Ben je onzeker als je veel make-up draagt?

Om een lang verhaal kort te maken: laatst kwam ik in een discussie terecht onder een YouTube video van Nikita Driessen met allemaal 14 jarige meisjes. Ik had namelijk gezegd dat Nikita waarschijnlijk een onzeker meisje zal zijn. Als je een van haar video's wel eens hebt gezien, begrijp je misschien wel waarom. Volgens al die 14 jarige meisjes had ik gezegd dat als je make-up draagt, dat je dan heel onzeker bent. Nu vind ik dit echt totaal onzin en wil ik het vandaag over hebben!


Wat al die 14 jarige kinders niet wisten, is dat ik een blog heb en voorheen veel schreef OVER make-up. Dus, ha! Je hoeft mij echt niet te vertellen dat make-up een hobby is en dat je het niet alleen draagt omdat je onzeker bent. Maar ik ben van mening dat er meerdere factoren meespelen. Natuurlijk hebben we allemaal onze onzekerheden en verbergen we die het liefst met wat make-up als het kan. Maar als je echt niet meer de deur uitgaat zonder, omdat je bang bent dat je bekenden tegenkomt met je blote billen gezicht, dan denk ik wel dat je het draagt omdat je onzeker bent.

Make-up is een hobby en als jij je mooier voelt met make-up op, is dat helemaal niet erg. Maar je moet ook leren om van jezelf te houden zoals je bent. Soms zie ik wel eens van die jonge meiden voorbij komen met een dikke plamuur laag, wat gewoon niet mooi meer te noemen is, en dan denk ik bij mij eigen: wat zonde! En eigenlijk vind ik het ergens ook niet zo heel gek dat de meiden tegenwoordig steeds jonger beginnen met make-up wat altijd ''on fleek'' zit. Ze worden natuurlijk onwijs beïnvloedt via social media. Ik zie zelf ook zat genoeg foto's voorbij komen die haast te perfect zijn.

Maar nu is natuurlijk de vraag: ben je onzeker als je veel make-up draagt? Ja en nee. Kijk bijvoorbeeld naar Nikkietutorials (LOVE her). Zij draagt ook veel make-up, maar durft ook gewoon met haar blote billen gezicht voor de camera te verschijnen. Dat vind ik toch iets heel anders dan een meid die veel make-up draagt, maar absoluut niet zou willen dat iemand haar überhaupt ooit zonder zal zien. Als je alleen make-up draagt, omdat je jezelf niet mooi vind zonder, dan draag je het om de verkeerde reden. Althans, dat is mijn mening natuurlijk.

UPDATE:
Ik merk dat velen dit artikel toch verkeerd oppakken. Ik zeg niet dat als je überhaupt make-up draagt, dat je dan onzeker bent. Dat is gewoon pure onzin. Ik heb het nu meer over de dikke plamuur foundation lagen en oranje hoofden. Natuurlijk draag je wel make-up om jezelf net even wat extra's te geven of maak je jezelf graag op, want dat doe ik ook. Maar ik vind dat als je elke dag dikke plamuur draagt en je durft niet gezien te worden zonder, dat je het dan draagt om de verkeerde redenen. En daar kunnen natuurlijk meerdere factoren bij meespelen. Dit artikel was eigenlijk vooral gebaseerd op die Nikita Driessen, omdat zij in haar video's best veel make-up draagt voor haar leeftijd (met foundation vlekken op haar kleding aan toe) in combinatie met haar onverschillige houding naar de camera toe en alleen maar 'perfect' willen overkomen. Excuses, dit had ik eigenlijk wat duidelijker moeten overbrengen in dit artikel!

Wat vind jij?

Liefs,
Chelsey

9 opmerkingen

 1. Ik vind een beetje dat je moet doen waar je je goed bij voelt, het maakt mij in principe weinig uit als mensen heel veel of juist geen make-up dragen, maar als ze zich er prettig(er) bij voelen, dan stralen ze dat ook uit. Stel iemand vindt zichzelf zonder make-up niet prettig en draagt daarom heel veel make-up, als ze dan tevreden of zelfverzekerder is, dan is dat goed vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het ook mee eens! Het ging in dit artikel eigenlijk meer om de YouTuber Nikita die nog erg jong is. Ze draagt al heel veel make-up, wat natuurlijk niet erg is. Dat moet ze immers zelf weten. Maar het ging mij dan meer ook om haar gedrag en continue perfectie willen forceren. Daaruit kan je namelijk wel opmaken dat het best een onzeker meisje is. Vind ik ook niet gek als je al een hoop abonnees en kijkers hebt die altijd wel wat te zeggen hebben over je.

   Verwijderen
 2. Ik draag graag mijn make-up en voel me dan ook zeker zelfverzekerder, een rode lipstick doet altijd goed :)
  Maar ik vind het ook helemaal niet erg om een dagje zonder make-up te lopen, dat maakt mij dan ook niet uit!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Ik vind dat make-up daarvoor ook bedoelt is: jezelf net wat zelfverzekerder voelen of sexyer met rode lipstick op. Maar ik vind het doodzonde dat er tegenwoordig al van die jongen meiden zijn die hele plamuur lagen dragen...

   Verwijderen
 3. Ik vind het juist leuk om een heftige make-up look te dragen. Al doe ik dit niet overdag maar eerder tijdens het stappen of een feestje met een bijzondere gelegenheid ofz. Het is niet zo dat ik mij dan onzeker voel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook leuk om mij extra op te maken voor een feestje of speciale gelegenheid. Daar is make-up ook voor bedoelt. Het ging mij meer om die Nikita in combinatie met haar gedrag :)

   Verwijderen
 4. Goed artikel Chels! MIk ben niet van mening dat je onzeker bent als je veel make-up draagt, maar ik voel mij toch wel prettig met een eyeliner en een laagje mascara. Gewoon om nét iets beter voor de dag te komen haha. Toch ben ik ook heel vaak zonder make-up te vinden, maar zegt dat iets over mijn (on)zekerheid? Nee, dan ben ik simpelweg te lui om er aandacht aan te besteden en dan is het het mij niet waard. Fijn weekend! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Lisa! Ik bedoel ook niet dat als je überhaupt make-up draagt, dat je onzeker bent. Nee, totaal niet! Ik draag elke dag ook graag mascara en BB cream en dan ook niet omdat ik mij onzeker voel, maar om mijn gezicht net iets extra's te geven. In dit artikel had ik het meer over die Nikita in combinatie met haar gedrag. Dat had ik eigenlijk wat duidelijker moeten aangeven in dit artikel :).

   Verwijderen
 5. Ik denk dat je moet doen wat goed voelt, vind je een plamuurlaag mooi, dan smeer je je gezicht lekker vol, dat hoeft niet te betekenen dat je meteen onzeker bent. Maar wanneer je de deur niet uit durft zonder make-up dan ben ik wel van mening dat daar onzekerheid achter zit, zoals jij ook zegt in dit artikel. Nikkie tutorials vind ik ook een perfect voorbeeld van een zelfverzekerde vrouw die lekker los gaat met make-up maar niet bang is om zonder make-up gezien te worden, geweldige vrouw! :)

  BeantwoordenVerwijderen