Irritaties wanneer je een winactie houdt

Winacties organiseren op je blog is hartstikke leuk. De volgers die altijd trouw jouw artikelen hebben gelezen en erop hebben gereageerd, kun je wat teruggeven. Echter hebben winacties ook een donkere kant. Bloggers die al eens een winactie op hun blog hebben gehouden, zullen zich wellicht herkennen in dit artikel. Hier een altijd irritaties op een rijtje!


1. De blogger/persoon die alleen reageert op je artikeltjes wanneer er iets te winnen valt.
Wanneer je een winactie houd, zijn er vaak personen die jou gaan volgen en alleen reageren omdat er wat te winnen valt. Je hebt ze nog nooit eerder voorbij zien komen. Opeens zijn ze helemaal gek op jouw blog en reageren ze overal op. En zodra de winactie verlopen is en zij hebben niks gewonnen, wordt je overal weer op ontvolgd. Yeah right!

2. De verhaaltjes in de comments
Bij de meeste winacties via bloggers is het de bedoeling dat je een reactie achterlaat in de comments als je wilt meedoen. En dan zijn er ook de types die er hele verhaaltjes bij zetten. Zo van: ik ben heel zielig dus ik verdien het meer dan de rest. Hou op, schei uit.

3. De huismoeder die overal aan mee doet.
Het is natuurlijk helemaal niet erg als een huismoeder wilt meedoen aan jouw fantastische winactie, maar ik vind het vaak storend om diegene dan voorbij zien te komen bij ALLE winacties. Ze reageren ook alleen op het artikel van de winactie en daarna hoor je niks meer van ze. They're in it for the free stuff. En het zijn vaak ook types die aparte Facebookpagina's en Instagram accounts aanmaken om zo mee te doen aan alle bestaande winacties.

4. Wanneer instructies niet worden opgevolgd.
Meestal als ik een winactie houd, zijn er een paar simpele eisen. Je moet mijn blog volgen op Bloglovin' en een reactie achterlaten MET een e-mailadres. En toch krijgt een groot gedeelte het voor elkaar om een reactie te plaatsen ZONDER e-mailadres. Sorry, maar ik ga echt niet achter iedereen hun reten aan lopen.

5. Vragen of de winnaar al bekend is, terwijl de winactie nog niet is afgelopen.
Je hebt ook de types ertussen zitten die dolgraag willen winnen en daarom continue in de gaten houden of de winnaar al bekend is gemaakt. Geregeld krijg je berichtjes met de vraag of het al bekend is, terwijl de winactie nog niet eens verlopen is. Vaak staat in het artikel van de winactie zelf tot wanneer de winactie duurt, dus voor die tijd wordt het écht nog niet bekend gemaakt hoor.

Ik vind het natuurlijk leuk wanneer er veel mensen meedoen en ik hou ervan om wat terug te geven aan mijn volgers, maar bij het houden van een winactie heb je ook wel eens irritaties. Volgens mij kunnen al mijn mede-bloggers zich hierin wel herkennen :').

Heb jij nog een irritatie die in dit rijtje thuishoort?

Liefs,
Chelsey

12 opmerkingen

 1. Hahaha, ik kan het me helemaal voorstellen ja! Ik heb zelf geen blog, maar ik zie af en toe bij anderen wel eens comments voorbijkomen dat ik denk: 'hmm, ik weet het niet zo goed.' Vooral die mensen die eropuit zijn op winnen, winnen, winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, deze allemaal! Vooral dat niet alle stappen volgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas is alles erg herkenbaar :') ik kies vaak wel een mede-blogger uit en zorg ervoor dat de 'oneerlijke' deelnemers niet mee mogen doen. Of ja, ik laat ze gewoon niet winnen (so evil)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me hier helemaal in vinden, vooral die zielige verhaaltjes.. en je komt op elk blog het zelfde verhaaltje weer tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar hihi, ik ken het ook maar al te goed. Heb er ook eens over geschreven, het was voor veel bloggers herkenbaar :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer genoeg veel te herkenbaar! ;)
  Vooral van die verhaaltjes.

  En onlangs zei ik dat ik de winnaar een persoonlijk mailtje ging sturen waarop iemand me elke dag een mail stuurde om mij te overtuigen dat zei moest winnen... Vond dit zo erg want ik heb de pc iemand laten kiezen om het eerlijk te laten verlopen... Maar dit vond de persoon in kwestie niet eerlijk genoeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heeel herkenbaar en ook echt schijt irritant haha. Vooral die gedichtjes vind ik echt vervelend haha. Gewoon copy paste verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vooral wanneer ze de instructies niet lezen.. heel irritant! en vooral de verhalen die mensen op doen.. soms denk ik ook echt? is dit wel real?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar heb net zelf weer een winactie gehad en wat ik zelf ook heel irritant vond waren de verhalen met tig hartjes duimpjes etc. De tekst was heel weinig want de plaatjes hadden de overhand. En de tekst die er stond had niks te maken met antwoord op de vraag die ze moesten beantwoorden 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh nee haha, de huismoeder types die overal aan meedoen! Ik heb zelf nog maar één winactie op m'n blog gehouden en heb dat dus nog niet meegemaakt, maar ik zie inderdaad heel vaak van dat soort types die reageren onder een winactie. "Hier zal m'n dochter vast blij mee zijn" - en meer van dat soort verhaaltjes, haha!

  BeantwoordenVerwijderen