Naar Harry Potter: The Exhibition met oma + shoplog!| Plog #2

Zaterdag 11 februari 2017 was het eindelijk zo ver: Harry Potter: The Exhibition in CineMec Utrecht opende haar deuren! Ik had mijn oma samen een dagje weg gegeven naar de Harry Potter Expo. In eerste instantie wilde ik deze dag vloggen, maar omdat het daarbinnen niet is toegestaan om te filmen maar wél om te fotograferen, besloot ik er maar een plog van te maken! Vandaag laat ik jullie ons gezellig (fan)dagje weg zien :)


Na een lange treinreis van Alkmaar naar Utrecht en vervolgens gevloekt en gescholden te hebben op de onduidelijkheid van de bussen vanaf Utrecht Centraal naar Utrecht Leidse Rijn, waren we eindelijk aangekomen bij CineMec! En het sneeuwde ook flink. Bij de ingang stond de vliegende auto uit de tweede film. Oma en ik waren expres veel eerder naar CineMec gegaan, omdat we hoopten James en Oliver Phelps (Fred en George) te kunnen zien. Eenmaal binnen dronken we een kop koffie en aten we cake.


Op het Twitter account van de Harry Potter Expo las ik dat Oliver en James naar het bord bij de ingang zouden komen. Samen met nog heel wat andere fans stond ik daar te wachten, toen om kwart over 12 een beveiliger ons kwam vertellen dat de broertjes al weg waren gegaan met een bus. Enorm balen! Toen werd het wachten tot half 2, want vanaf die tijd hadden wij entree.


Maar toen zagen we dat in de bioscoopzalen de films van Harry Potter werden gedraaid voor de wachtenden. Wij moesten nog wel even wachten, dus namen wij plaats in zaal 1 om de eerste Harry Potter film te kijken. Ik vind dat ze dat leuk hebben geregeld! Het was overigens ook gratis.


Iets voor half 2 besloten oma en ik om alvast in de rij te gaan staan. Maar we schrokken enorm toen we de zaal uit liepen. Wat een drukte! In de ochtend was het namelijk veel rustiger. Wij hadden tussen half 2 en 2 uur entree, maar om half 3 waren we nog niet binnen. Het wachten duurde lang en het was echt warm. Dat was wel een min-puntje. Eenmaal binnen waren we dat allemaal alweer vergeten. Toen we naar binnen gingen, werd ik ook gesorteerd door de sorteerhoed! Hier heb ik (nog) geen beelden van. Een vrouwtje had alles voor mij opgenomen en krijg het nog doorgestuurd. De beelden daarvan zullen jullie wel zien verschijnen op mijn Instagram :).


Ik heb binnen heel wat foto's gemaakt, maar ga alsnog proberen om niet al te veel te laten zien (voor degenen die er nog heen gaan). Links zie je de inhoud van Ron's koffer en rechts een kijkje in het lokaal van professor Snape.


Je kon ook Mandrakes uit potten trekken, met gegil en al! Zoals je op de rechter foto kunt zien, vond mijn oma dat wel erg leuk om te doen haha.


Wellicht de meest gehate character uit de films, maar wel leuk om te zien. I must not tell lies.


Quidditch time! Ook onwijs leuk om te zien. En The Golden Snitch natuurlijk.


Toen we vooraan in de rij stonden voor de expositie zelf, vroeg de medewerker aan ons wat wij graag wilden zien. Ik had gezegd dat ik Buckbeak heel graag wilde zien en tadaa! Geweldig om te zien. Ook de Monster boeken vond ik echt geweldig. Prachtig!


Een foto van het kostuum van He-Who-Must-Not-Be-Named kon natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast vond ik deze poster van Bellatrix Lestrange ook gaaf om te zien.


En de prachtige jurk van Hermione uit Harry Potter and The Goblet of Fire (FIYAHH). Smeltttt. En natuurlijk een foto van The Triwizard Tournament Cup.


Ik ben alweer veel te veel aan het laten zien, maar wil als laatst nog deze foto delen van de kostuums van Neville, Harry, Hermione en Ron uit de allerlaatste film. Snifff.


