Mijn lip care routine | Beauty

Het weer buiten wordt inmiddels weer wat warmer, maar ik ben zo'n type die het hele jaar door last heeft van droge en schrale lippen. Ik heb onwijs veel producten geprobeerd die van alles beloven. Echter was het dan toch nét niks. Na ongeveer een paar jaar zoeken naar de fijnste producten, heb ik eindelijk een soort routine kunnen creëren voor mijn lippen die wél werkt. Althans, voor mij dan. Ben jij ook zo'n iemand die altijd last heeft van droge en/of schrale lippen? Lees dan zeker even verder!


Korte disclaimer: ik ben geen expert op het gebied van verzorging van lippen etc. In dit artikel vertel ik alleen de producten die ik gebruik en die voor mij wel werken. Dit kan natuurlijk voor iedereen verschillend zijn!

'S OCHTENDS
Ik word 's ochtends altijd wakker met droge lippen. Het eerste wat ik dan doe is mijn lippen scrubben met een lipscrub van Lush. Op dit moment gebruik ik de Mint Scrub en hij werkt echt top! Hij haalt alle velletjes weg en smaakt ook nog eens lekker. 




Na het scrubben breng ik deze lippenbalsem van Decubal aan. Hier zit ook SPF in, wat ook een pluspuntje is! Ik heb al eens een review geschreven over deze lippenbalsem, die kun je hier vinden. 



TUSSENDOOR
Vaak houden mijn lippen het wel lang vol na de 'ochtend routine'. Maar als ik bijvoorbeeld veel buiten ben geweest, zijn mijn lippen wel toe aan een oppepper. Ik heb standaard een lippenbalsem zitten in mijn tas. Tegenwoordig ben ik weer helemaal fan van de Baby Lips en gebruik ik de Café Mocha variant.




'S AVONDS
Ook 's avonds, voor het slapen gaan, geef ik mijn lippen wat aandacht. Soms scrub ik ze dan nog eens, maar dit doe ik af en toe. Wat ik wel altijd doe, is mijn lippen insmeren met de lip conditioner van Blistex. Hiervan heb ik al meerdere potjes opgemaakt en is zeker favoriet. Zoals je wellicht kunt zien, is dit potje ook bijna toe aan vervanging. De lip conditioner verzorgt mijn lippen goed tijdens het slapen.




Dit was dus mijn lip care routine. Even iets anders dan een 'make-up routine', 'haar routine' of 'gezichtsverzorging routine'. Niet dat ik ooit een van de drie genoemde routines heb laten zien op mijn blog, maar toch haha. Dus, mocht jij ook vaak last hebben van droge lippen, dan kun je wellicht een van de bovenstaande producten eens uitproberen.

Nu we het toch over lippen hebben: er staat een winactie online waarin je een MAC lipstick naar keuze kunt winnen! Meedoen kan tot 3 april. Klik hier als je mee wilt doen. 

Heb jij vaak last van droge en/of schrale lippen?

Liefs,
Chelsey

15 opmerkingen

 1. Elke ochtend je lippen scrubben! Goed hoor.. Dat is voor mij echt iets wat ik vergeet haha. Die balsem van Blistex gebruik ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat gebruik je een boel lip producten op een dag! Maar goed, als je vaak last hebt van droge/schrale lippen kan ik het mij heel goed voorstellen. Ik gebruik 1 keer in de week de lipscrub van Lush en verder gebruik ik heel af en toe Blistex. Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waaah, lucky you! Beetje jaloers hier... Ik ben helaas niet gezegend met zulke lippen.

   Verwijderen
 3. Ik moet ook echt vaker mijn lippen scrubben, de scrub van Lush lijkt me super fijn! Ik gebruikte vaak vaseline op mijn lippen, maar heb net gelezen dat dat je lippen helemaal niet hersteld :') Mijn favoriete lippenbalsem op dit moment is de replumping lip balm van Vichy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaseline gebruikte ik ook vaak, maar hielp voor geen meter bij mij. De scrub van Lush is heel fijn!

   Verwijderen
 4. De lipscrubs van Lush zijn zo fijn! Ik gebruik zelf altijd eos lipbalms.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een Eos lippenbalsem, maar op de een of andere manier heb ik niet het idee dat hij werkt bij mij. Toch er weer bij gepakt na alle comments over de Eos lippenbalsems en een tweede kans gegeven. Ze ruiken wel mega lekker!

   Verwijderen
 5. Ik heb ontzettend vaak droge lippen. Ik gebruik een wonderpotje van oriflame. Dan heb ik zo weer zachte lippen. Alleen ik vergeet deze ook nog wel eens in mijn tas te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken dat, vergeten lippenbalsem in je tas doen. En dan de hele dag rondlopen met droge lippen. Klinkt wel fijn die lippenbalsem!

   Verwijderen
 6. Ik heb er ook last van! Wat goed dat jij zoveel scrubt, daar zou ik een voorbeeld aan moeten nemen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je elke dag je lippen scrubt, ik heb ook een lush lipscrub liggen en moet hem echt vaker gaan gebruiken. Goed om elke dag te doen!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Elke ochtend wanneer ik mijn make-up heb gedaan pak ik hem erbij. Vooral omdat de scrubs van Lush een houdbaarheidsdatum hebben.

   Verwijderen
 8. Leuk geschreven! Lijken mij fijne producten! :)

  BeantwoordenVerwijderen