De ultieme Harry Potter tag | Personal

Wellicht is het al algemeen bekend, maar ik ben nogal een grote Potterhead. Mocht je niet weten wat ik bedoel met Potterhead: ik ben een grote Harry Potter fan. Ik ben opgegroeid met de films en boeken, vooral dankzij mijn oma. Daarom nam ik mijn oma ook mee naar Harry Potter: The Exhibition op 11 februari. Om nog een beetje in de Harry Potter sfeer te blijven op mijn blog, vul ik vandaag de Harry Potter tag in!


De tag heb ik overgenomen van Fandomsontherun. Het is eigenlijk een uitgebreide tag, maar omdat niet iedereen die mijn blog volgt een mega Potterhead is (denk ik), heb ik de tag zelf een beetje ingekort. Veel plezier met lezen!

1. WAT IS JE FAVORIETE BOEK?
Eerste vraag en ik vind het nu al moeilijk. Dan ga ik toch voor Harry Potter and The Goblet of Fire. In dit boek wordt er gewoon veel meer verteld over het Triwizard Tournament en gebeurt er ook heel veel.

2. WAT IS JE MINST FAVORIETE BOEK?
Ohh, deze vind ik ook moeilijk. Dan ga ik maar voor Harry Potter and The Prisoner of Azkaban. Op de een of andere manier kom ik telkens langzaam door dit boek heen. Geen idee waarom.

3. FAVORIETE FILM?
Nu twijfel ik heel erg tussen The Prisoner of Azkaban en The Order of The Phoenix. In The Prisoner of Azkaban wordt alles grauwer en serieuzer. Uit deze film blijkt pas echt dat de boeken en films niet alleen voor kinderen zijn. Maar The Order of The Phoenix vind ik juist weer leuk, omdat ik het tof vind dat ze hun eigen 'army' opzetten en Harry spreuken leert aan anderen.

4. DELEN VAN BOEKEN OF FILM DIE JE DOEN HUILEN?
Sowieso de scène waarin Harry de herinneringen van Snape gaat bekijken en dan eindelijk achter de waarheid komt. Ik huil ook telkens keihard wanneer Snape dood gaat in het boek/film.

5. ALS JE EEN RELATIE ZOU KRIJGEN MET EEN HP PERSONAGE, WIE ZOU DAT DAN ZIJN?
Moeilijk! Cedric Diggory leek mij wel wat, maar helaas was hij van korte duur haha. Maar ik denk dat ik dan voor George Weasley zou gaan. Als je de films hebt gezien of de boeken hebt gelezen, begrijp je wel waarom ik niet voor Fred kiest (sorry, too soon?).

6. OP WELKE AFDELING ZOU JE KOMEN?
Gryffindor! Ik had vanaf het begin al het gevoel dat ik daar thuis hoor en tja, toen ik werd gesorteerd bij de Expo werd het wel officieel. De sorteerhoed liegt niet ;).

7. ZOU JE EERDER EEN UIL, EEN PAD, EEN KAT OF EEN RAT NEMEN?
Ik zou zelf heel graag ook een sneeuwuil als Harry willen hebben. Prachtige beesten! Maar zo'n slimme kat als die van Hermione lijkt mij ook wel wat.

8. FAVORIETE PERSONAGE?
NEVILLE LONGBOTTOM. Neville is als personage zo onwijs gegroeid door de boeken en films heen. Eerst was hij echt een beetje een onhandig sulletje, maar uiteindelijk is hij uitgegroeid tot een echte Gryffindor en is hij heel, heel, moedig.

9. MINST FAVORIETE PERSONAGE?
In de films is het Ginny. In de boeken vind ik haar gewoon veel leuker.

10. WAT ZOU JE PATRONUS ZIJN?
Volgens Pottermore is het een White Mare. Hier kan ik mij wel bij aansluiten.

11. ALS JE EEN VAN DE HALLOWS ZOU KUNNEN BEZITTEN, WELKE ZOU HET DAN ZIJN?
The Invisibility Cloak! Ken je dat? Dat je in een ongemakkelijke situatie terecht komt en het liefst zou verdwijnen? Nou, dan komt zo'n mantel wel heel goed van pas.