Na de expositie zelf, kwam je in de merchandise shop terecht. Hier heb ik geen foto's gemaakt, omdat het echt veel te druk was. Echt, je kon bijna nergens bij komen. Het was er ook veel te krap. Toch ben ik naar huis gegaan met het een en ander! Daarna zijn we zo snel mogelijk naar buiten gegaan en was het inmiddels nóg drukker in CineMec. De rij begon gewoon buiten het gebouw! We namen de eerste en beste bus naar Utrecht Centraal. Oma wilde graag een keer Starbucks proberen, dus hadden we lekker koffie gehaald. Daarna ploften we neer bij Julia's voor een lekkere pasta, want het was inmiddels al tegen etenstijd. Toen we onze pasta op hadden, was het tijd voor een lange terugreis. Helemaal uitgeteld in de trein, maar wel tevreden. Het was een superleuke dag!


Ik kreeg meerdere berichtjes met de vraag wat ik had gekocht. Hartstikke begrijpelijk dat jullie daar nieuwsgierig naar zijn haha! De merchandise was wel aan de prijzige kant, maar ik als een mega Potterhead had het er zeker wel voor over. Ik kocht een Gryffindor sjaal (ik werd ook ingedeeld bij Gryffindor door de sorteerhoed!), ik kocht een chocolade kikker en na een heleboel twijfels (want het liefst kocht ik alle toverstokken) ben ik gegaan voor de toverstok van Hermione. Zo blij mee allemaal! Al met al was het een geslaagd dagje samen met mijn oma.Ga jij naar de Harry Potter Expo?
De expositie is tot 30 juni te zien in CineMec Utrecht!

Liefs,
Chelsey

15 opmerkingen

 1. Ik wil er ook nog zo ontzettend graag naartoe, dus ik ga denk ik spoedig kaartjes kopen, leuke dingen heb je ook gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker doen! Ik zou wel volgende maand pas gaan. Ze verwachten namelijk dat het dan rustiger zal zijn. 's Ochtends is het ook rustig en hoef je minder lang te wachten totdat je naar binnen mag!

   Verwijderen
 2. Hier keek ik al erg naar uit! Zo ontzettend gaaf :) Jammer dat je de tweeling niet hebt kunnen zien, maar de rest van de dag was sowieso al heel leuk volgens mij. Ik ben zelf nog wel benieuwd naar de prijzen van de spullen die je gekocht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt balen! We waren echt veel eerder erheen gegaan, zodat we de broertjes nog konden zien. Maar helaas. Gelukkig konden we de tijd doden door een film te kijken. Het was zeker geslaafd en echt een aanrader voor Harry Potter fans! Toverstokken kosten €40,00, al het snoepgoed kost €10,00 per stuk en de sjaals zijn €22,00. Dus als je van plan bent wat te halen, mag je zeker wat geld aan de kant leggen haha.

   Verwijderen
 3. Aaah hoe leuk is het dat je met je oma hiernaartoe bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt superleuk! Gelukkig is mijn oma net zo'n Harry Potter fan als ik :)

   Verwijderen
 4. haha ik heb er nog nooit wat van gezien! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk! Ik ga er waarschijnlijk heen in de carnavals vakantie maar dat is nog niet zeker haha. Het lijkt me echt zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Het is zeker een aanrader. Ben benieuwd hoe jij het daar gaat vinden :)

   Verwijderen
 6. Ah wat super leuk dat je dit met je oma hebt kunnen doen! Die van mij zou nooooit naar zoiets toe gaan en al helemaal geen starbucks drinken haha. Hippe oma heb je ! :-) Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha mijn oma is zeker wel hip! Gelukkig ook maar, anders was het wat saaier geweest denk ik haha. Mijn oma is in ieder geval ook fan :)

   Verwijderen
 7. Het lijkt mij echt ontzettend leuk! Wil er ook zo graag heen. :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een hippe oma heb je haha! De tentoonstelling lijkt me erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen