Werken bij de Primark: hoe is dat? | Storytime

Het is jullie vast niet ontgaan dat de Primark nogal negatief in het nieuws kwam. Er werd het een en ander exposed en ook ik werd overladen met vragen. ''Is het allemaal waar?'', ''Was het bij jou ook zo erg?'' en ''Hoe vond jij het daar?''. Dit artikel stond al een tijdje in mijn concepten en vandaag ga ik hem toch met jullie delen! Benieuwd naar mijn ervaring bij de Primark in Alkmaar? Lees dan vooral verder!

Foto is van Kaboompics
Ja, je leest het goed. Ik zei 'vond'. Dat is omdat ik er op dit moment niet meer werk. Waarom? Simpelweg omdat mijn contract niet werd verlengd. Maar daar ga ik het verder niet over hebben. Ik ga jullie namelijk vertellen hoe mijn ervaring was bij de Primark in Alkmaar. Ook ik heb alle artikeltjes gelezen over de Primark en soms viel mijn mond van verbazing open. Sommige reacties vond ik heel overdreven en het leek net alsof ze de Primark express negatief in beeld wilde brengen. Ik heb dus gewerkt bij de Primark in Alkmaar en heb het daar echt fantastisch gehad.

Nu zal je wel denken: huh? Hoe dan? Ik had superleuke collega's en het werk viel echt wel mee hoor. Tenminste, je moet wel echt stressbestendig zijn op drukke dagen. Maar dat is ook iets wat je kunt verwachten als je überhaupt gaat solliciteren bij een Primark filiaal. Het is algemeen bekend dat het altijd topdrukte is bij de Primark, dus als je vervolgens gaat zeuren dat je de stress niet meer trekt, dan moet je daar gewoon lekker weggaan. Ik vond de drukte heerlijk. Liever mega druk, dan dat het mega rustig is en je amper wat te doen hebt. Als het druk was, ging de tijd ook lekker snel. En de leuke collega's maakte alles ook weer goed. Op zaterdag ging ik nog een uur door na sluitingstijd en moesten we vooral tafels vouwen. Dan hadden we altijd de grootste lol, maar we waren uiteraard ook hard aan het werk. We moesten de winkel immers wel netjes achterlaten.

Ik had ook een goede band met mijn supervisor (Raquel, als je dit leest: ik mis je hoor!) dus alle roddels over dat supervisors en managers neerbuigend doen tegenover 'gewone' medewerkers is ook bullshit. Managers ging ik dan niet zozeer mee om, maar ik heb nooit onenigheid met ze gehad. Wat betreft de managers die zogenaamd dreigen met camera beelden, slaat ook nergens op. Ik heb het in ieder geval nooit gehoord. In Alkmaar is iedereen gelijk en was er altijd wel ruimte voor een lolletje.

Bij de Primark in Alkmaar heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt. Ik racete de hele winkel door om klanten een glimlach op hun gezicht te bezorgen, heb leuke gesprekken gehad achter de kassa's met klanten, ben een keertje volledig wezen fangirlen met een klant aan mijn kassa die ook fan is van Harry Potter en heb een hoop leuke mensen leren kennen. Kortom, het werken bij de Primark is echt niet zo vreselijk als de media probeert te beweren.

Wellicht vind je dit artikel saai en had je gehoopt op een hoop negativiteit en drama. Maar dat is bij mij niet de realiteit. Niet elk Primark filiaal is hetzelfde. Toen ik te horen kreeg dat mijn contract niet werd verlengd, was ik oprecht wel een beetje verdrietig. Ik heb nog nooit ergens zo leuk gewerkt als bij de Primark. Ik voelde mij daar op de vloer helemaal thuis en ging nooit met tegenzin naar mijn werk. De meeste klanten waren ook echt zo erg niet en kon ik ook altijd mee lachen. Af en toe hop ik nog steeds even langs om gedag te zeggen en binnenkort ga ik zelfs nog eens uiteten met mijn ex-collega's. Ik werk er niet meer en dat vind ik jammer. Ik was er zelfs een beetje boos om. Maar uiteindelijk kijk ik toch positief terug op mijn tijd bij de Primark in Alkmaar.

Liefs,
Chelsey

11 opmerkingen

 1. Wat goed dat je dit deelt! Al die negativiteit over de primark vind ik zo vervelend, net zoals jij zegt er kan ook een fijne sfeer hangen en dat je goed wordt behandeld. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om jouw ervaring te delen! Drukte vind ik zelf ook altijd erg fijn. Bij ons in de Kruidvat is het ook altijd mega druk. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had het idd al eens verteld, en het is echt nooit leuk om ergens weg te moeten waar je het in feite prima naar je zin had! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super interessant om het eens te lezen vanuit het oogpunt van iemand die er werkt! Spijtig dat je contract niet verlengd wordt, maar je lijkt me een heel enthousiast persoon, die binnenkort vast wel weer werk vindt! :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke Primark is niet gelijk inderdaad, heb een hekel aan mensen die alles en iedereen over één kam scheren. Daarom vind ik het super goed dat je dit hebt gedeeld Chelsey! :) Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat jammer zeg dat je weg moest op zo'n voor jou leuke werkplek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed om te lezen dat er ook veel positieve aspecten waren aan werken bij de Primark. Het is ook vast niet allemaal super slecht, maar zeker goed om ook te delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel interessant om te lezen! Ik heb inderdaad gezien dat Primark de laatste tijd negatief in het nieuws was. Goed van je dat je dit artikel online zette!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat jij een toptijd hebt gehad bij Primark. Wel jammer dat je contract niet is verlengd :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Altijd jammer als je weg moet, maar ik vind het super dat je hier een andere kant belicht van Primark.
  Ik ga deze winkel ook nooit in met het idee gezellig, omdat je weet dat rond de 1e van april, juli of oktober het kindergeld binnen is! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waar je ook werkt, om de kosten te drukken gaan en komen er constant nieuwe mensen.
  Dat is om de kosten te drukken.
  Hoe langer je ergens werkt, hoe meer je kost voor de werkgever.
  Nadeel van dat constante wisselen: de tijd die je in het opleiden moet steken en altijd maar wennen aan nieuwe mensen.

  BeantwoordenVerwijderen