Van MBO naar HBO #7 - Een specialisatie kiezen + geen energie meer | personal

Zoals je aan de titel kunt zien, moest ik de afgelopen 4 weken nadenken over een specialisatie voor volgend jaar en had ik even geen energie meer. Ik kan niet zeggen dat de afgelopen 4 weken druk waren, want dat viel best wel mee. Dit keer hadden wij maarliefst 3 vakken en moesten we natuurlijk weer opdrachten maken. Lees verder als je benieuwd bent naar hoe dit mij is verlopen.

Foto: Kaboompics
GEEN ENERGIE
Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik had geen energie meer voor deze 4 weken. Na de drukte van het afgelopen blok, met name door het project voor Zapp Your Planet, was mijn energie gewoon op. We hadden ook niet mega aantrekkelijke vakken, dus de motivatie was eveneens ver te vinden.

ENGLISH FOR COMMUNICATION
Dit vond ik wel het saaiste vak tot nu toe. Engels ben ik altijd al goed in geweest, dus ik zat vaak in de colleges met de gedachte: wat doe ik hier? Aan een paar dingen heb ik wel gehad. Ik heb geleerd dat business Engels compleet anders is. Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken. Maar voor de rest vond ik het niet heel spannend en interessant.

DE WERELD VAN MORGEN
Dit leek mij wel weer een heel interessant vak. Elke week zouden we ook een gastcollege krijgen, waarvan we de stof in de colleges zouden gaan gebruiken. Het eerste gastcollege was van Manou Bouzamour. Ken jij hem al? Zo niet, ik kan hem in een paar woorden aan je uitleggen: arrogante zak. Ja, sorry. Ik kan er gewoon niets beters van maken. Tijdens het college deed hij zó uit de hoogte en ik heb dus precies niks eraan gehad voor de eindopdracht. Dit gastcollege demotiveerde mij om naar de volgende gastcolleges te gaan. Daarna ben ik nog 1 keer geweest en dat was ook geen daverend succes. Het vak zelf viel mij ook een beetje tegen. Iedere week moesten we een ervaringsopdracht doen en daarnaast nog eindopdrachten. Ik kan je zeggen dat ik de ervaringsopdrachten veel leuker en interessanter vond dan de eindopdrachten. Dan komt er ook nog eens bij dat ik nog amper energie en motivatie had.

SPECIALISATIE KIEZEN
Daarnaast kwam nog eens de specialisatie stress erbij. Ik moest namelijk een specialisatie kiezen voor volgend schooljaar en dat vond ik knap lastig. Er zijn namelijk 4 specialisaties: Tekstschrijven, Audiovisueel, Mediamarketing en Digitale Media. Alle 4 leken mij eigen wel wat, maar na de voorlichting was de keuze snel gemaakt: Digitale Media it is. Als 2e keuze ging ik voor Mediamarketing. Of ik van plan ben om te switchen van keuze? Nee, dat denk ik niet. De Digitale Media specialisatie klonk namelijk als muziek in mijn oren.

EEN DOMPER
Ik heb wel wat cijfers terug gekregen van het afgelopen blok. Een 7,3 voor het Online Mediamarketing tentamen, een 8,4 project BEELD en helaas een onvoldoende voor Audiovisueel. Ik had een 6,9 voor de montagetoets, maar een 4,9 voor mijn portfolio. Samen zijn deze cijfers een 5,2 (portfolio telt namelijk voor 80% mee). Auw. Tijdens de montagetoets ging er iets mis bij mij. Iets wat mijn docent niet voor mij kon fixen, dus ik ben bang dat ik daardoor een lager cijfer heb gehaald. Even beoordelingsformulier afwachten en dan mailen. Voor het portfolio moesten we een film en documentaire analyse doen en dat vond ik gewoon ronduit stom. Dat kan je ook wel terugzien in mijn cijfer. Herkansing it is! Gelukkig hoef ik alleen de filmanalyse te herkansen, dus dat scheelt wel weer. Even een tegenslag, want ik wilde alles in 1 keer halen.

EN NU?
Nu ga ik tot echt de laatste weken van mijn eerste schooljaar in. En hoe. De komende weken zit ik in een nieuwe klas. Mijn opleiding wordt samengevoegd met Communicatie. Ik weet niet of ik er wel zin in heb. Nieuwe klas, nieuwe projectgroepjes, je moet weer aan elkaar wennen etc. En dan volgend schooljaar zit je wéér in een nieuwe klas. Het enige leuke vind ik dan wel dat ik bij medeblogger Mendie in de klas kom. Hoe dit allemaal verloopt, zullen jullie in de volgende en wellicht ook de laatste update lezen van dit schooljaar!

Liefs,

Chelsey

5 opmerkingen

 1. Spannend allemaal Chelsey! Even de laatste paar weken nog doorkomen. Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff, nog even volhouden Chelsey! You can do it.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooo zonde dat je eindcijfer dan echt net een onvoldoende was; ik had ook echt zo'n vak waarbij de ene idd zwaarder telde dan de ander; als dat gewoon 50/50 was geweest, had ik 't gehaald :( Maargoed, we bikkelen nog even verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou vol meid! Goede keuze... ik zou dat ook kiezen. Ben van huis uit grafisch vormgeefster en als ik nu een opleiding zou mogen doen is dat die richting.

  BeantwoordenVerwijderen