Van MBO naar HBO #4 Project voor VICE | Personal

Zoals gewoonlijk, houd ik jullie op de hoogte van mijn avontuur wat de overstap van MBO naar HBO heet. We zijn alweer belandt bij de vierde update, wat tevens ook betekent dat het tweede blok voorbij is! Ik ga het hebben over de afgelopen twee vakken, herkansingen en het project voor VICE.


TWEE LEUKE VAKKEN
De laatste vier weken van het tweede blok hadden we twee vakken die mij erg goed vielen. Namelijk Media en Maatschappij: Theorie en Digitale Media: Content. Met Media en Maatschappij was ik telkens goed bij. Ik las alle stof door voor de colleges en bij Digitale Media bleef ik bij met de weekopdrachten, waardoor ik de laatste paar dagen voor de projectweek minder stress had. Een van mijn leerdoelen was ook beter inplannen wanneer ik zou gaan studeren en ik moet zeggen dat ik mij er redelijk aan heb kunnen houden. Ondanks de kerstvakantie waarin ik meer ging werken.

EEN LEUK CONCEPT
Bij Digitale Media moesten we een concept bedenken voor een website en ik ben eigenlijk best wel enthousiast over mijn concept. Ik heb voor dit vak namelijk een website gemaakt speciaal voor MBO studenten die de overstap willen maken of die al maken naar het HBO. Mijn persoonlijke updates worden erg goed gelezen, dus ik ben van plan om binnenkort mijn Wordpress-site voor Digitale Media ook echt online te gooien!

HERKANSINGEN
In de week na de kerstvakantie vonden de herkansingen plaats. Zoals ik liet weten in de laatste update, moest ik ook het een en ander herkansen. Ik moest een tentamen herkansen uit blok 1, de taaltoets en we moesten als projectgroep het project herkansen. Uiteindelijk hoefde ik mij alleen vooral te focussen op het hertentamen en de taaltoets. Beiden gingen redelijk goed voor mijn gevoel en het project hebben we ook zo aangepast met z'n allen. Voor het project hebben we een mooie 8,7 gehaald en de herkansing van het hertentamen heb ik net aan gehaald met een 5,5 (studenten tien!) Nu is het alleen nog wachten op de uitkomst van de taaltoets.

TERUGGEKREGEN CIJFERS
Een paar weken na de kerstvakantie kregen we ein-de-lijk cijfers terug uit de eerste sprint van het tweede blok. Namelijk voor de vakken Audiovisueel: Fotografie en Vormgeving en Tekstschrijven. Voor Audiovisueel heb ik als gemiddelde een 7 en voor Tekstschrijven een 6,1. Alleen is het laatste cijfer nog niet officieel geregistreerd, omdat ik de taaltoets nog niet gehaald had. Maar alsnog ben ik blij, omdat ik geen herkansingen heb! Scheelt weer wat stress ;). Daarnaast stonden de antwoorden al online van het tentamen van Media en Maatschappij: Theorie. Ik had maar 4 fout, dus ik denk dat het wel goed zit!

PROJECT VOOR VICE
Na de 8 weken was het weer tijd voor een project. De vorige keer moesten we hele dagen op school zitten voor Glamour, maar dit keer moesten we eropuit. Ons groepje kreeg de provincie Noord-Holland. Dat betekende dat we het platteland in moesten en dorpen moesten bezoeken. We moesten namelijk schrijven over interessante en boeiende onderwerpen voor jongeren. Dit deden we individueel, maar uiteindelijk werd alles van het groepje samengevoegd op de website. De samenwerking in ons groepje ging ook top en het eindresultaat mag er zeker wezen. Ben heel benieuwd naar ons cijfer!

EN NU?
Nu maak ik mij klaar voor alweer het derde blok van mijn opleiding. Jeetje, wat gaat de tijd toch snel! Ik heb er in ieder geval weer zin in en kom zeker geen motivatie tekort. Ook zitten we nu in nieuwe projectgroepjes en zal ons volgende project voor Zapp zijn. Ik ben er ook eindelijk achter gekomen welke manier van studeren het beste voor mij werkt. Dat blijkt ook wel weer, want ik had op het laatste tentamen maar 4 fout. En nu ga ik het 3e blok alweer in! Er staan weer twee leuke en interessante vakken op mij te wachten en ik mag MIC vertegenwoordigen tijdens de mbo-middag die plaats vindt op 16 februari. Wie zie ik daar? :)

Hoe gaat het bij jullie op school/werk?

Liefs,
Chelsey

8 opmerkingen

 1. Fijn dat het zo leuk is! Klink ook allemaal heel interessant :) Succes met je nieuwe project!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Dat jullie een project hadden voor Vice! En succes met je project voor Zapp, klinkt ook superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te lezen dat het zo goed gaat (met hele mooie cijfers zie ik op Twitter voorbijkomen!!!) en je zo gemotiveerd bent. Keep up the good work <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk om te lezen! Wat ben je goed bezig! Fijn dat je je herkansingen gehaald hebt! En dat project voor VICE is echt tof! Ga zo door! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Lizzy! Vind het tot nu toe ook nog steeds heel leuk :)

   Verwijderen