Heeft heel blogland last van een 'blogdipje'?

De laatste tijd lees ik bijna niets anders op social media en blogs over bloggers die last hebben van het welbekende 'blogdipje'. Ik wilde het eigenlijk niet zeggen, maar ook ik heb er last van. Het lijkt haast zelfs alsof heel blogland er last van heeft. Lees maar eens een artikel waarin iemand verteld dat hij/zij last heeft van een blogdipje. In de reacties vind je andere bloggers die zeggen dat zij er ook last van hebben. Hoe komt dat toch?


Ik zit in een leuk groepje op Instagram en daarin kunnen wij allemaal ons ei kwijt. Negen van de tien keer gaat het over frustraties over net beginnende bloggers die van alles al voor elkaar hebben gekregen. Ik betrap mezelf ook wel eens op jaloerse gedachtes. Ik ben ook al bijna 3 jaar in het bloggerswereldje te vinden, maar ben bijvoorbeeld nog nooit uitgenodigd voor een event. En dan zie je een blogger voorbij komen die misschien net een maandje blogt en allerlei events afstruint. Not fair! Het zijn vooral kleine dingetjes en dat ontmoedigd mij soms wel eens. 

Wat ik ook steeds vaker voorbij zie komen de laatste tijd zijn net beginnende bloggers waarbij het overduidelijk is dat ze het doen voor de gratis producten. Meestal beginnen ze een blog in hun vakantie, omdat ze dan toch niks te doen hebben. En als het allemaal weer wat drukker wordt of ze krijgen geen gratis spullen meer, dan stoppen ze ermee of nemen ze een 'korte break'. En daar kan ik dan zó boos om worden. Dan verdien je het niet om naar al die events te mogen komen etc. Nu blog ik zelf totaal niet voor de events en gratis spullen, nee. Zoveel samenwerkingen krijg ik ook weer niet. Maar als ik dan zie dat een net beginnende blogger wel van alles voor elkaar krijgt, belandt ik toch in een dipje.

Dat vergelijken met andere bloggers moet ik echt mee stoppen en als jij dat ook doet, moet jij er ook mee stoppen. Van vergelijken wordt niemand vrolijk. Op dit moment heb ik allerlei artikelen in mijn concepten staan, allemaal half afgemaakt. Er liggen ook nog een paar producten waarvan ik nog foto's moet maken voor een review. Dus, de ideeën en inspiratie zijn er wel. Nu alleen nog de zin vinden om ermee door te gaan. Ik stop natuurlijk niet met bloggen. Nee, absoluut niet. Maar momenteel wil het gewoon even niet. Toch voelt het wel goed om even niets te 'moeten'. Ja, er is vorige week maar 1 artikel online gekomen. Nou en? Ik voelde mij zo verplicht om 3 artikelen online te gooien in de week. 'Want andere bloggers doen dat ook'. Nee, vanaf nu blog ik wanneer ik daar zin in heb en hopelijk kom ik hierdoor snel uit mijn blogdipje. 

Herken jij jezelf hierin?

Liefs,
Chelsey

9 opmerkingen

 1. Ja herken mijzelf hier overduidelijk in en zit soms denk ik ook wel eens ik moet het niet mijzelf verplichten om 3 keer per week een artikel online te zetten.
  Zelf heb ik ook een erge blogdip gehad!
  Veel succes meis, je komt vast snel uit je blogdip!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan heb ik hier blijkbaar als enige niet last van haha :P Een hele tijd terug had ik het wel, want toen had ik echt een maand lang geen zin om te bloggen. Maar nu weer wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb precies hetzelfde! Heel dit artikel had ik ook kunnen schrijven haha. Ik stress me er soms ook wel een beetje over. Terwijl ik bloggen juist leuk moet blijven vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat plezier het allerbelangrijkste is wanneer je ergens mee door wil gaan. Even een dipje is helemaal niet erg. En ja dat van die beginnende bloggers kan ik me ook aan ergeren... die zin komt vanzelf wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is alsof ik het zelf heb geschreven joh! Ik kom er eigenlijk net weer uit. Heb zoveel producten staan en kreeg toch weer veel zin om alles 'weg te werken' haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed artikel Chelsey! Steeds blijven vergelijken is nooit goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat vergelijken met andere bloggers is inderdaad niet wat je moet doen, al maak ik mijzelf daar ook wel schuldig aan. Maar de nieuwe bloggers die het doen voor gratis producten irriteer ik mij wel aan.. want binnen no time zijn ze weer gestopt als ze niks ontvangen. Leuk geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vergeleek mij met een blogger... en nu denk ik waarom? Ik ben net zo goed! Alleen wellicht iets minder gedreven, maar dat is mijn keuze! Ik vergeet soms dat ik ziek ben en bepaalde dingen voor mij psychisch ongezond zijn. Dus ik zet er een punt achter en doe wat ik wil.
  En ja... privé zit het ook wat tegen. Dat werkt natuurlijk ook op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is zo herkenbaar wat jij hebt geschreven! Eigenlijk moet je inderdaad doen wat jezelf wilt, maar ook ik vind dat soms lastig

  BeantwoordenVerwijderen