Ik ben GEEN beautyblogger

Er is een periode geweest waarin nieuwe blogs als paddenstoelen uit de grond stoken. Velen daarvan zijn de zogenoemde 'beauty blogs'. Wanneer ik aan iemand vertel dat ik een eigen blog heb, gaan ze er vaak vanuit dat ook ik een beautyblogger ben. ''Oh, jij bent toch die beautyblogger?''. Nee. Nee.


Don't get me wrong. Mooie oogschaduw palletes en lipsticks krijg ik het nog steeds warm van hoor. Er zijn een aantal beautybloggers die ik met veel plezier volg. En er is ook een tijd geweest waarin ik zelf ook veel over make-up schreef. Namelijk toen ik net begon met mijn blog. Ik ging er vanuit dat je blog dan veel meer gelezen zou worden, als je over beauty zou schrijven. Ja, ik weet het. Zo had ik niet moeten denken. Tenslotte had/heb ik er ook geen ballen verstand van. Dat is ook een van de redenen waarom ik ben gestopt met het schrijven over beauty producten op mijn blog.

Een beautyblogger zijn lijkt mij ook zo standaard. Vooral omdat er al zoveel van dit soort blogs zijn! Variërend van echt hele goede beautybloggers en de beautybloggers waarbij het overduidelijk is dat ze het alleen doen voor de views en gratis producten. Er zijn zoveel goede beautybloggers hier in het blogwereldje, die er wél daadwerkelijk verstand van hebben en die er wél echt wat van maken. Bijvoorbeeld de prachtige ooglooks van Mariska van Matte & Shimmer, de eerlijke reviews van Iris van Iris Praat of de altijd superfijne reviews (met prachtige beelden) van Mayke van May Cate. En zo zijn er wel nog een aantal die ik wel echt tof vind om te lezen.

Dus please, verwar mij niet met onder andere de bovengenoemde dames. Dat zou echt een schande voor hen zijn haha! Ik heb er helemaal geen verstand van en ik kan al helemaal geen prachtige ooglooks maken. Dat laat ik over aan de beautybloggers die er wel wat van kunnen! Waarschijnlijk zal ik zo nu en dan wel een artikel plaatsen over een beauty product wat ik echt prachtig vind (zoals de Unicorn highlighter van I Heart Makeup, kwijl kwijl), maar dit zullen dan slechts alleen foto's zijn zonder enige uitleg. Puur omdat ik toch niet veel verstand heb van make-up en ingrediënten :')

Wat voor blogger ben jij?

Liefs,
Chelsey

15 opmerkingen

 1. Aaaaah ik glunder even van trots dat je mijn naam noemt haha! Dankjewel <3 Ik vind ook dat er wel heel veel beautybloggers zijn hoor, het kan ook TE veel worden. Bij van die kleine blogs merk je ook dat ze vanzelf afhaken.

  Oh en, blijf vooral doen je wat je doet op jouw eigen manier! Van mij mag je rustig een keer een volledige post wijden aan al je mooie foto's van Amsterdam haha, daar kan ik dan weer echt van genieten :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag ook zeker trots zijn op je blogje Iris! Hihi, lief! <3

   Verwijderen
 2. Ik ben een 'van-alles-en-nog-wat-blogger' haha. Ik schrijf niet alleen over persoonlijke dingen, maar ook zeker niet alleen over beauty. Het is niet in een hokje te plaatsen :) en dat hoeft van mij ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kan ik mezelf ook het beste omschrijven haha. Maar ik vind het gewoon niet leuk wanneer mensen doen alsof ik alleen over beauty zou kunnen schrijven, terwijl ik over veel meer onderwerpen schrijf.

   Verwijderen
 3. Ik vind het heel lastig om specifiek één soort blogger te zijn, ik ben een beautyblogger, fashionblogger, lifestyle en persoonlijke artikels, dus eigenlijk van alles wat! :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook! Een vast niche voor jezelf kiezen is enorm lastig, vooral als je in verschillende onderwerpen geïnteresseerd bent.

   Verwijderen
 4. Goed dat je dit in een artikel even extra duidelijk noemt. Ik schrijf veel over beauty maar de laatste tijd schrijf ik ook meer over lifestyle, fashion en interieur! Eigenlijk gewoon alles wat ik leuk vind, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik schrijf ook echt over van alles en nog wat. Iemand noemde mij ook een keer een beauty blogger. Ik dacht toen echt, kom je wel eens op mijn blog? :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, precies! Wanneer ze ervan uit gaan dat je alleen over beauty schrijft, dan is het overduidelijk dat ze niet eens de moeite nemen om je blog daadwerkelijk te bekijken.

   Verwijderen
 6. Haha, herken me hier heel erg in. Vooral omdat ik echt een noob ben met bijv. contouren of oogschaduwlooks en dat ik echt nog maar heel 'veilig' bij mijn eigen meestgebruikte producten blijf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te weten dat ik niet enige ben haha! Zelfs nagellak gaat al bij mij fout omg.

   Verwijderen
 7. Ah de bloggers die je genoemd heb zijn inderdaad echte echte beautybloggers. Mensen denken het bij mij ook vaak hoor maar met alleen mijn mascara en wenkbrauw product op een dag red ik het niet hoor, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi stuk heb je geschreven! Ik herken me er zelf ook in. :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven! Ik val wel onder het rijtje beautybloggers want ik plaats alleen maar make-up looks! Maar ik snap wat je bedoeld!

  BeantwoordenVerwijderen