Waarom ik niet aan goede voornemens doe | Personal

First things first: een gelukkig en gezond nieuwjaar allemaal! Het is alweer 2017 en het blogwereldje ontploft weer van de goede voornemens artikeltjes voor het nieuwe jaar. Maar even eerlijk, wie houdt zich er nou écht aan? Daarom even wat anders dan een ''goede voornemens'' artikel. Vandaag vertel ik jullie in een kort artikel waarom ik daar niet aan doe!

Foto: Stocksnap

Ik maak mij er ook schuldig aan hoor, die goede voornemens artikeltjes. Vorig jaar had ik er ook een geplaatst op mijn blog. En als het allemaal zo terug lees denk ik: tja. Heb ik 30 boeken gelezen? Nee. Ben ik meer gaan reizen? Nee. Heb ik BBG weer opgepakt? Nee. En ik vind het ook helemaal niet erg dat ik mij er niet aan heb gehouden. Als ik er zo over na denk, vind ik het eigenlijk ook onzin.

De afgelopen paar jaren heb ik mij telkens weer niet gehouden aan mijn goede voornemens. Ik ben nu ook van mening dat als je iets wilt, dat je er dan meteen aan moet beginnen. Wacht niet op een bepaalt moment, ga er gewoon voor. Het maakt niet uit wanneer je begint. Wil je stoppen met roken? Probeer dan direct te stoppen. Wil je weer naar de sportschool gaan? Ga dan meteen en zo wordt je ook niet zo'n stereotype die alleen in januari en februari in de sportschool te vinden is en daarna de motivatie niet meer heeft. Wil je meer gaan reizen? Begin dan direct met sparen en maak alvast een plan. Achteraf vind ik de hele ''goede voornemens'' ook maar een commercieel gedoe. Zet voor de gein nu maar eens de tv aan. Je ziet de reclames van sportscholen en voedingssupplementen alweer voorbij komen.

Als je iets verbeterd wilt hebben, begin dan direct en niet pas aan het begin van een nieuwjaar. Want wat heeft het nou voor nut om pas te beginnen in een nieuwjaar? Ja, het voelt als een frisse start. Maar als je uiteindelijk na een maand de motivatie alweer kwijt bent, heeft het ook niet veel zin gehad, toch?

Doe jij aan goede voornemens?

Liefs,
Chelsey

12 opmerkingen

 1. Nee zeker niet! Meer gewoon een paar doelen die je wilt behalen dit jaar, maar ook gewoon omdat die momenten op je pad komen. Bijvoorbeeld het halen van mijn tweede jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind doelen dan weer anders dan goede voornemens. Met een doel heb je al een plan van aanpak, zoals jij je tweede jaar wilt behalen. Zoiets geef je natuurlijk niet op na twee weken, wat vaak wel het geval is met goede voornemens als 'stoppen met roken'. Succes met je doelen dit jaar Susan!

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar! Ik vind het zo'n onzin dat je moet wachten tot januari om vervolgens twee weken aan je goede voornemen te werken en er dan weer mee te kappen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is wel een eye-opener zo'n artikel. Je hebt helemaal gelijk wel. Ik doe toch wel aan goede voornemens, maar meer omdat ik met ingang van 2017 met een schone lei wilde beginnen, en omdat de overgang naar 2017 net dat staopje in mijn rug dan is, maar vanuit jouw visie heb je ook helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks mis met goede voornemens, zolang je het maar volhoudt, toch? Ik stoor mij meer aan de types die het na twee weken alweer afkappen. Succes met je goede voornemens Britt! x

   Verwijderen
 4. Inderdaad als je iets wil doe dat dan meteen, dat is een hele slimme en werkt ook het meest efficiënt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook absoluut niet aan goede voornemens. Sterker nog, bij mij is het heel erg 'the other way around': ik snoep en snack echt superveel de laatste tijd. Een lunch hier, een dinertje daar; ooops!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Moet ook kunnen, toch? Gewoon lekker van genieten. Denk maar zo: je hebt geen 'goede voornemens' waar je je aan moet houden, dus alles kan haha.

   Verwijderen
 6. Goede voornemens doe ik ook niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het helemaal met je eens hoor Chelsey! Als ik iets wil, dan ga ik er gewoon voor, ongeacht het moment. Moet eerlijk zeggen dat ik voorheen nooit echt goede voornemen had voor het nieuwe jaar, dit jaar heb ik voor het eerst een lijstje gemaakt. Meer als houvast en omdat ik het toch wel eens wilde doen. Ik heb er wat dat betreft een beetje een dubbel gevoel over haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, snap ik! Ik vind het ook zo'n standaard gedoe. Wanneer je je Facebook opent op nieuwjaarsdag wordt je doodgegooid met goede voornemens. Het begint zelfs commercieel te worden: sportscholen maken massaal reclame rond deze tijd.

   Verwijderen
 8. Hahaha, heel vaak geprobeerd inderdaad, maar schiet niet op. Als je ergens in wilt minderen of mee wilt stoppen, moet je dat direct doen. En niet wachten tot het nieuwe jaar eens begint..

  BeantwoordenVerwijderen