel leuk uit en kun je gemakkelijk meenemen. Deze spray is factor 20 en kun je gebruiken voor je haar en je hoofdhuid. Ik ben zo'n iemand die het elke keer weer voor elkaar krijgt dat mijn hoofdhuid verbrandt. Zo vervelend. Dus ik hoopte dat deze spray een goede uitkomst zou zijn. Daarnaast beloofd dit product snel in te trekken en je haar niet vet te maken. Hmmm...
Je voelde hem misschien al aankomen, maar ik ben absoluut niet tevreden over dit product. Hij maakt mijn haar juist enorm vet! Vooral omdat ik hem ook op mijn hoofdhuid gebruikte. Daarnaast had ik het product over de lengte van mijn haar gebruikt en in de puntjes. Terwijl ik het product in mijn haar aan het sprayen was, zag ik het gewoon vet worden. Bah. Het product maakte mijn haar absoluut niet zacht. De geur van de spray was niet erg aangenaam, ik had gehoopt op een lichte kokosgeur. Dit had ik trouwens uitgeprobeerd op droog haar. Je kan dit product namelijk ook op nat haar gebruiken, maar dat durf ik voorlopig nog even niet uit te testen. Misschien dat ik dit product een tweede kans geef als ik naar Gran Canaria ga, maar dan zal ik dit artikel wel even updaten!

Dus, uiteindelijke conclusie: love de oilspray, hate the hair & scalp sunspray. In ieder geval, voor nu dan. De oilspray doet daadwerkelijk wat het beloofd en zal ik sowieso opnieuw aanschaffen als deze op is! De hair & scalp sunspray daarentegen...

Van welk merk gebruik jij graag suncare producten? 

Liefs,
Chelsey

9 opmerkingen

 1. Mooie foto's! Ik gebruik graag Kruidvat eigen merk of Australian Gold:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai.. dit klinkt alles behalve fijn! Thanks voor je eerlijke review

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooh goed dat je een eerlijke review geeft. ik moet dat ook niet hebben, vet haar. yuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn grootste favoriet is Australian Gold. Als ik ga voor budget dan is het Kruidvat en/of Balea. Mooie foto's Chelsey!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben toevallig net bezig met mijn review van onder andere de hair spray. Ik had het idee dat 'ie mijn haar wel goed beschermd tegen de zon maar mijn haar werd er ook enorm vet van. Zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beschermen zal hij wellicht wel doen, maar dat je haar er zo vet van wordt.. jakkie. Heb jij het trouwens wel getest op nat haar?

   Verwijderen