Van MBO naar HBO #6 - Project Zapp Your Planet | Personal

De zesde update alweer van mijn overstap van MBO naar HBO. Het 3e blok van het jaar is ook weer afgelopen en we gaan straks blok 4 in, het laatste blok van dit schooljaar. Dit belooft een leuk blok te worden, maar daarover vertel ik jullie pas meer in de volgende update. Nu eerst een update van de afgelopen 4 weken! We hadden twee erg leuke vakken en we hadden een project voor Zapp Your Planet. Benieuwd naar hoe alles is gegaan? Lees dan even verder!


DE VAKKEN
Uiteraard hadden we weer twee vakken. Dit keer hadden wij weer Audiovisueel en Online Mediamarketing. Online Mediamarketing vond ik het leukst en ook het interessants. Voor Audiovisueel moesten we een film- en documentaire analyse doen. Daarnaast moest je ook in een groepje van 4 de eerste akte van een documentaire filmen. Als klapper op de vuurpijl hadden we ook nog eens een montagetoets. Voor Online Mediamarketing hadden we 10 april een tentamen. Doordat wij tijdens deze 4 weken ook al veel bezig waren met het project, werd het wel een beetje gestress met het filmen van de docu. De docu moest gaan over een millennial met een maatschappelijk probleem. Maar 3 mensen, waarmee we een afspraak hadden, zeiden af. Uiteindelijk op het laatste moment toch nog iemand kunnen vinden voor de docu. Uiteindelijk ging hij over gameverslaving. We moesten onwijs veel doen voor het vak AV, maar het tentamen ging goed en heb ik sowieso met een dikke voldoende gehaald.

COLLEGE 'ALLES OVER YOUTUBE'
In maart werd er ook een college gegeven in het Vondel CS (in het Vondelpark) over -ha- YouTube. Je kon er geheel gratis heen en er kwamen een aantal YouTubers wat vertellen, waaronder Nienke Plas love her. Hier ging ik samen heen met Celine en het was heel interessant. We gingen er vooral heen voor onze video voor Zapp Your Planet. Na het college konden we de webredacteuren van Junior Songfestival wat vragen stellen, aangezien onze video verspreid wordt via internet. Ze gaven ons handige tips voor onze video. Daarna gingen we wat eten bij Vapiano, omdat het al best laat was. Kortom, het was een leerzame en leuke dag!

VIDEO MAKEN VOOR ZAPP YOUR PLANET
Oké, dit project was wel echt de leukste tot nu toe. We moesten namelijk een video maken voor Zapp Your Planet om kinderen te motiveren om in actie te komen voor de haai. In de 'officiële' projectweek, zouden we maar 3 dagen de tijd hebben voor de video. Daarom waren wij in maart al begonnen met het maken van de shots voor onze video. Wij hadden namelijk de provincie Zeeland gekregen en dat betekende maar liefst 3 uur reizen met de trein. 15 maart waren wij dus al naar Zeeland gegaan voor sfeerbeelden van kenmerkende dingen daar. 4 april gingen we naar mijn oude basisschool om een deel te filmen van onze lipdub (wij hadden namelijk een parodie gemaakt op 1,2,3 van Lil Kleine en Ronnie Flex). De school was razend enthousiast, net als de kinderen. De week erop zijn we, wederom op dinsdag, vertrokken naar Zeeland om daar de laatste shots te maken voor onze video. En toen was het tijd voor editten! We hebben er knetterhard aan gewerkt en zijn er zeker trots op. Benieuwd naar hoe de video uiteindelijk is geworden? Hieronder even de video! (Doe even een blauw duimpje omhoog en delen!!) Onze video heeft gewonnen (van de klas) en wordt daarom geüpload op het officiële kanaal van Zapp. Hierdoor maken wij ook kans om naar de uitzending van ZYP te mogen komen!HECTISCH
De afgelopen 4 weken waren zo onwijs druk. We moesten heel veel doen en tussendoor ook nog studeren en naar Zeeland voor opnames. Het was een hectische periode, maar het ging vooral snel doordat het zo leuk was. De aankomende 4 weken zijn ook de laatste 4 weken met mijn eigen klas. De laatste 4 weken van het 4e blok worden we namelijk samengevoegd met de opleiding Communicatie. Overigens moet ik ook een keuze gaan maken welke specialisatie ik volgend jaar wil gaan volgen. Het gaan weer een interessante periode worden.

Liefs,
Chelsey

5 opmerkingen

 1. Dat project klinkt inderdaad heel leuk, fijn dat je nogsteeds plezier hebt in wat je doet op bet HBO.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk dat je er plezier in hebt! Je filmpje blijft tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Susan! We zijn er nog steeds heel trots op. Hij doet het ook heel goed :)

   Verwijderen
 3. Het klinkt als een super leuke opleiding! Vond je de stap ontzettend groot van het mbo naar het hbo? Ik zit er nog steeds over te twijfelen of ik wel of niet de stap ga maken volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Merel! Ik vond de overstap uiteindelijk wel meevallen hoor. Ik werd op het MBO ook altijd bang gemaakt dat de overstap gigantisch is. Het zijn eigenlijk meer de kleinere dingen: je moet ineens een hoop zelfstandig en thuis doen. Je hebt minder contacturen en het niveau ligt wat hoger. Maar als je van jezelf weet dat je zelfstandig genoeg kunt zien en een doorzetter bent, komt het helemaal goed!

   Verwijderen