12. WELK VAK ZOU JOUW FAVORIET GEWEEST ZIJN?
Defence against the dark arts! En dan had ik ook het liefst les gekregen van Professor Lupin. Maar ja, dat heb ik helaas niet voor het zeggen, aangezien er elk jaar weer een nieuwe docent is voor het vak haha.

13. ALS JE IEMAND UIT DE CAST ZOU MOGEN ONTMOETEN, WIE ZOU DAT DAN ZIJN?
Ik had dol graag James en Oliver Phelps willen ontmoeten. Dit had ik geprobeerd tijdens de openings van Harry Potter: The Exhibition, maar helaas was dit niet gelukt. Ik zou ook wel Matthew Lewis willen ontmoeten, omdat Neville mijn favoriete personage is. En kom op, Matthew ziet er nu wel erg goed uit!

14. HEB JE EEN VAN DE HARRY POTTER GAMES GESPEELD?
Ja zeker, zowel op de PC als op de Wii. Vaak mocht ik op de zondagmiddag bij mijn oma Harry Potter spelen op de computer en dan was ik de rest van de dag zoet. Het spel ''Harry Potter and The Halfblood Prince'' heb ik maar liefst 3 keer uitgespeeld op de Wii. Ik vond het zo leuk dat je dan zelf toverdrankjes moest maken!

15. ALS JE OP QUIDDITCH ZOU ZITTEN, WAT ZOU JOUW POSITIE ZIEN?
Ik denk dat ik wel een beuker zou zijn haha. Lekker rotventjes van hun bezems afslaan. Maar zoeker lijkt mij ook leuk, omdat ik vroeger op voetbal zat en dan altijd linksvoor speelde. Ik ben best wel snel namelijk.

16. WAT IS JE FAVORIETE QUOTE UIT DE BOEKEN EN/OF FILMS?
''It is our choices that show us what we truly are far more than our abilities.'' - Albus Dumbledore. Die man is wijs, ik zeg het je.

17. WAS JE BLIJ MET HET EINDE?
Hier heb ik een dubbel gevoel bij. Natuurlijk vond ik het allemaal mooi verfilmd en het boek was fantastisch. Maar ik vond het feit dat het nu toch écht over was weer niet leuk natuurlijk haha.

18. HOEVEEL BETEKEND HARRY POTTER VOOR JOU?
Onwijs veel. Ik ben er mee opgegroeid. Vooral dankzij mijn oma, die net als ik ook fan is van Harry Potter. Vroeger speelde ik altijd Harry Potter buiten met mijn vriendinnetjes. Na een tijdje deed ik dat natuurlijk niet meer, maar mijn liefde voor het wereldje van Harry Potter bleef doorgaan. De boeken heb ik tig keer opnieuw gelezen en de films kan ik inmiddels wel dromen. En nu gaat dat natuurlijk door met Fantastic Beasts! Uiteraard zal het ''fan zijn'' wel door de jaren heen verminderen, naar mate ik ouder word. Maar als ik zelf kinderen heb, dan zorg ik ervoor dat zij ook in aanraking komen met de wereld van Harry Potter. En dan begint de obsessie waarschijnlijk weer opnieuw haha!

Ben jij ook zo'n Harry Potter fan als ik? Neem dan vooral deze tag over en laat mij het weten als je hem ook gaat invullen. Ben benieuwd naar jullie antwoorden! :)

Liefs,

Chelsey

6 opmerkingen

 1. Ah we hebben echt veel dezelfde antwoorden haha! Zelfs ons antwoord op met wie we een relatie zouden willen hebben. Super leuk om de tag bij jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja, ik had die van jou ook gelezen en toen zei ik al dat we best veel hetzelfde hebben qua antwoorden :)

   Verwijderen
 2. Leuk artikel! Ik ben ook een mega Harry Potter-fan, dus zoiets is leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag! Ik ben er ook mee opgegroeid. Het voelde toch een beetje als een leegte toen het voorbij was haha.

  BeantwoordenVerwijderen